• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Mørksej i ovn - hurtig aftensmad

Mørksej i ovn - hurtig aftensmad

ovnbagt mørksej
Ovnbagt mørksej er hurtig mad. Fisken skæres ud i store stykker, og bages 10 minutter i ovnen. Foto: Madensverden.dk.

Opdateret:  21. juni 2023 - Udgivet:  26. oktober 2016

Del gerne:
31
SHARES
FacebookMessenger31PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Mørksej er en fremragende spisefisk, der er hurtig at tilberede i ovnen. Her er opskriften på ovnbagt fisk, som kun skal bage 10 minutter.
  2. Opskrift på mørksej i ovn
  3. Mørksej i ovn - hurtig aftensmad
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Tip
Gå til opskrift

Mørksej er en fremragende spisefisk, der er hurtig at tilberede i ovnen. Her er opskriften på ovnbagt fisk, som kun skal bage 10 minutter.

Mørksej er en fedtfattig fisk, som har en dejlig smag, og så er den fast i kødet i modsætning til mange andre spisefisk.

Her kan du se, hvor let det er at tilberede mørksejen i ovnen. Det tager 10 minutter, fra du sætter den i ovnen, til du kan servere den.

Nemmere kan det næsten ikke blive. Opskriften er beregnet til fire personer, men du kan jo gange op alt efter, hvor mange I er.

Opskrift på mørksej i ovn

ovnbagt mørksej

Mørksej i ovn - hurtig aftensmad

Mørksej er en fremragende spisefisk, der er hurtig at tilberede i ovnen. Her er opskriften på ovnbagt fisk, som kun skal bage 10 minutter.
Bedømmelse
4.6 fra 25 stemmer
RetFisk
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 600 g mørksejfilet
  • olivenolie - eller anden olie
  • salt
  • friskkværnet peber
  • persille - friskhakket
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Tjek, at mørksejen er helt fri for ben. Og ellers kan du fjerne eventuelle ben med en pincet. Det er altid rarest at spise benfri fisk.
  • Skær så fisken ud i store stykker/tern, så du ud af 600 gram mørksejfilet får 16-20 stykker.
  • Smør et ildfast fad med lidt olivenolie, og læg mørksej-stykkerne i fadet.
  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft, og stil fadet ind.
  • Bag/steg nu mørksejstykkerne i cirka 10 minutter. Fisken er færdig, når den er hvid.
  • Tag dem ud, krydr eventuelt med lidt friskkværnet peber og friskhakket persille.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Server eventuelt din mørksej med ovnbagte persillekartofler og en salat med spidskål.

Note: Du kan også hvidvinsdampe fisken. Hæld lidt hvidvin i bunden af fadet, og overdæk det med sølvpapir.

Bages 10-12 minutter ved 200 grader varmluft, indtil fisken bliver hvid.

Se flere lækre opskrifter med fisk:

Laksespyd med grøntsager

Mørksej med karrysovs

Mørksej med mos

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nils ebbe

    september 30, 2022 at 1:11 pm

    Tak for mange gode opskrifter

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required