• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Nakkesteg i ovn med hvidløg og kartofler i fad

nakkesteg i ovn
En virkelig mør og dejlig nakkesteg i ovn med hvidløg og kartofler i fad. I fadet kommes også skalotteløg og gulerødder, samt hakkede tomater og kalvefond. Det hele steges i cirka halvanden time. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  25. september 2023 - Udgivet:  11. marts 2023

Del gerne:
381
SHARES
FacebookMessenger381PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her kan du se hvordan man laver en virkelig lækker nakkesteg i ovn med hvidløg og kartofler i fad. Retten laves samlet, og steges i ovnen.
  2. Opskrift på nakkesteg i ovn
  3. Nakkesteg i ovn med hvidløg og kartofler i fad
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
4.6 fra 39 stemmer
Gå til opskrift

Her kan du se hvordan man laver en virkelig lækker nakkesteg i ovn med hvidløg og kartofler i fad. Retten laves samlet, og steges i ovnen.

Nakkesteg i ovn er både lækker hverdagsmad og fantastisk dejlig gæstemad.

Nakkesteg er nemlig et glimrende stykke kød, som heller ikke koster en bondegård. Og så er den fremragende at stege hel i ovnen.

Her er den smurt ind i en hjemmelavet hvidløgsolie, og derefter stegt i et fad sammen med kartofler.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på nakkesteg i ovn

nakkesteg i ovn

Nakkesteg i ovn med hvidløg og kartofler i fad

Her kan du se hvordan man laver en virkelig lækker nakkesteg i ovn med hvidløg og kartofler i fad. Retten laves samlet, og steges i ovnen.
Bedømmelse
4.6 fra 39 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time 30 minutter minutter
Samlet tid: 2 timer timer
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 kg nakkefilet
  • 4 spsk olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • 500 g kartofler - små
  • 6-8 skalotteløg
  • 3 gulerødder - i mundrette stykker
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 dl kalvefond - eller alm. bouillon
  • timian - og rosmarin
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Kom olivenolie i en lille skål, og pres hvidløgsfed ned i olien. Mos den godt. Rids oversiden på nakkestegen i skrå tern (ruder), og smør stegen godt ind i den hjemmelavede hvidløgsolie.
  • Kartoflerne vaskes og kommes i et ildfast fad. Gulerødder skæres i mundrette stykker og kommes ved. Skalotteløg pilles og deles i halve, inden de også lægges ned i fadet.
  • Hæld en dåse hakkede tomater over sammen med kalvefond eller bouillon, og krydr med lidt tørret rosmarin og timian. Giv også det hele lidt salt og friskkværnet peber.
  • Læg din nakkesteg ovenpå grøntsagerne, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  • Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, og steg nu din nakkesteg i ovn i cirka halvanden time, så den når en kernetemperatur på 75 grader.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Tag den færdigstegte nakkesteg ud af ovnen, og servér med de lækre kartofler fra fadet og tilbehøret.

Du kan også lave en lækker spidskålssalat til din nakkesteg i ovn.

Se flere lækre opskrifter:

Flæskesteg i ovn med sprød svær (den sikre opskrift)

Nakkesteg stegt som vildt med sovs

Braiseret gris - langtidsstegt svin som simreret

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jette Andersen

    februar 16, 2025 at 10:02 am

    Hej en fantastisk op skrift men ja måske for meget væske. Men rigtig god smag.
    Jeg vil lige høre om man kan bruge okse steg i stedet ?. Og om den skal stege længere tid.
    Mvh. Jette
    Jla

    Svar
  2. Maj-Britt

    januar 11, 2025 at 7:11 pm

    Der er alt for meget væske med den opskrift. Og jeg havde en halv gang flere kartofler. Men de sejlede i væske. En anden gang vil jeg nok nøjes med 1,5 dl fond sammen med de flåde tomater. Og så måske tilføre lidt væske i form af en smule fløde til sidst. Og så vil jeg øge temp. 175 grader er lige i underkanten. Vores steg var ikke færdig efter 1,5 time. Den skulle have en halv time mere. Men lækker smag på kartoflerne.

    Svar
  3. Lis andersen

    oktober 03, 2024 at 8:05 pm

    Jeg elsker dine opskrifter, selv om jeg er en gammelhusmoder og altid har lavet mad efter min moders opskrift.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 04, 2024 at 8:52 am

      Mange tak, Lis - det er jeg glad for at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Linda

    januar 21, 2023 at 6:54 pm

    Er det ca 2 timer den skal ha i ovnen?

    Svar
  5. Kirstine Christensen

    september 05, 2022 at 6:32 pm

    Hej Holger. Jeg vil prøve denne ret til gæster i weekenden. Den lyder lækker. Jeg vil lave 2 stege a 2 kg. Kan du fortælle, hvad stegetiden ca. vil være? På forhånd tak.
    Mvh Kirstine

    Svar
  6. Lene Vad Pedersen

    april 23, 2022 at 12:38 pm

    Hej Holger. Kan jeg bruge en kalkunsteg i stedet for? Mvh Lene

    Svar
  7. Marianne

    april 04, 2021 at 12:15 pm

    Hej Holger. Lavede denne ret i går, da familien kom på besøg. Lavede af 2kg. nakkesteg. Det var godt nok en succes. Alle var meget begejstrede. Kødet var super mørt og tomatsalaten var også populær🍽🍷👍

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 04, 2021 at 3:20 pm

      Hej Marianne
      Super dejligt at høre, og tak fordi du melder tilbage.
      Det gode ved denne steg er, at den heller er alt for dyr, og man får en del for pengene.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required