• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Svinekam og øl - opskrift på ølbraiseret flæskesteg

Svinekam og øl - opskrift på ølbraiseret flæskesteg

ølbraiseret svinekam opskrift
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
20
SHARES
FacebookMessenger20PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  16. august 2015

Her får du min opskrift på ølbrasieret svinekam, der smager så englene synger. Svinekammen braiseres med mørkt øl og kalvefond, og det er god gæstemad.

Ølbraiseret svinekam er en lækker måde at tilberede en flæskesteg på, for her får du virkelig mad med masser af smag.

Øllet klæder svinekammen super godt, og det giver både kød og rodfrugterne en dyb smag.

Opskriften er beregnet som hovedmåltid til seks personer.

Der er sikkert en rets tilbage, og den er god som pålæg i madpakken. Se også her hvordan steger en traditionel flæskesteg i ovn.

Opskrift på ølbraiseret svinekam

ølbraiseret svinekam opskrift
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Svinekam og øl - opskrift på ølbraiseret flæskesteg

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på ølbrasieret svinekam, der smager så englene synger. Svinekammen braiseres med mørkt øl og kalvefond, og det er god gæstemad.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 654
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,5 kg svinekam
  • 1 flaske øl - mørkt, svarende til 33 cl.
  • 4 dl kalvefond - vand + koncentrat
  • 1 bagekartoffel - stor, i grove stykker
  • 4 gulerødder - i grove stykker
  • 4 jordskokker - skrællet, i grove stykker
  • 3 persillerødder - i grove stykker
  • 5-7 forårsløg - i grove stykker
  • 6 fed hvidløg - grofthakket
  • 2,5 dl piskefløde
  • 2 tsk sennep
  • 3 tsk ribsgele
  • 2 tsk timian - tørret

Fremgangsmåde
 

  1. De vigtigste ingredienser er svinekam (flæskesteg) og mørkt øl. Jeg har brugt en mørk ale - Ravnsborg Rød - fra Nørrebro Bryghus, men du kan sagtens bruge en anden mørk øl.
  2. Du starter med at ordne rodfrugterne. Skær dem ud i grove stykker, og hak hvidløgsfed groft. Kom det hele i en skål. Du behøver i øvrigt ikke skrælle kartofler, persillerødder og gulerødder.
  3. Smelt smør på en pande ved en god varme - på 8 ud af 9 - og når smørret er nøddebrunt, kommer du kamstegen på med kødsiden nedad. Derefter på sværsiden, og de to sider. Måske skal du vende stegen flere gange. Brun den grundigt, og krydr med lidt salt og peber.
  4. Læg så stegen i et fad (sværside opad) med god plads til steg (og senere rodfrugterne). Kom timian ned i fadet.
  5. Kom rodfrugterne, forårsløg og hvidløg på panden, og svits dem 2-3 minutter. Ryst dem lidt rundt på panden, men giv dem IKKE salt.
  6. Hæld rodfrugterne tilbage i skålen, og lad dem hvile der.
  7. Hæld så dem mørke øl på panden, og lad det koge ind (reducere) til næsten det halve. Kom så kalvefond ved, og lad det reducere lidt mere. Stadig ved god varme.
  8. Hæld øl og fond ned hen over stegen, og dæk fadet med sølvpapir. Det skal dække helt.
  9. Sæt svinekammen i ovnen ved 175 grader - varmluft. Lad den stege 60 minutter.
  10. Hæld rodfrugterne forsigtigt ned i fadet rundt om stegen, og dæk igen fadet med sølvpapir. Nu skal den have de sidste 30 minutter - eller indtil kernetemperaturen er 65 grader. Du kan eventuelt give stegen en tur under grillen i ovnen, hvis du ønsker mere sprøde svær.
  11. Efter denne tur tager du fadet ud, og kommer din svinekam forsigtigt op på et skærebræt. Den skal ikke dækkes til.
  12. Rodfrugterne kommes op i en serveringsskål, og sættes tilbage i den nu slukkede ovn, hvor de holdes lune ved eftervarmen.
  13. Sigt skyen fra stegen over i en gryde, og kog væsken ind til det halve ved en god varme.
  14. Tilsæt fløde, sennep og ribsgele, og smag til med salt og peber. Jævn eventuelt med lidt majsstivelse, og du kan også tilsætte lidt sovsekulør. Opskriften her giver en helt fantastisk sovs!

Næringsindhold

Kalorier: 654kcalKulhydrater: 40gProtein: 62gFedt: 26gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 8gKolesterol: 205mgNatrium: 217mgKalium: 1898mgKostfibre: 5gSukker: 15gVitamin A: 12678IUVitamin C: 25mgCalcium: 104mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den ølbraiserede kamsteg skæres ud i skiver med to svær i hver, og serveres med rodfrugterne og den fantastiske sauce. Du kan også servere lidt dampet broccoli, rosenkål eller andet til. Lidt groft brød er også glimrende tilbehør.

Her har jeg anrettet med sauterede rosenkål. Del rosenkålene i halve, sauter den i lidt smør 4-5 minutter på en varm pande ved middel varme. Krydr med en smule salt, og anret drysset med persille.

Husk i øvrigt altid at tjekke, at din slagter har skåret sværen helt ned i siderne!

Her har jeg valgt en kamsteg/flæskesteg uden ben, men du sagtens bruge en steg med ben.

Med hensyn til rodfrugterne, kan du selvfølgelig selv sammensætte det som du vil. Selleri er også fortræffelig, og forårsløg kan erstattes med almindelige løg.

Et glas kraftig rødvin fra Italien smager fortrinlig til retten, men en mørk øl er bestemt også godt.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Langtidsstegt flæskesteg i ovn
  • Flæskesteg i gasgrill med stegetid og kernetemperatur
  • Flæskestegssovs - opskrift på sovs til flæskestegen
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bjarne Nielsen

    december 08, 2024 at 10:02 am

    Hej.
    Jeg har prøvet mange opskrifter på flæskesteg - jeg synes altid kødet bliver en anelse tørt og kedeligt.
    Har tænkt om man skære den halvt igennem og fylde ud med bacon eller andet for at tilføre både smag og saftighed.
    har du nogle gode ideer eller erfaringer
    Mvh Bjarne

    Svar
  2. Jette B.

    december 10, 2016 at 10:07 am

    Hvem gider spise sådan nogle bløde svær?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required