Koldhævede rundstykker er meget nemme at lave, og de skal ikke på noget tidspunkt æltes. Til gengæld har du friskt morgenbrød.
Koldhævede rundstykker er en grundopskrift på lækkert morgenbrød, der er virkelig nemt at lave.
Dejen røres nemt sammen om aftenen, hvorefter den hæver i køleskabet natten over.
Om morgenen kan du hurtigt bage lækre rundstykker med den helt rigtige krumme, og vel at mærke rundstykker, som ikke er pap.
Jeg har tilsat lidt grahamsmel for at give brødet lidt mere tyngde. Opskriften giver 8 stk., men opskriften er nem at gange op.
Opskrift på koldhævede rundstykker
Koldhævede rundstykker
Ingredienser
- 3 dl vand koldt
- 4 g gær
- 1 tsk sukker
- 7 g salt
- 50 g grahamsmel
- 350 g hvedeme med mindst 12% protein
- birkes blå, til pynt
Fremgangsmåde
- Om aftenen måles koldt vand af i en skål, hvorefter gæren røres ud i vandet. Du skal blot bruge en lille klump gær.
- Hvedemel blandes sammen med grahamsmel, salt og sukker, og kommes i gærvandet på samme tid.
- Rør dejen sammen i et minuts tid med en grydeske. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og læg et viskestykke over.
- Stil dejen på køl til næste morgen - gerne mindst 10 timer. I stedet for køleskab kan du sætte skålen et andet køligt sted med en temperatur på omkring fem grader.
- Om morgenen kommer du dejen ud på køkkenbordet, som du har drysset med en smule mel. Fold dejen sammen et par gange, og del dejen i otte ligestore stykker.
- Spænd rundstykkerne op og stil dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med vand og drys eventuelt med blå birkes.
- Læg igen husholdningsfilm over og lad rundstykkerne hæve i 45 minutter på køkkenbordet.
- Forvarm ovnen til 225 grader over- og undervarme.
- Bag rundstykkerne i cirka 25 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
De koldhævede rundstykker køles af på en rist. Men de er bedst som helt lune.
Rundstykkerne kan dog sagtens fryses ned.
Relaterede opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Bente Naundrup Jensen skriver
Prøvede de koldhævede rundstykker, men dejen var umulig at røre med en grydeske. En meget tung dej. Er det korrekt, at der kun skal 3 dl vand og intet andet flydende til 400 g mel?
Vibeke skriver
Ville man kunne bruge tørgær?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Vibeke
Ja, det kan du sagtens 🙂
Husk blot at væsken skal være lidt varmere når tørgæren tilsættes.
Alt det bedste
Holger
Ruth Kjær Jensen skriver
Hej
Kan jeg skifte grahamsmelet ud med havregryn
mvh Ruth
Sven Thaisen skriver
Ligesom Palle har jeg oplevet en meget flydende dej til de koldhævede rundstykker, måske er der noget galt med mængdeangivelserne i opskriften, enten for meget vand eller for lidt mel.😩
Dezker skriver
Hej
Jeg skal lave den her opskrift til en tur jeg skal med skolen. Vil spørge om men kan prøve at putte vand ned i bunden af ovnen så de bliver sprøde?
Madensverden.dk skriver
hek Dezker
Det kan du i hvert fald, og det bliver rundstykkerne kun bedre af 🙂
Rigtig god fornøjelse.
Bedste hilsner
Holger
Camilla skriver
Hej. Må dejen være i køleskabet omkring 16-17 timer? Så man kan lave dem en eftermiddag og færdiggøre dem dagen efter om morgenen?
Madensverden.dk skriver
Hej Camilla
Det burde ikke være noget problem overhovedet 🙂
God fornøjelse med med brødene.
De bedste hilsner
Holger
Palle skriver
Hej har her til morgen prøvet og bage din opskrift på koldhævede rundstykker, men men et eller andet gik galt, da jeg tog dejen ud af køleskabet enda så meget at var den stadig flydene. Har fulgt opskriften til punkt og prikke, så hvad gjorde jeg forkert.
MVH. Palle
Annette skriver
Vil bare takke for denne side. Jeg elsker at lave mad. Og finder så meget inspiration herinde. Er aldrig blevet skuffet. Tak for det og dejlig dag
Annette.????
Madensverden.dk skriver
Hej Annette
Hvor er du sød - tusind tak for responsen. Den er jeg meget glad for.
Alt det bedste til dig
Holger
Madensverden.dk