Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Svinekam og øl - opskrift på ølbraiseret flæskesteg

Svinekam og øl - opskrift på ølbraiseret flæskesteg

ølbraiseret svinekam opskrift
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
21
SHARES
FacebookMessenger21PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på ølbrasieret svinekam, der smager så englene synger. Svinekammen braiseres med mørkt øl og kalvefond, og det er god gæstemad.

Ølbraiseret svinekam er en lækker måde at tilberede en flæskesteg på, for her får du virkelig mad med masser af smag.

Øllet klæder svinekammen super godt, og det giver både kød og rodfrugterne en dyb smag.

Opskriften er beregnet som hovedmåltid til seks personer.

Der er sikkert en rets tilbage, og den er god som pålæg i madpakken. Se også her hvordan steger en traditionel flæskesteg i ovn.

Opskrift på ølbraiseret svinekam

Svinekam og øl - opskrift på ølbraiseret flæskesteg

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 30 minutter min
Samlet tid: 2 timer t
Her får du min opskrift på ølbrasieret svinekam, der smager så englene synger. Svinekammen braiseres med mørkt øl og kalvefond, og det er god gæstemad.
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1,5 kg svinekam
  • 1 flaske øl mørkt, svarende til 33 cl.
  • 4 dl kalvefond vand + koncentrat
  • 1 bagekartoffel stor, i grove stykker
  • 4 gulerødder i grove stykker
  • 4 jordskokker skrællet, i grove stykker
  • 3 persillerødder i grove stykker
  • 5-7 forårsløg i grove stykker
  • 6 fed hvidløg grofthakket
  • 2,5 dl piskefløde
  • 2 tsk sennep
  • 3 tsk ribsgele
  • 2 tsk timian tørret

Fremgangsmåde

  1. De vigtigste ingredienser er svinekam (flæskesteg) og mørkt øl. Jeg har brugt en mørk ale - Ravnsborg Rød - fra Nørrebro Bryghus, men du kan sagtens bruge en anden mørk øl.
  2. Du starter med at ordne rodfrugterne. Skær dem ud i grove stykker, og hak hvidløgsfed groft. Kom det hele i en skål. Du behøver i øvrigt ikke skrælle kartofler, persillerødder og gulerødder.
  3. Smelt smør på en pande ved en god varme - på 8 ud af 9 - og når smørret er nøddebrunt, kommer du kamstegen på med kødsiden nedad. Derefter på sværsiden, og de to sider. Måske skal du vende stegen flere gange. Brun den grundigt, og krydr med lidt salt og peber.
  4. Læg så stegen i et fad (sværside opad) med god plads til steg (og senere rodfrugterne). Kom timian ned i fadet.
  5. Kom rodfrugterne, forårsløg og hvidløg på panden, og svits dem 2-3 minutter. Ryst dem lidt rundt på panden, men giv dem IKKE salt.
  6. Hæld rodfrugterne tilbage i skålen, og lad dem hvile der.
  7. Hæld så dem mørke øl på panden, og lad det koge ind (reducere) til næsten det halve. Kom så kalvefond ved, og lad det reducere lidt mere. Stadig ved god varme.
  8. Hæld øl og fond ned hen over stegen, og dæk fadet med sølvpapir. Det skal dække helt.
  9. Sæt svinekammen i ovnen ved 175 grader - varmluft. Lad den stege 60 minutter.
  10. Hæld rodfrugterne forsigtigt ned i fadet rundt om stegen, og dæk igen fadet med sølvpapir. Nu skal den have de sidste 30 minutter - eller indtil kernetemperaturen er 65 grader. Du kan eventuelt give stegen en tur under grillen i ovnen, hvis du ønsker mere sprøde svær.
  11. Efter denne tur tager du fadet ud, og kommer din svinekam forsigtigt op på et skærebræt. Den skal ikke dækkes til.
  12. Rodfrugterne kommes op i en serveringsskål, og sættes tilbage i den nu slukkede ovn, hvor de holdes lune ved eftervarmen.
  13. Sigt skyen fra stegen over i en gryde, og kog væsken ind til det halve ved en god varme.
  14. Tilsæt fløde, sennep og ribsgele, og smag til med salt og peber. Jævn eventuelt med lidt majsstivelse, og du kan også tilsætte lidt sovsekulør. Opskriften her giver en helt fantastisk sovs!

Næringsindhold

Kalorier654kcalKulhydrater40gProtein62gFedt26gMættet fedt13gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt8gKolesterol205mgNatrium217mgKalium1898mgKostfibre5gSukker15gVitamin A12678IUVitamin C25mgCalcium104mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den ølbraiserede kamsteg skæres ud i skiver med to svær i hver, og serveres med rodfrugterne og den fantastiske sauce. Du kan også servere lidt dampet broccoli, rosenkål eller andet til. Lidt groft brød er også glimrende tilbehør.

Her har jeg anrettet med sauterede rosenkål. Del rosenkålene i halve, sauter den i lidt smør 4-5 minutter på en varm pande ved middel varme. Krydr med en smule salt, og anret drysset med persille.

Husk i øvrigt altid at tjekke, at din slagter har skåret sværen helt ned i siderne!

Her har jeg valgt en kamsteg/flæskesteg uden ben, men du sagtens bruge en steg med ben.

Med hensyn til rodfrugterne, kan du selvfølgelig selv sammensætte det som du vil. Selleri er også fortræffelig, og forårsløg kan erstattes med almindelige løg.

Et glas kraftig rødvin fra Italien smager fortrinlig til retten, men en mørk øl er bestemt også godt.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Langtidsstegt flæskesteg i ovn
  • Flæskesteg i gasgrill med stegetid og kernetemperatur
  • Flæskestegssovs - opskrift på sovs til flæskestegen
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bjarne Nielsen skriver

    december 08, 2024 at 10:02 am

    Hej.
    Jeg har prøvet mange opskrifter på flæskesteg - jeg synes altid kødet bliver en anelse tørt og kedeligt.
    Har tænkt om man skære den halvt igennem og fylde ud med bacon eller andet for at tilføre både smag og saftighed.
    har du nogle gode ideer eller erfaringer
    Mvh Bjarne

    Svar
  2. Jette B. skriver

    december 10, 2016 at 10:07 am

    Hvem gider spise sådan nogle bløde svær?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required