Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Øretæver - opskrift på franske snegle med remonce

Øretæver - opskrift på franske snegle med remonce

billederesultat for øretæver (kage)
4.8 fra 19 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
369
SHARES
FacebookMessenger369PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på øretæver, og det er altså en kage. Også kendt som franske snegle, og de laves nemt med butterdej og remonce.

Øretæver lyder ikke rart, men i dette tilfælde er det faktisk ganske behageligt.

Øretæverne er nemlig lækre og nemme kager, der smager super godt.

Kagerne kendes under flere navne, herunder franske snegle og grammofonplader, og det skyldes naturligvis udseendet.

Øretæver er både hurtige og nemme at bage, og jeg ved der findes flere opskrifter og fremgangsmåder på dem, men her er min version, og som jeg synes man laver en rigtig øretæve.

Jeg plejer at lave de franske snegle med en borgmestermasse, men du kan også anvende en alm. remonce.

Jeg har anvendt en frossen plade butterdej, og den giver otte kager. Men du kan jo sagtens bare gange op og lave flere.

Opskrift på øretæver

Øretæver - opskrift på franske snegle med remonce

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 19 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Her får du min opskrift på øretæver, og det er altså en kage. Også kendt som franske snegle, og de laves nemt med butterdej og remonce.
Antal: 8 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 plade butterdej (fra frost - eller hjemmelavet butterdej)
  • Lidt hvedemel (til udrulning)
Borgmestermasse
  • 50 g smør (blødt)
  • 50 g sukker
  • 50 g marcipan
Desuden
  • Lidt kanel (til drys)
  • sukker (til udrulning)

Fremgangsmåde

  1. Tø en plade butterdej op - eller lav din egen butterdej. Det er ikke så svært. Det tager i øvrigt ca. 20 minutter at tø en plade frossen butterdej op.
  2. Rul butterdejen lidt ud, så du har et rektangel. Husk mel på bordet, så butterdejen ikke hænger fast.
  3. Varm din ovn op til 200 grader almindelig over- og undervarme.
  4. Rør en borgmestermasse sammen af blødt smør, sukker og marcipan.
  5. Børst evt. hvedemel af din butterdej, og fordel nu borgmestermassen (remoncen) på den. Bred den så godt ud du kan.
  6. Drys med lidt kanel.
  7. Rul nu butterdejen sammen til en roulade, for det er sådan man øretæver.
  8. Skær enderne fra og kassér dem. Resten af rouladen deles i otte lige store stykker.
  9. Drys en god portion sukker på bordet. Tag nu et af butterdejsstykkerne, og fold snippen under. Læg derefter den derefter på sukkeret med snippen nederst, og drys sukker ovenpå.
  10. Rul ud med en kagerulle, så dine øretæver bliver ret flade. Pas på dej og fyld ikke hænger fast i kagerullen, så husk rigeligt med sukker!
  11. Lægges på bageplade med bagepapir, og jeg plejer at bage fire stk. ad gangen.
  12. Bages ca. 10 minutter midt i ovnen, og når de kommer ud, vendes de straks om på den anden side. Fortsæt på samme måde med de øvrige.

Næringsindhold

Kalorier250kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

De nybagte øretæver køles af, hvor de så bliver helt sprøde og lækre.

Du kan opbevare de franske snegle i en lufttæt beholder for at bevare sprødheden i kagerne.

Øretæverne kan i øvrigt også pyntes med glasur, når de er blevet helt kolde.

Se også disse opskrifter:

Eclairs med vaniljecreme og chokoglasur
Min opskrift på eclairs med lækker vaniljecreme og chokoglasur. Det franske bagværk laves nemt af vandbakkelser og fyldes med flødecreme.
Se opskriften her
billederesultat for eclairs
Kanelsnegle
Nem og lækker opskrift på kanelsnegle. Sneglene er både lækre og snaskede, fyldt med remonce og creme, og så er de meget nemme at bage.
Se opskriften her
billede med kanelsnegle
Madeleinekager - opskrift på franske fristelser
Madeleinekager er franske klassikere, som er lette at kende på sin fine form. Her får du en opskrift med græskar og chokolade.
Se opskriften her
Madeleinekager
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lotte skriver

    januar 28, 2022 at 6:26 am

    Jeg mener at øretæver er de aflange stykker butterdej med smørcreme imellem.

    Svar
    • caro skriver

      september 12, 2023 at 12:14 am

      Nej, Det du mener er franske vafler; det her er franske snegle - men der er altså også forvirrende 😉

      Svar
    • Henning Larsen skriver

      oktober 01, 2023 at 6:38 pm

      Du har ret. I min verden er "Øretæver" 2 ovale stykker butterdej der er rullet ud i sukker på et riflet underlag og lagt sammen med en lækker smørcreme. De hedder også franske vafler. Dem vi kender som "Grammofonplader" hedder finske snegle.

      Svar
  2. Bente jørgensen skriver

    maj 13, 2021 at 3:08 pm

    Virkelig lækre! Min sagde, at de var helt som han huskede dem fra sin barndom, når der en sjælden gang blev købt kager ved bageren.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required