Se her hvordan du nemt får rengjort din gryde, når maden er brændt på. Med dette trick får nemt og hurtigt gryden tilbage som ny.
De fleste har nok prøvet, at maden brænder fast i bunden af en gryde, og det er svært at få gryden helt ren igen.
En af de værste syndere er nok risengrød, men det kan faktisk ske med mange andre ting også. Oftest når der er anvendt mælk til kogning i gryden. Og hvad gør man så?
Først kan man selvfølgelig forsøge at fjerne det brændte i bunden af gryden med lidt opvaskemiddel og en børste, men det er ikke altid nok. Og jeg taler af erfaring.
Så er der muligheden med en skuresvamp, men en gryde kan være så brændt på, at dette heller ikke løser problemet.
Og her kommer så det gode trick, som klarer opgaven. Kom to deciliter vand i gryden sammen med en deciliter vaskemiddel, som du ellers bruger til tøjvask.
Kog det op og lad det småkoge i cirka 10 minutter. Derefter bør du noget nemmere kunne fjerne det fastbrændte i bunden af din gryde med en opvaskebørste eller skuresvamp. Det løsner simpelthen det fastbrændte.
I stedet for vaskemiddel til tøjet, kan du også anvende opvaskemiddel, altså det du bruger til opvaskemaskinen.
På samme måde koges to deciliter vand op sammen med lidt opvaskemiddel eller eventuelt en halv tabs. Det virker på samme måde.
Har du andre erfaringer og tricks til at få fastbrændte gryder rene? Så del dem med os i kommentarfeltet herunder.
Se også disse opskrifter
-> Vandbakkelser, der aldrig klasker sammen
-> Sådan laver du den klassiske jægergryde
-> Flødekartofler med porrer og hvidløg
Jeg kommer bagepulver og lidt vand i gryden og lader den stå natten over. Det har jeg reddet meget med
Jeg hælder ingredienserne til risengrøden i en stegepose, som nedsæknes i kogende vand. Og lader det stå til grøden er færdig. Bum, ingen fastbrændt grød.
Hvis det skulle ske, at jeg brænder noget på, så bruger jeg også natron og vand
Jeg bruger brun sæbe i gryden og en plastikpose om ,lad det stå til næste dag og det fast brændte er ket st skylle væk.
Jeg kommer lidt varmt vand i, strør med lidt natron, lader det stå natten over, næste morgen er det løsnet, så jeg bare kan trække det hele af, så er gryden som ny
Risen grøden har jeg aldrig brændt på et godt gammelt råd fra min mor. Start med at putte ca en lille fingersnegl vand i gryde lad det koge kom så mælken i og forsæt med ris.
Lidt vand og 1 tsk bagepulver