Oversigt over indhold
Se her hvordan du laver langtidshævede ølandshvedebrød med honning, og de er nemme at bage. Brødene laves af ølandshvedemel og de er gode til maden eller blot med lidt smør.
Ølandshvedebrød med honning bages af det gode ølandshvedemel, som efterhånden kan købes i de fleste butikker,
Dejen kan både røres i hånden og på maskine, og det skal hæve i minimum med seks timer. Men ellers er det nemt at lave.
Opskriften giver 12 stk. madbrød i passende størrelse.
Se flere opskrifter:
- Kuvertbrød med kærnemælk
- Franske flutes
- Boller med ølandshvedemel og koldhævet dej
- Kefirboller - koldhævede
Opskrift på ølandshvedebrød med honning
Ølandshvedebrød med honning
Ingredienser
- 3 dl vand - lunkent
- 10 g gær
- 325 g ølandshvedemel
- 1 spsk akaciehonning - eller anden honning, stor spsk.
- 1 tsk salt
Få tilsendt opskriften på mail
Fremgangsmåde
- Lunkent vand måles af og hældes i en skål. Smuldr gæren i og rør den ud. Du kan røre dejen i hånden, men her er anvendt en røremaskine.
- Bland ølandshvedemel sammen med salt, og kom det i skålen på én gang sammen med akaciehonning, og ælt nu dejen i 10 minutter ved middel hastighed.
- Der er tale en om ret tynd dej, og sådan skal den være!! Tag dejen ud på et meldrysset bord, træk den lidt aflang og fold den derefter sammen.
- Læg dejen i en skål, beklæd med husholdningsfilm og lad nu dejen hæve ved stuetemperatur i mindst seks timer - og gerne 10.
- Tag dejen og træk den igen lidt aflang, hvorefter den foldes sammen. Den skal ikke æltes.
- Del i 12 lige store stykker, som sættes på en bageplade med bagepapir. Bages i forvarmet ovn ved 250 grader varmluft, hvor brødene cirka skal have 10 minutter. Pas på de ikke bliver for mørke.
Næringsindhold
Tips
Lad brødene køle lidt af på en rist, og server dem med lidt smør.
Brødene er gode som madbrød til god mad, og de kan sagtens fryses ned. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften på ølandshvedebrød. Skriv gerne hvad du synes om det.