Nachos med bønner er den ultimative treat, når man har lyst til at smovse i smeltet ost, tortillachips og et krydret, lækkert fyld.
Nachos med bønner, tacosauce og masser af smeltet cheddar er en af de snacks, hvor man altid er sikker på succes.
Det er let at lave, og når osten smelter ned over chipsene og bønnefyldet, ja, så er det en fornøjelse at spise.
Man kan sagtens lave dem på den helt enkle facon ved blot at bruge tortillachips og ost, men det giver mere smag og konsistens at blande en god, stærk tacosauce med sorte bønner i.
Opskriften er vegetarisk, men du kan komme kyllingetern i saucen, hvis du ønsker kød.
Opskrift på nachos med bønner
Nachos med bønner - vegetarisk og super lækker
Ingredienser
- 1 pose tortillachips
- olivenolie
- 1 rødløg - hakket
- 1 fed hvidløg - presset
- 0,5 tsk spidskommen
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk chili
- 1 dåse sorte bønner
- 2-300 g cheddar ost
- 1 dåse tomatpure
- jalepenos
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Hak løg og pres hvidløg.
- Varm olien i en lille stegegryde, steg løg i et par minutter. Tilføj hvidløg og resten af krydderierne, steg til løgene er bløde.
- Hæld tomatpure i gryden og steg et minut, tilsæt de sorte bønner og eventuelt vand. Rør rundt og tilføj salt og peber. Lad det simre i 15 minutter.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Læg en tredjedel af chipsene i et ovnfast fad, drys revet ost på, fordel noget af bønnemassen på osten, kom nu flere chips, mere ost og mere bønnesauce på og gentag en tredje gang.
- Der skal være revet ost på toppen og så kan du drysse med jalapenos, før du sætter fadet i ovnen og bager i 10 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Disse nachos med bønner passer rigtig godt sammen med en god tomatsalsa og en hjemmelavet guacamole.
Du kan også lave en ananassalsa, for frugten går godt i spænd med de sprøde chips og de bløde bønner.
Se også nogle af vores andre opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Magnus
Hej, hvilken størrelse tompatpuré er der tale om?