Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Brød › Koldhævede rundstykker

Koldhævede rundstykker

koldhævede rundstykker
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
476
SHARES
FacebookMessenger476PinterestEmailSMS
Opdateret: 10. januar 2024 - Udgivet: 21. oktober 2017

Koldhævede rundstykker er meget nemme at lave, og de skal ikke på noget tidspunkt æltes. Til gengæld har du friskt morgenbrød.

Koldhævede rundstykker er en grundopskrift på lækkert morgenbrød, der er virkelig nemt at lave.

Dejen røres nemt sammen om aftenen, hvorefter den hæver i køleskabet natten over.

Om morgenen kan du hurtigt bage lækre rundstykker med den helt rigtige krumme, og vel at mærke rundstykker, som ikke er pap.

Jeg har tilsat lidt grahamsmel for at give brødet lidt mere tyngde. Opskriften giver 8 stk., men opskriften er nem at gange op.

Opskrift på koldhævede rundstykker

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Koldhævede rundstykker

5 fra 2 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Hævetid 10 timer t
Samlet tid 10 timer t 35 minutter min
Antal: 8 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 185
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 3 dl vand - koldt
  • 4 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 7 g salt
  • 50 g grahamsmel
  • 350 g hvedeme - med mindst 12% protein
  • birkes - blå, til pynt
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Om aftenen måles koldt vand af i en skål, hvorefter gæren røres ud i vandet. Du skal blot bruge en lille klump gær.
  2. Hvedemel blandes sammen med grahamsmel, salt og sukker, og kommes i gærvandet på samme tid.
  3. Rør dejen sammen i et minuts tid med en grydeske. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og læg et viskestykke over.
  4. Stil dejen på køl til næste morgen - gerne mindst 10 timer. I stedet for køleskab kan du sætte skålen et andet køligt sted med en temperatur på omkring fem grader.
  5. Om morgenen kommer du dejen ud på køkkenbordet, som du har drysset med en smule mel. Fold dejen sammen et par gange, og del dejen i otte ligestore stykker.
  6. Spænd rundstykkerne op og stil dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med vand og drys eventuelt med blå birkes.
  7. Læg igen husholdningsfilm over og lad rundstykkerne hæve i 45 minutter på køkkenbordet.
  8. Forvarm ovnen til 225 grader over- og undervarme.
  9. Bag rundstykkerne i cirka 25 minutter.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 185kcalKulhydrater: 28gProtein: 11gFedt: 4gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 1gNatrium: 347mgKalium: 393mgKostfibre: 7gSukker: 0.5gCalcium: 18mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

De koldhævede rundstykker køles af på en rist. Men de er bedst som helt lune.

Rundstykkerne kan dog sagtens fryses ned.

Relaterede opskrifter

Spanske rundstykker

5 fra 4 stemmer
Her får du min opskrift på spanske rundstykker, der opnår den eftertragtede og krakelerede skorpe, der samtidig bevarer sprødheden.
Gå til opskrift
spanske rundstykker

Hjemmebagte boller med smør

4.8 fra 668 stemmer
Få min bedste opskrift på hjemmebagte boller. Bollerne er nemme at bage, bløde, lige så lækre som hos bageren og fryseegnet.
Gå til opskrift
billede med boller

Nemme rundstykker

5 fra 3 stemmer
Her er min opskrift på nemme rundstykker med birkes. Rundstykkerne har den rigtige og sprøde skorpe, og dejen kan evt. laves dagen før.
Gå til opskrift
nemme rundstykker med birkes

Luftigt franskbrød opskrift bagt med mælk og smør

4.9 fra 409 stemmer
Denne opskrift giver dig et både nemt og meget luftigt franskbrød med en blød krumme og en lækker skorpe. Nemt at bage og så kan det fryses.
Gå til opskrift
billede med franskbrød
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bente Naundrup Jensen skriver

    maj 04, 2025 at 8:10 am

    Prøvede de koldhævede rundstykker, men dejen var umulig at røre med en grydeske. En meget tung dej. Er det korrekt, at der kun skal 3 dl vand og intet andet flydende til 400 g mel?

    Svar
  2. Vibeke skriver

    februar 01, 2025 at 3:07 pm

    Ville man kunne bruge tørgær?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 01, 2025 at 4:42 pm

      Hej Vibeke
      Ja, det kan du sagtens 🙂
      Husk blot at væsken skal være lidt varmere når tørgæren tilsættes.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Ruth Kjær Jensen skriver

    august 25, 2024 at 1:25 pm

    Hej
    Kan jeg skifte grahamsmelet ud med havregryn
    mvh Ruth

    Svar
« Ældre kommentarer

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required