Her er en lækker og nem opskrift på oksekød med græskar og grønkål. Det er bøf i strimler, der anrettes på en bund af snittet grønkål og græskartern.
Oksekød med græskar og grønkål er en virkelig måde at tilberede og servere en bøf på.
Her er der ingen sovs, men mørt oksekød, der anrettes flot på en bund af fintsnittet grønkål og tern af ovnbagt butternut squash.
En nem opskrift, der også er god som gæstemad.
Dertil skal vi selvfølgelig huske, at grønkålen er fyldt med vitaminer og mineraler, så det er en sund ret at stille på bordet.
Bøfferne kan være alle udskæringer, men jeg vil anbefale dig at købe ribeye steaks på cirka 200 gram stykket, som du så skærer i aflange strimler.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til oksekød med græskar
4 bøffer på 200 gram stykket
1 dusk frisk rosmarin
3 fed hvidløg
200 gram frisk grønkål
1 butternut squash - se her hvordan du bager den i ovnen
75 gram græskarkerner
Olivenolie
Citronsaft
Balsamico
Smør
Salt
Peber
Fremgangsmåde
- Start med at salte oksekødet grundigt på begge sider, og lad det derefter hvile i en lille time.
- Butternut squash tilberedes som anvist i linket længere oppe - det bages med honning, tages ud og skæres i mindre tern.
- Grønkål skylles og slynges tør. Nip de krøllede blade af stokken, og snit bladene meget fint.
- Hak rosmarin og hvidløg fint.
- Varm en pande op og rist græskarkernerne til de netop begynder at poppe rundt på panden. Hæld dem i en lille skål.
- Stil panden tilbage på kogepladen, og varm op til høj varme.
- Kom en god klat smør på sammen med en sjat olie, og steg nu bøfferne et minut på den ene side. Vend og steg et minut på den anden.
- Skru lidt ned for varmen, og tilsæt rosmarin og hvidløg. Ryst panden lidt rundt. Steg nu videre i 1-2 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen på bøfferne.
- Krydr med peber og tag bøfferne af panden. Lægges på et skærebræt.
- Anret nu fire tallerkner. Fordel grønkål nederst, og derpå tern af butternut squash. Drys med ristede græskarkerner. Hæld lidt olie og citronsaft over. Krydr med en smule salt og peber.
- Skær bøfferne i aflange stykker, som lægges øverst på salaten. Giv kødet en strimmel balsamico og lidt olie og drys eventuelt lidt flere græskarkerner på.
Servering
Oksekød med græskar og grønkål serveres straks. Har du mere tilbehør, serveres det i en skål ved siden af.
Prøv også at servere et stykke italiensk grydebrød til - det er meget nemt at lave.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: