Koldhævede rundstykker er meget nemme at lave, og de skal ikke på noget tidspunkt æltes. Til gengæld har du friskt morgenbrød.
Koldhævede rundstykker er en grundopskrift på lækkert morgenbrød, der er virkelig nemt at lave.
Dejen røres nemt sammen om aftenen, hvorefter den hæver i køleskabet natten over.
Om morgenen kan du hurtigt bage lækre rundstykker med den helt rigtige krumme, og vel at mærke rundstykker, som ikke er pap.
Jeg har tilsat lidt grahamsmel for at give brødet lidt mere tyngde. Opskriften giver 8 stk., men opskriften er nem at gange op.
Opskrift på koldhævede rundstykker
Koldhævede rundstykker
Ingredienser
- 3 dl vand - koldt
- 4 g gær
- 1 tsk sukker
- 7 g salt
- 50 g grahamsmel
- 350 g hvedeme - med mindst 12% protein
- birkes - blå, til pynt
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!
Fremgangsmåde
- Om aftenen måles koldt vand af i en skål, hvorefter gæren røres ud i vandet. Du skal blot bruge en lille klump gær.
- Hvedemel blandes sammen med grahamsmel, salt og sukker, og kommes i gærvandet på samme tid.
- Rør dejen sammen i et minuts tid med en grydeske. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og læg et viskestykke over.
- Stil dejen på køl til næste morgen - gerne mindst 10 timer. I stedet for køleskab kan du sætte skålen et andet køligt sted med en temperatur på omkring fem grader.
- Om morgenen kommer du dejen ud på køkkenbordet, som du har drysset med en smule mel. Fold dejen sammen et par gange, og del dejen i otte ligestore stykker.
- Spænd rundstykkerne op og stil dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med vand og drys eventuelt med blå birkes.
- Læg igen husholdningsfilm over og lad rundstykkerne hæve i 45 minutter på køkkenbordet.
- Forvarm ovnen til 225 grader over- og undervarme.
- Bag rundstykkerne i cirka 25 minutter.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Få tilsendt opskriften på mail
Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De koldhævede rundstykker køles af på en rist. Men de er bedst som helt lune.
Rundstykkerne kan dog sagtens fryses ned.
Relaterede opskrifter
Spanske rundstykker
Her får du min opskrift på spanske rundstykker, der opnår den eftertragtede og krakelerede skorpe, der samtidig bevarer sprødheden.
Gå til opskrift
Hjemmebagte boller med smør
Få min bedste opskrift på hjemmebagte boller. Bollerne er nemme at bage, bløde, lige så lækre som hos bageren og fryseegnet.
Gå til opskrift
Nemme rundstykker
Her er min opskrift på nemme rundstykker med birkes. Rundstykkerne har den rigtige og sprøde skorpe, og dejen kan evt. laves dagen før.
Gå til opskrift
Luftigt franskbrød opskrift bagt med mælk og smør
Denne opskrift giver dig et både nemt og meget luftigt franskbrød med en blød krumme og en lækker skorpe. Nemt at bage og så kan det fryses.
Gå til opskrift
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
(Pris er for medlemskab i et HELT år)
Bente Naundrup Jensen skriver
Prøvede de koldhævede rundstykker, men dejen var umulig at røre med en grydeske. En meget tung dej. Er det korrekt, at der kun skal 3 dl vand og intet andet flydende til 400 g mel?
Vibeke skriver
Ville man kunne bruge tørgær?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Vibeke
Ja, det kan du sagtens 🙂
Husk blot at væsken skal være lidt varmere når tørgæren tilsættes.
Alt det bedste
Holger
Ruth Kjær Jensen skriver
Hej
Kan jeg skifte grahamsmelet ud med havregryn
mvh Ruth