Min opskrift på oksekød med kikærter, der er nem gryderet med oksebov. Gryderetten er god aftensmad med masser af smag, og den serveres med en salat til.
Oksekød med kikærter er en både nem og virkelig lækker gryderet, der stort set passer sig selv.
Kødet er en oksebov, hvor du ofte kan købe godt stykke uden det koster alverden, og efter et par timer er kødet super mørt.
Dertil kommer altså kikærter, men også lidt peberfrugt og soltørrede tomater.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
🥘 Ingredienser til oksekød med kikærter
Ca. 700 gram oksebov
2 løg
1 rød peberfrugt
100 gram soltørrede tomater
3 deciliter kalvefond (eller bouillon)
2 teskefulde tørret timian
2 teskefulde paprika
1 teskefuld spidskommen
2 teskefulde Maizena
2 dåser kikærter
1 potte persille
Salt og friskkværnet peber
🔪 Fremgangsmåde
- Oksebov skæres i mindre tern. Brunes af i en god stegegryde, og det bedste er at brune kødet i et par skefulde smør. Sørg for at kødet får en god stegeskorpe.
- Imens hakkes løg groft, mens peberfrugt og soltørrede tomater snittes i strimler. Brug gerne soltørrede tomater i olie (på glas).
- Kommes ved kødet når det er brunet grundigt, og der tilsættes også kalvefond, timian, paprika og spidskommen. Mængden af spidskommen kan du selv justere i forhold til hvor glad du for det.
- Læg låget på stegegryden, og lad nu din gryderet med oksekød med kikærter simre i ca. to timer. Du behøver ikke røre rundt eller kigge til det undervejs, da retten helt passer sig selv.
- Efter de to timer jævnes gryderetten med lidt Maizena, der udrøres i en smule koldt vand, og du smager til med salt og peber.
- Hæld vandet fra kikærterne, og kom kikærterne i gryden. Lad dem varme med 5-7 minutter.
- Lige inden servering vendes finthakket persille i.
Oksekød med kikærter serveres gerne sammen med en lækker spidskålssalat med æble og et stykke godt brød af nem dej.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Oksekød med kikærter
Stem her
( stemme)
Comments
No Comments