Her er en god opskrift på ovnbagt mørksej, der er en glimrende spisefisk. Mørksejen bages sammen med en delikat karrysovs.
Ovnbagt mørksej med karrysovs er en nem og hurtig aftensmad, og så er den tilmed sund, da fisken blandt andet indeholder Omega3-fedtsyrer.
Karrysovsen laves med fløde, men du kan erstatte fløden med mælk, hvis du ønsker færre kalorier.
Opskriften er beregnet som aftensmad til fire personer, men du kan jo gange op til det antal personer, I er.
Opskrift på ovnbagt mørksej
Ingredienser
- 600 gram mørksej - filet uden ben
- salt
Karrysovs
- 1 løg - finthakket
- 2 bladselleri - finthakket
- 3 teskefulde karry
- 2 deciliter hønsefond
- 2 deciliter fløde
- salt og friskkværnet peber
- 8 små tomater - i halve
Sådan gør du
- Tjek mørksejfileterne for ben, og eventuelle ben fjernes med en pincet.
- Del mørksejen i portionsstykker, som du giver lidt salt. Lad nu fisken trække saltet i ti minutter.
- Smelt en god klat smør på en varm pande, og svits løg og bladselleri i fem minutter.
- Tilsæt så karry, og lad det svitse med et minut. Ryst panden rundt undervejs.
- Så kommes hønsefond og fløde ved, kog op og lad det så småsimre et par minutter.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, og hæld karrosvsen i et ildfast fad.
- Læg forsigtigt mørksejstykkerne ned i karrysovsen, og placér de halverede tomater uden om fiskestykkerne.
- Bag så mørksejen i en forvarmet ovn ved 195 grader, hvor den skal have 15 minutter.
- Tag fadet med ovnbagt mørksej ud af ovnen og server straks.
Tip
Du kan servere ovnbagt mørksej sammen med perlespelt og et lækkert flutes.
Har du ikke adgang til mørksej, kan du i stedet bruge torsk. Her bruger du samme mængde og samme fremgangsmåde.
Se også mine opskrifter på:

Comments
No Comments