• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Oksegryde

Oksegryde

billederesultat for oksegryde med rødvin
Oksegryde med rødvin er en lækker simreret, der skal koges i tre timer. Oksegryden indeholder hele retten, altså oksekød og grøntsager. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  27. maj 2024 - Udgivet:  23. oktober 2020

Del gerne:
519
SHARES
FacebookMessenger519PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er min opskrift på gammeldags oksegryde med rødvin og grøntsager. Dejlig og nem simremad, hvor oksekød koges mørt som smør i tre timer.
  2. Opskrift på oksegryde
  3. Oksegryde
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Her er min opskrift på gammeldags oksegryde med rødvin og grøntsager. Dejlig og nem simremad, hvor oksekød koges mørt som smør i tre timer.

Oksegryde med rødvin og grøntsager er en virkelig dejlig gryderet, der får lov til at simre i tre timer. Simremad, når den er bedst.

Oksegryden indeholder både oksekød, kartofler og gulerødder, og er derfor en komplet ret at stille på bordet.

Der skal altså ikke yderligere tilbehør til, og derfor er det faktisk en ganske nem og langtidsstegt gryderet at lave.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Gullasch med kartoffelmos
  • Slagtermesterens vintergryde
  • Vikingegryde
  • Mørbradgryde

Opskrift på oksegryde

billederesultat for oksegryde med rødvin

Oksegryde

Her er min opskrift på gammeldags oksegryde med rødvin og grøntsager. Dejlig og nem simremad, hvor oksekød koges mørt som smør i tre timer.
Bedømmelse
4.8 fra 95 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 3 timer timer
Samlet tid: 3 timer timer 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 600 g oksekød - i tern
  • 3 rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 tsk paprika
  • 3 spsk hvedemel
  • 2 dl rødvin
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 5 dl oksefond
  • 1 potte timian
  • 2 laurbærblade
  • 250 g champignon
  • 300 g kartofler - små
  • 4 gulerødder
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Oksekødet duppes tørt med et stykke køkkenrulle, og brunes i to omgange i en stegegryde, så det får stegeskorpe. Krydr med salt og peber og læg til side.
  • Rødløg hakket meget groft (skæres ud i grove stykker), hvidløg hakkes ligeledes groft, og sauteres let i en god klat smør, uden at tage for meget farve. Det tager 3-4 minutter.
  • Tilsæt så paprika og hvedemel, vend det rundt og kom rødvin ved. Lad det tykne, og tilsæt så hakkede tomater, engelsk sauce, oksefond og bladene fra en god dusk timian. Eller brug en spiseskefuld tørret timian, det er også okay.
  • Kom kødet tilbage i gryden.
  • Kom laurbærblade ved, læg låget på og lad nu oksegryden simre ved svag varme i to timer.
  • Et kvarter før de to timer er gået, børstes champignon rene for jord, skæres i kvarte og svitses grundigt på en varm pande.
  • De små kartofler deles i kvarte, mens gulerødder snittes i mindre skiver.
  • Når champignonerne er svitset godt af, kommes kartofler og gulerødder på panden, og det hele sauteres et par minutter yderligere.
  • Hæld det så ned i stegegryden, vend rundt, læg låget på igen og lad nu din oksegryde simre yderligere en time, så kartofler og gulerødder koges helt møre.
  • Smag oksegryden til med salt, friskkværnet peber og eventuelt lidt sukker.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
641
% Daglig værdi*
Fedt
 
13
g
20
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
98
mg
33
%
Natrium
 
30342
mg
1319
%
Kalium
 
2161
mg
62
%
Kulhydrater
 
61
g
20
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
30
g
33
%
Protein
 
62
g
124
%
Vitamin A
 
10412
IU
208
%
Vitamin C
 
40
mg
48
%
Calcium
 
202
mg
20
%
Jern
 
9
mg
50
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Den lækre oksegryde serveres straks som den er, og gerne med et stykke kærnemælksbrød til.

En lækker spidskålssalat med æble passer også godt til gryderetten.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. David Bonde Henriksen

    november 30, 2024 at 1:57 pm

    Det er irriterende, at man så tit står og mangler ingredienserne til dine opskrifter. Nu mangler jeg champignon. Jeg har oksekød i tern, men i dine opskrifter - jeg har forløbig været igennem 6-7 af dem - skal man bruge champignoner, som jeg ikke har. Det ville være ualmindelig rart, hvis du også kunne finde på på at skrive, hvad man gør, når man mangler én eller flere af de ingredienser, der indgår i retterne. Hvordan erstatter man - som i dette tilfælde - champignoner?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 30, 2024 at 3:45 pm

      Hej David
      Tak for det og det er noteret. Men jeg prøver faktisk at lave opskrifterne med råvarer, som man normalt kan købe alle steder.
      Jeg synes da champignon plejer at være i de fleste supermarkeder/købmænd, og ellers må du lige tale med din købmand. De kan nemt skaffes hjem.
      Netop champignon bruger jeg ofte, da de både er sunde og giver en fantastisk smag (og umami) til retterne.
      Men de kan også blot udelades, og du får stadig en fin oksegryde ud af det.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Nette

    februar 22, 2024 at 8:41 pm

    Hvad betyder en potte timian?
    Venlig Hilsen Nette

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 24, 2024 at 8:06 am

      Hej Nette
      Det er blot de potter, som du køber krydderurter i 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Gitte Skafte

    oktober 18, 2023 at 1:48 pm

    Hvilken type oksekød er bedst at bruge, hvis man skal være sikker på at kødet er mørt ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 18, 2023 at 6:47 pm

      Hej Gitte
      Jeg foretrækker tykkam eller bov 🙂
      Det plejer at give en super mør gryderet.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Karen

    oktober 11, 2023 at 11:48 pm

    Hej
    Skal de små kartofler skrælles?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 12, 2023 at 6:43 am

      Hej Karen
      Nej, det behøver du ikke. De skal blot lige vaskes.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Karen

        oktober 15, 2023 at 1:28 pm

        Mange tak

  5. Julie Nielsen

    februar 03, 2023 at 11:53 am

    Kan den fryses ned? 🙂
    Mvh Julie

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 03, 2023 at 12:48 pm

      Hej Julie
      Det kan du tro - gryderetten kan sagtens fryses. Husk at gøre det relativt hurtigt efter retten er færdiglavet af hygiejniske årsager.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Christina

    oktober 22, 2020 at 9:43 pm

    Hjælp lige en total madlavnings idiot... der står kødet skal steges og lægges til side. Men hvornår puttes det i gryden igen??

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 23, 2020 at 7:52 am

      Hej Christina
      Der findes ikke idioter når vi taler madlavning her på Madens Verden 🙂
      Her bliver vi alle klogere på madlavningen - og det er noget helt andet.
      Jeg har opdateret opskriften og lavet et punkt mere. Kødet skal tilbage ved punkt 4.
      Alt det bedste til dig - og god fornøjelse.
      Holger

      Svar
  7. Aage Munch

    marts 05, 2019 at 9:49 am

    Bedre ret end oksekød i rødvin og grøntsager findes næppe !!!

    Svar
    • Madensverden.dk

      marts 05, 2019 at 1:16 pm

      Hej Aage
      Tak for det - og sådan en oksegryde med rødvin er fantastisk!
      De bedste hilser
      Holger

      Svar
  8. elly elversøe

    november 22, 2018 at 12:39 pm

    Tak for dejlige opskrifter på vintermad i gryde - de kommer lige tilpas - når jeg er udgået for idé om hvad vi skal spise i dag og i morgen.og de er til at betale.
    m.v.h. elly e

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required