Mørksej er en fremragende spisefisk, der er hurtig at tilberede i ovnen. Her er opskriften på ovnbagt fisk, som kun skal bage 10 minutter.
Mørksej er en fedtfattig fisk, som har en dejlig smag, og så er den fast i kødet i modsætning til mange andre spisefisk.
Her kan du se, hvor let det er at tilberede mørksejen i ovnen. Det tager 10 minutter, fra du sætter den i ovnen, til du kan servere den.
Nemmere kan det næsten ikke blive. Opskriften er beregnet til fire personer, men du kan jo gange op alt efter, hvor mange I er.
Opskrift på mørksej i ovn
Ingredienser
- 600 gram mørksejfilet
- olivenolie eller anden olie
- salt
- peber
- persille friskhakket
Sådan gør du
- Tjek, at mørksejen er helt fri for ben. Og ellers kan du fjerne eventuelle ben med en pincet. Det er altid rarest at spise benfri fisk.
- Skær så fisken ud i store stykker/tern, så du ud af 600 gram mørksejfilet får 16-20 stykker.
- Smør et ildfast fad med lidt olivenolie, og læg mørksej-stykkerne i fadet.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft, og stil fadet ind.
- Bag/steg nu mørksejstykkerne i cirka 10 minutter. Fisken er færdig, når den er hvid.
- Tag dem ud, krydr eventuelt med lidt friskkværnet peber og friskhakket persille.
Tip
Server eventuelt din mørksej med ovnbagte persillekartofler og en salat med spidskål.
Note: Du kan også hvidvinsdampe fisken. Hæld lidt hvidvin i bunden af fadet, og overdæk det med sølvpapir.
Bages 10-12 minutter ved 200 grader varmluft, indtil fisken bliver hvid.
Se flere lækre opskrifter med fisk:
Tak for mange gode opskrifter