• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød

Ølbrød - saftigt brød med god smag

Ølbrød
Ølbrød indeholder øl, deraf navnet. Det smager som surdejsbrød, men skal kun hæve en times tid. Foto: Rakel Seneca, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. september 2022 - Udgivet:  23. maj 2022

Del gerne:
87
SHARES
FacebookMessenger87PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Ølbrød er et godt madbrød, som smager helt fantastisk. Brødet har en lækker mild smag, der minder om surdej. Og det skal kun hæve en time.
  2. Opskrift på saftigt ølbrød
  3. Ølbrød
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Tip
4.6 fra 14 stemmer
Gå til opskrift

Ølbrød er et godt madbrød, som smager helt fantastisk. Brødet har en lækker mild smag, der minder om surdej. Og det skal kun hæve en time.

Ølbrød er både saftigt og fuld af smag. Det har også de lækreste lufthuller, som giver brødet en dejlig tekstur. Øl giver både en god syre til brødet, og så hjælper det også gæret til at hæve bedre.

Jeg synes faktisk, at dette brød smager lidt af surdejsbrød, men fordelen er, at denne opskrift kun kræver en times hævning, hvilket gør brødet nemt og hurtigt at lave.

Du kan bruge lige præcis den øl, som du har stående, de fungerer lige godt. Jeg bruger selv en helt almindelig Tuborg, da det er, hvad jeg har derhjemme.

Opskrift på saftigt ølbrød

Ølbrød

Ølbrød

Ølbrød er et godt madbrød, som smager helt fantastisk. Brødet har en lækker mild smag, der minder om surdej. Og det skal kun hæve en time.
Bedømmelse
4.6 fra 14 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 35 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 45 minutter minutter
Antal 1 stk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Rakel Seneca

Ingredienser

  • 3 dl vand
  • 12 g tørgær
  • 1 spsk honning
  • 2 dl øl
  • 30 ml olivenolie
  • 350 g hvedemel
  • 150 g fuldkornsmel
  • 1,5 tsk salt

Fremgangsmåde

  • Start med at tage en stor skål, og tilføj vand, tørgær og honning. Rør det godt sammen, tilføj nu øl og olivenolie.
  • Tilføj hvedemel, fuldkornsmel og salt, mens du ælter dejen godt sammen. Ælt dejen i fem til ti minutter. Dejen skal være ret klistret, nærmest våd, men stadig smidig. Den minder om en surdejsdej i konsistens.
  • Dæk nu dejen til med et viskestykke, og lad den hæve i 40 minutter. Tag derefter en brødform og dæk den til med bagepapir. Put nu dejen hen i formen og dæk den til. Lad det hæve i 20 minutter mere.
  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Drys lidt olivenolie henover dejen, og dæk den til med stanniol. Put brødet i ovnen, lad det bage i 20 minutter.
  • Fjern derefter stanniolen og skru ovnen op til 250 grader. Bag brødet i yderligere 15 minutter, eller indtil det er gyldent og færdigbagt.
  • Lad ølbrød køle ned, før du skærer og serverer det.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan sagens halvere mængden af gær til ølbrød og så lade dejen koldhæve i køleskabet henover natten. Det giver endnu mere smag.

Se også andre opskrifter på brød:

Luftigt franskbrød bagt med mælk og smør

Ølkage - lækker kage med øl og appelsinsmør

Grydebrød - nem opskrift på verdens bedste brød

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annette Simpson

    oktober 13, 2022 at 6:48 am

    Kanjeg bruge almindeligt gær ?

    Svar
  2. Dorte

    oktober 11, 2022 at 5:16 pm

    Fantastisk brød, vi elsker det og super nem opskrift så 5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️herfra

    Svar
  3. Susanne Vissing Frost

    september 06, 2022 at 4:03 pm

    Jeg fulgte opskriften slavisk, men dejen blev som tynd havregrød? Prøvede at tilsætte lidt mere mel, uden det hjalp. Jeg måtte hælde dejen i formen. Det var hverken helt eller halvt bagt efter den angivne tid, endte med at få ca 20 min mere.
    Resultatet var et tungt klægt brød, der ikke havde nævneværdigt og var totalt klistret og klægt i bunden
    Hvad er der gået galt for mig?

    Svar
    • Rakel Seneca

      september 07, 2022 at 11:02 am

      Hej Susanne
      Det lyder rigtig ærgerligt, at brødet ikke blev som ønsket.
      Dejen er en del mere våd end en traditionel gærdej. Kan du have æltet den længe nok? Den skal nemlig æltes i fem til ti minutter, det gør nemlig, at melets gluten bliver aktiveret og dermed bliver dejen mere smidig og ikke ligeså flydende. Husk også at brødet skal bages dækket med stanniol.
      Jeg håber, at det hjalp og at næste brød bliver helt perfekt.
      Vh
      Rakel

      Svar
  4. Bente

    juni 24, 2022 at 9:01 pm

    Hej.
    Jeg har bagt dette brød en enkelt gang, og var helt vild med det.
    Nu er sagen den, at jeg gerne ville bage dem som boller. Hvor lang bagetid tror du så, der skal til?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 24, 2022 at 10:06 pm

      Hej Bente
      Det var da en god ide. Jeg vil skyde på ca. 15 minutter ved 200 grader. Lad mig endelig høre hvordan de bliver 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Rakel Seneca

      juni 26, 2022 at 10:41 pm

      Hej Bente
      Hvor er det dejligt, at du er vild med brødet.
      Jeg har ikke selv prøvet at bage det som boller, men jeg vil skyde på at bage dem i cirka 10 minutter tildækket med stanniol, først ved 200 grader og derefter fem minutter ved 250 grader. Men det kommer selvfølgelig helt an på, hvor store boller du laver. Jeg vil også lige tilføje, at du skal være opmærksom på, at dejen er ret våd, så måske skal du lave bollerne i metalmuffinsforme, så de ikke flyder ud under bagning.
      Rigtig held og lykke, jeg håber, at bollerne bliver lige så gode som brødet.
      Venlig hilsen
      Rakel

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required