Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Opskrift på lækre onsdagssnegle med remonce og creme

Opskrift på lækre onsdagssnegle med remonce og creme

onsdagssnegle hjemmebagte
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
548
SHARES
FacebookMessenger548PinterestEmailSMS

Sådan bager du de populære onsdagssnegle. En nem opskrift på de store kagesnegle med remonce og glasur, som du kender fra bageren om onsdagen.

Onsdagssnegle er blevet et velfortjent trækplaster hos mange dygtige bagere landet over, men faktisk kan du nemt selv bage kagesneglene derhjemme.

Opskriften her passer med 6 store kanelsnegle, som du netop kan have på én bageplade.

Onsdagssneglen her er med både remonce og creme, men de kan sagtens blot laves med remonce. God bagelyst.

Se også de skønne bageopskrifter på:

  • Kanelsnegle
  • Cremesnegle
  • Københavnerbirkes
  • Kanelsnurrer

Opskrift på onsdagssnegle

Opskrift på lækre onsdagssnegle med remonce og creme

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 25 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet hævetid: 50 minutter min
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Sådan bager du de populære onsdagssnegle. En nem opskrift på de store kagesnegle med remonce og glasur, som du kender fra bageren om onsdagen.
Antal: 6 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Dej
  • 175 g vand
  • 85 g mælk
  • 30 g gær
  • 25 g sukker
  • 450 g hvedemel
  • 10 g salt
  • 75 g smør (blødt)
Remonce
  • 225 g brun farin
  • 200 g smør (blødt)
  • 25 g rapsolie
  • 10 g kanel
  • 20 g majsstivelse
Creme
  • 250 g kagecreme
Glasur
  • 100 g flormelis
  • 20 g pasteuriseret æggehvide (måske lidt mere)

Fremgangsmåde

  1. Til de hjemmebagte onsdagssnegle starter du med at lave dejen, hvor vand, mælk, gær og sukker røres sammen.
  2. Kom hvedemel og salt i, og kør dejebn på røremaskine med dejkrog i ca. 5 minutter. Ælt så blødt smør i, og kør 3 minutter mere.
  3. Dejen virkes op, og i videoen kan du se hvordan det gøres. Læg et viskestykke over, og lad dejen hvile i 20 minutter på køkkenbordet.
  4. Imens laves remonce ved at røre brun farin sammen med blødt smør, rapsolie, kanel og majsstivelse.
  5. Lav også en kagecreme. Er den hjemmelavet, skal du starte lidt tidligere, da den skal nå at køle af. Men du kan sagtens blot lave en creme af pulver.
  6. Så skal dejen rulles ud. Du skal ikke ælte dejen, men blot forsigtigt trykke den lidt ud til et rektangel, som derefter rulles ud til ca. 80 gange 25 centimeter.
  7. Fordel først remonce på dejen, og derefter kagecreme. Hold de sidste 5 centimeter fri for fyld.
  8. Rul nu forsigtigt sammen til en roulade, men stop når du kommer til de sidste 5 centimeter uden fyld.
  9. Skær 6 onsdagssnegle ud i ca. 4 centimeters tykkelse, fold snippen ind under sneglen som bund, og læg dem på bageplade med bagepapir. Du kan netop have 6 på en plade. Du kan eventuelt lige trykke dem lidt ud.
  10. Lad sneglene hæve overdækket i ca. 30 minutter. Jeg sætter gerne bare en dyb bageplade omvendt ovenpå på pladen med sneglene.
  11. Forvarm ovnen til 220 grader over- og undervarme, og bag onsdagssneglene i ca. 15 minutter - eller indtil de er færdigbagte. Bages på næstnederste rille. Lidt af fyldet vil måske løbe lidt ud, men pyt med det.

Næringsindhold

Kalorier964kcalKulhydrater123gProtein11gFedt49gMættet fedt29gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt13gTransfedt2gKolesterol100mgNatrium999mgKalium157mgKostfibre3gSukker60gVitamin A1173IUVitamin C0.1mgCalcium60mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

De bagte onsdagssnegle køles af.

Flormelis røres sammen med æggehvide til en god glasur, der kommes i en frysepose. Klip et lille hul i hjørnet, og pynt så kagerne på smukkeste vis.

Fryseegnet: Onsdagssneglene kan sagtens fryses ned, men vent så med at give dem glasur.

Hvorfor hedder det en onsdagssnegl?

Onsdagssneglen opstod sidst i 1980erne, så den har efterhånden nogle år på bagen.

Her spillede Danmarks herrelandshold i fodbold ofte sine kampe om onsdagen, og til de kampe begyndte flere bagere at bage den store kanelsnegl.

Derfra blev kagerne hurtigt populære, og sådan fortsatte det i de kommende år, og i dag er det jo som om, at onsdagssneglen altid har været der.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required