• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Nem rabarbertærte med marcipan og mørdejsbund

billede med nem rabarbertærte med marcipan
En lækker og nem rabarbertærte med marcipan, der smager himmelsk godt. Rabarberkagen drysses med mandelsplitter. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  21. maj 2024 - Udgivet:  21. maj 2024

Del gerne:
707
SHARES
FacebookMessenger707PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Lav en lækker rabarbertærte med marcipan, der smager forrygende. Denne opskrift er nem at følge, og kagen er med mørdejsbund og rabarberfyld.
  2. Opskrift på rabarbertærte med marcipan
  3. Nem rabarbertærte med marcipan og mørdejsbund
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Noter
4.7 fra 60 stemmer
Gå til opskrift

Lav en lækker rabarbertærte med marcipan, der smager forrygende. Denne opskrift er nem at følge, og kagen er med mørdejsbund og rabarberfyld.

Rabarbertærte med marcipan er en dejlig kage med friske rabarber, og de giver den søde kage et godt modspil.

Kagen er med mørdejsbund og et meget lækkert fyld, der naturligvis blandt andet består af rabarber og marcipan.

Opskriften giver to mindre rabarbertærter med marcipan, men du kan også vælge at lave en lidt større kage i en større tærteform. Se også min opskrift på verdens bedste rabarberkage.

Opskrift på rabarbertærte med marcipan

billede med nem rabarbertærte med marcipan

Nem rabarbertærte med marcipan og mørdejsbund

Lav en lækker rabarbertærte med marcipan, der smager forrygende. Denne opskrift er nem at følge, og kagen er med mørdejsbund og rabarberfyld.
Bedømmelse
4.7 fra 60 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 45 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 10 minutter minutter
Antal 2 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Mørdej

  • 100 g smør - koldt, i mindre tern
  • 150 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 0,5 æg - sammenpisket

Rabarberfyld

  • 1 æg
  • 75 g sukker
  • 25 g kokosmel
  • 75 g smør - blødt
  • 25 g hvedemel
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 spsk mælk
  • 125 g rabarber - i små tern
  • 50 g marcipan - revet
  • mandelsplitter

Fremgangsmåde

  • Start med at lave mørdej til din rabarbertærte med marcipan, og her smuldres koldt smør i tern ud i hvedemel i en skål. Derefter vendes flormelis i, og mørdejen samles med lidt æg.
  • Saml hurtigt mørdejen på et meldrysset bord, og stil den på køl i 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Dej til kagen: Kom æg og sukker i en skål og rør det godt sammen. Brug bare en grydeske, men rør så æggemassen bliver luftig. Rør også blødt smør og kokosmel i.
  • Hvedemel vendes med bagepulver og vaniljesukker i en anden skål, og vendes derefter forsigtigt i dejen sammen med lidt mælk.
  • Rabarber skæres i små tern, der vendes i dejen sammen med revet marcipan.
  • Rul mørdej ud til en tykkelse på ca. 4 millimeter, og fordel den i to runde forme, der hver er ca. 15 centimeter i diameter. Jeg bruger små aluforme, men du kan lave én større rabarbertærte med marcipan i en større tærteform.
  • Fordel fyldet i de to forme, og drys med mandelsplitter.
  • Bag kagerne på næstnederste rille ved 180 grader varmluft, hvor de skal have ca. 25 minutter, afhængig af hvor meget din ovn varmer.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
1441
% Daglig værdi*
Fedt
 
84
g
129
%
Mættet fedt
 
49
g
306
%
Transfedt
 
3
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
24
g
Kolesterol
 
314
mg
105
%
Natrium
 
931
mg
40
%
Kalium
 
443
mg
13
%
Kulhydrater
 
155
g
52
%
Kostfibre
 
9
g
38
%
Sukker
 
77
g
86
%
Protein
 
20
g
40
%
Vitamin A
 
2468
IU
49
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
149
mg
15
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Noter

Rabarbertærte med marcipan køles en smule af, men serveres gerne lun sammen med lidt creme fraiche eller flødeskum.

Kagen kan også fryses.

Se flere lækre rabarberkager:

Rabarbercrumble - lækker crumble med rabarber

Rabarberdrøm med bagt marengs

Rabarberkage med kokos - svampet og nem at bage

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Betina

    marts 06, 2025 at 8:06 pm

    Hej
    Kan man bruge frosne rabarber i stedet for friske?
    Hvis ja, skal de så "dræne" efter optøning, inden brug?

    Svar
  2. Gitte K

    august 16, 2022 at 8:48 pm

    Holger, tynde snitter af syrlige æbler, kunne det gå an i stedet for rabarber, som ikke er i sæson nu? Skal jeg så spare lidt på sukkeret?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 17, 2022 at 5:45 am

      Hej Gitte
      Ja, det vil sagtens kunne gå - og endda smage lækkert. Jo, jeg ville halvere mængden af sukker - afhængig af hvor sød du ønsker kagen.
      Rigtig god bagelyst 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Lene

    juni 02, 2022 at 1:38 pm

    Jeg kunne rigtigt godt tænke mig en printvenlig version. Ville det være muligt?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 02, 2022 at 2:54 pm

      Hej Lene
      Den burde være der - brug printknappen ude i venstrespalten - hvis du er på en stor skærm. Og ellers lige over Ingredienser, hvis du er på en mobil.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Gerda

    maj 31, 2022 at 2:20 pm

    Jeg bruger halv mandelmel, det er
    også super. Tak for god opskrift

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 31, 2022 at 3:14 pm

      Hej Gerda
      Det er et godt tip - tak for det 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Poul Christiansen

      maj 16, 2024 at 5:32 pm

      Hej Gerda
      Hvor i opskriften bruger du mandelmel

      Mvh Poul

      Svar
  5. Helle

    maj 25, 2022 at 12:24 pm

    Tak for mange gode opskrifter. Jeg er blevet fristet af rabarbertærten, men kan se der skal kokosmel i fyldet, kan det udelades? og skal der noget andet i i stedet for så. Vi er ikke så glade for kokosmel.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 25, 2022 at 2:03 pm

      Hej Helle
      Mange tak - og du kan sagtens udelade kokosmel, men jeg vil sige, at kagen altså ikke smager meget af kokos 🙂
      Kom en smule mere hvedemel i, og så bliver den lækker.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required