• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Ølandshvedebrød med honning (hævet i seks timer)

Ølandshvedebrød med honning (hævet i seks timer)

Lækre ølandshvedebrød med honning, der er virkelig gode med lidt smør. Servér dem til maden, hvor de passer perfekt til. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
95
SHARES
FacebookMessenger95PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 22. februar 2020 - Udgivet: 13. februar 2018

Se her hvordan du laver langtidshævede ølandshvedebrød med honning, og de er nemme at bage. Brødene laves af ølandshvedemel og de er gode til maden eller blot med lidt smør.

Ølandshvedebrød med honning bages af det gode ølnadshvedemel, som efterhånden kan købes i de fleste butikker,

Dejen kan både røres i hånden og på maskine, og det skal hæve i minimum med seks timer. Men ellers er det nemt at lave.

Opskriften giver 12 stk. madbrød i passende størrelse.

Ingredienser til ølandshvedebrød med honning

3 deciliter lunkent vand
10 gram økologisk gær
325 gram ølandshvedemel
1 stor spiseskefuld akaciehonning (eller anden honning)
1 teskefuld salt

Fremgangsmåde

  1. Lunkent vand måles af og hældes i en skål. Smuldr gæren i og rør den ud. Du kan røre dejen i hånden, men her er anvendt en røremaskine.
  2. Bland ølandshvedemel sammen med salt, og kom det i skålen på én gang sammen med akaciehonning, og ælt nu dejen i 10 minutter ved middel hastighed.
  3. Der er tale en om ret tynd dej, og sådan skal den være!! Tag dejen ud på et meldrysset bord, træk den lidt aflang og fold den derefter sammen.
  4. Læg dejen i en skål, beklæd med husholdningsfilm og lad nu dejen hæve ved stuetemperatur i mindst seks timer - og gerne 10.
  5. Tag dejen og træk den igen lidt aflang, hvorefter den foldes sammen. Den skal ikke æltes.
  6. Del i 12 lige store stykker, som sættes på en bageplade med bagepapir. Bages i forvarmet ovn ved 250 grader varmluft, hvor brødene cirka skal have 10 minutter. Pas på de ikke bliver for mørke.

Lad brødene køle lidt af på en rist, og server dem med lidt smør.

Brødene er gode som madbrød til god mad, og de kan sagtens fryses ned.

Se også mine opskrifter på:

Kuvertbrød med kærnemælk

Franske flutes

Luftige hvedeflutes

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.
Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs→ Se opskriften
Sukkerbrødskage
Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær→ Se opskriften
Billede af sandwichboller.
Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich→ Se opskriften
rabarberstang
Rabarberstang - nem kringle med rabarberkompot→ Se opskriften
nemme rundstykker med birkes
Nemme rundstykker med birkes→ Se opskriften
Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her