Mørksej er en fremragende spisefisk, der er hurtig at tilberede i ovnen. Her er opskriften på ovnbagt fisk, som kun skal bage 10 minutter.
Mørksej er en fedtfattig fisk, som har en dejlig smag, og så er den fast i kødet i modsætning til mange andre spisefisk.
Her kan du se, hvor let det er at tilberede mørksejen i ovnen. Det tager 10 minutter, fra du sætter den i ovnen, til du kan servere den.
Nemmere kan det næsten ikke blive. Opskriften er beregnet til fire personer, men du kan jo gange op alt efter, hvor mange I er.
Opskrift på mørksej i ovn
Mørksej i ovn - hurtig aftensmad
Ingredienser
- 600 gram mørksejfilet
- olivenolie - eller anden olie
- salt
- peber
- persille - friskhakket
Sådan gør du
- Tjek, at mørksejen er helt fri for ben. Og ellers kan du fjerne eventuelle ben med en pincet. Det er altid rarest at spise benfri fisk.
- Skær så fisken ud i store stykker/tern, så du ud af 600 gram mørksejfilet får 16-20 stykker.
- Smør et ildfast fad med lidt olivenolie, og læg mørksej-stykkerne i fadet.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft, og stil fadet ind.
- Bag/steg nu mørksejstykkerne i cirka 10 minutter. Fisken er færdig, når den er hvid.
- Tag dem ud, krydr eventuelt med lidt friskkværnet peber og friskhakket persille.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Server eventuelt din mørksej med ovnbagte persillekartofler og en salat med spidskål.
Note: Du kan også hvidvinsdampe fisken. Hæld lidt hvidvin i bunden af fadet, og overdæk det med sølvpapir.
Bages 10-12 minutter ved 200 grader varmluft, indtil fisken bliver hvid.
Se flere lækre opskrifter med fisk:
Nils ebbe
Tak for mange gode opskrifter