• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Ovnbagt mørksej med karrysovs

Ovnbagt mørksej med karrysovs

Ovnbagt mørksovnbagt mørksej med karrysovsej er en virkelig dejlig fiskeret, der laves med en skøn karrysovs. Mørksejen anrettes med friskhakket purløg. Foto: Guffeliguf.dk.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
167
SHARES
FacebookMessenger167PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2023 - Udgivet: 22. september 2016

Her er en god opskrift på ovnbagt mørksej, der er en glimrende spisefisk. Mørksejen bages sammen med en delikat karrysovs.

Ovnbagt mørksej med karrysovs er en nem og hurtig aftensmad, og så er den tilmed sund, da fisken blandt andet indeholder Omega3-fedtsyrer.

Karrysovsen laves med fløde, men du kan erstatte fløden med mælk, hvis du ønsker færre kalorier.

Opskriften er beregnet som aftensmad til fire personer, men du kan jo gange op til det antal personer, I er.

Opskrift på ovnbagt mørksej

Ovnbagt mørksovnbagt mørksej med karrysovsej er en virkelig dejlig fiskeret, der laves med en skøn karrysovs. Mørksejen anrettes med friskhakket purløg. Foto: Guffeliguf.dk.
Holger Rørby Madsen

Ovnbagt mørksej med karrysovs

5 fra 1 stemme
Her er en god opskrift på ovnbagt mørksej, der er en glimrende spisefisk. Mørksejen ovnbages sammen med en delikat karrysovs.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g mørksej - filet uden ben
  • salt
Karrysovs
  • 1 løg - finthakket
  • 2 bladselleri - finthakket
  • 3 tsk karry
  • 2 dl hønsefond
  • 2 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 8 små tomater - i halve

Fremgangsmåde
 

  1. Tjek mørksejfileterne for ben, og eventuelle ben fjernes med en pincet.
  2. Del mørksejen i portionsstykker, som du giver lidt salt. Lad nu fisken trække saltet i ti minutter.
  3. Smelt en god klat smør på en varm pande, og svits løg og bladselleri i fem minutter.
  4. Tilsæt så karry, og lad det svitse med et minut. Ryst panden rundt undervejs.
  5. Så kommes hønsefond og fløde ved, kog op og lad det så småsimre et par minutter.
  6. Smag til med salt og friskkværnet peber, og hæld karrosvsen i et ildfast fad.
  7. Læg forsigtigt mørksejstykkerne ned i karrysovsen, og placér de halverede tomater uden om fiskestykkerne.
  8. Bag så mørksejen i en forvarmet ovn ved 195 grader, hvor den skal have 15 minutter.
  9. Tag fadet med ovnbagt mørksej ud af ovnen og server straks.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan servere ovnbagt mørksej sammen med perlespelt og et lækkert flutes.

Har du ikke adgang til mørksej, kan du i stedet bruge torsk. Her bruger du samme mængde og samme fremgangsmåde.

Se også mine opskrifter på:

Mørksej med mos

Rødspætter med persillesovs

Torskenuggets - nem opskrift

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften
kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required