Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Koldhævede rundstykker

Koldhævede rundstykker

koldhævede rundstykker
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
477
SHARES
FacebookMessenger477PinterestEmailSMS

Koldhævede rundstykker er meget nemme at lave, og de skal ikke på noget tidspunkt æltes. Til gengæld har du friskt morgenbrød.

Koldhævede rundstykker er en grundopskrift på lækkert morgenbrød, der er virkelig nemt at lave.

Dejen røres nemt sammen om aftenen, hvorefter den hæver i køleskabet natten over.

Om morgenen kan du hurtigt bage lækre rundstykker med den helt rigtige krumme, og vel at mærke rundstykker, som ikke er pap.

Jeg har tilsat lidt grahamsmel for at give brødet lidt mere tyngde. Opskriften giver 8 stk., men opskriften er nem at gange op.

Opskrift på koldhævede rundstykker

Koldhævede rundstykker

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Hævetid: 10 timer t
Samlet tid: 10 timer t 35 minutter min
Koldhævede rundstykker er meget nemme at lave, og de skal ikke på noget tidspunkt æltes. Til gengæld har du friskt morgenbrød.
Antal: 8 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 dl vand koldt
  • 4 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 7 g salt
  • 50 g grahamsmel
  • 350 g hvedeme med mindst 12% protein
  • birkes blå, til pynt

Fremgangsmåde

  1. Om aftenen måles koldt vand af i en skål, hvorefter gæren røres ud i vandet. Du skal blot bruge en lille klump gær.
  2. Hvedemel blandes sammen med grahamsmel, salt og sukker, og kommes i gærvandet på samme tid.
  3. Rør dejen sammen i et minuts tid med en grydeske. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og læg et viskestykke over.
  4. Stil dejen på køl til næste morgen - gerne mindst 10 timer. I stedet for køleskab kan du sætte skålen et andet køligt sted med en temperatur på omkring fem grader.
  5. Om morgenen kommer du dejen ud på køkkenbordet, som du har drysset med en smule mel. Fold dejen sammen et par gange, og del dejen i otte ligestore stykker.
  6. Spænd rundstykkerne op og stil dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med vand og drys eventuelt med blå birkes.
  7. Læg igen husholdningsfilm over og lad rundstykkerne hæve i 45 minutter på køkkenbordet.
  8. Forvarm ovnen til 225 grader over- og undervarme.
  9. Bag rundstykkerne i cirka 25 minutter.

Næringsindhold

Kalorier185kcalKulhydrater28gProtein11gFedt4gMættet fedt1gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt1gNatrium347mgKalium393mgKostfibre7gSukker0.5gCalcium18mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

De koldhævede rundstykker køles af på en rist. Men de er bedst som helt lune.

Rundstykkerne kan dog sagtens fryses ned.

Relaterede opskrifter

Spanske rundstykker
Her får du min opskrift på spanske rundstykker, der opnår den eftertragtede og krakelerede skorpe, der samtidig bevarer sprødheden.
Se opskriften her
spanske rundstykker
Hjemmebagte boller
Få min bedste opskrift på hjemmebagte boller. Bollerne er nemme at bage, bløde, lige så lækre som hos bageren og fryseegnet.
Se opskriften her
Billede af boller.
Nemme rundstykker
Her er min opskrift på nemme rundstykker med birkes. Rundstykkerne har den rigtige og sprøde skorpe, og dejen kan evt. laves dagen før.
Se opskriften her
nemme rundstykker med birkes
Luftigt franskbrød opskrift bagt med mælk og smør
Denne opskrift giver dig et både nemt og meget luftigt franskbrød med en blød krumme og en lækker skorpe. Nemt at bage og så kan det fryses.
Se opskriften her
billede med franskbrød
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bente Naundrup Jensen skriver

    maj 04, 2025 at 8:10 am

    Prøvede de koldhævede rundstykker, men dejen var umulig at røre med en grydeske. En meget tung dej. Er det korrekt, at der kun skal 3 dl vand og intet andet flydende til 400 g mel?

    Svar
  2. Vibeke skriver

    februar 01, 2025 at 3:07 pm

    Ville man kunne bruge tørgær?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 01, 2025 at 4:42 pm

      Hej Vibeke
      Ja, det kan du sagtens 🙂
      Husk blot at væsken skal være lidt varmere når tørgæren tilsættes.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Ruth Kjær Jensen skriver

    august 25, 2024 at 1:25 pm

    Hej
    Kan jeg skifte grahamsmelet ud med havregryn
    mvh Ruth

    Svar
  4. Sven Thaisen skriver

    maj 02, 2021 at 11:11 am

    Ligesom Palle har jeg oplevet en meget flydende dej til de koldhævede rundstykker, måske er der noget galt med mængdeangivelserne i opskriften, enten for meget vand eller for lidt mel.😩

    Svar
  5. Dezker skriver

    maj 03, 2019 at 6:34 pm

    Hej
    Jeg skal lave den her opskrift til en tur jeg skal med skolen. Vil spørge om men kan prøve at putte vand ned i bunden af ovnen så de bliver sprøde?

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      maj 04, 2019 at 8:43 am

      hek Dezker

      Det kan du i hvert fald, og det bliver rundstykkerne kun bedre af 🙂

      Rigtig god fornøjelse.

      Bedste hilsner

      Holger

      Svar
  6. Camilla skriver

    september 27, 2018 at 4:15 pm

    Hej. Må dejen være i køleskabet omkring 16-17 timer? Så man kan lave dem en eftermiddag og færdiggøre dem dagen efter om morgenen?

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      september 27, 2018 at 10:15 pm

      Hej Camilla

      Det burde ikke være noget problem overhovedet 🙂

      God fornøjelse med med brødene.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar
  7. Palle skriver

    marts 18, 2018 at 10:15 am

    Hej har her til morgen prøvet og bage din opskrift på koldhævede rundstykker, men men et eller andet gik galt, da jeg tog dejen ud af køleskabet enda så meget at var den stadig flydene. Har fulgt opskriften til punkt og prikke, så hvad gjorde jeg forkert.

    MVH. Palle

    Svar
  8. Annette skriver

    januar 12, 2018 at 10:01 am

    Vil bare takke for denne side. Jeg elsker at lave mad. Og finder så meget inspiration herinde. Er aldrig blevet skuffet. Tak for det og dejlig dag
    Annette.????

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      januar 12, 2018 at 10:35 am

      Hej Annette

      Hvor er du sød - tusind tak for responsen. Den er jeg meget glad for.

      Alt det bedste til dig

      Holger

      Madensverden.dk

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required