Mug cake er en nem kage i krus. Faktisk kan vi kalde den verdens hurtigste chokoladekage. Meget nem til mikroovn, hvor den bages kort tid.
Mug cake eller kage i krus. Kær kage har mange navne, men sikkert og vist er det, at dette er verdens hurtigste chokoladekage.
Alle ingredienserne røres nemt sammen i et stort krus eller en kop, og derefter er det blot at give chokoladekagen kort tid i mikroovnen.
Her har jeg lavet den nemme chokoladekage i krus med lidt mælk, og derfor er det en opskrift uden æg. Mælken kan dog erstattes med et æg, og det giver en lidt mere kompakt chokoladekage i kop.
Opskriften er beregnet til en person, altså kage til et krus eller stor kop.
Og du skal selvfølgelig lave en kage i krus til hver person.
Opskrift på mug cake
Ingredienser
- 1 spiseskefuld smør stor spiseskefuld
- 1 spiseskefuld hvedemel stor spiseskefuld
- 1 spiseskefuld sukker stor spiseskefuld
- 1 spiseske kakao
- 0,5 teske vaniljepulver
- 0,25 teske bagepulver
- 1 nip salt
- 3 spiseskefulde mælk
- 10 gram mørk chokolade
Sådan gør du
- Find et krus eller kop frem, der kan rumme omkring to deciliter. Mindre må kruset/koppen ikke være.
- Kom en stor spiseskefuld smør i, og smelt det i mikroovnen.
- Kom hvedemel, sukker, kakao, vaniljesukker, bagepulver og et nip salt i kruset, og vend det sammen.
- Rør så mælk i, og rør dejen til din mug cake luftig i koppen.
- Hak chokolade fint og kom den i.
- Bag din chokolade mug cake i cirka halvandet minut (90 sekunder) ved højeste effekt, hvilket ofte er 800W.
Næringsindhold
Tips
Tag den færdigbagte mug cake ud af mikroovnen og sigt lidt flormelis over.
Chokoladekage i krus eller kop er absolut bedst som nybagt, og derfor skal kagen helst spises med det samme.
Mug cake med Nutella
Du kan i øvrigt også tilsætte en stor spiseskefuld Nutella til opskriften, hvis du virkelig ikke kan få Nutella nok.
Det giver kagen en mere mørk smag, som du dog kan modvirke lidt ved at tilsætte en smule mindre kakao.
Se også mine opskrifter på:
Comments
No Comments