• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Mørksej i ovn - hurtig aftensmad

Holger Rørby Madsen
Ovnbagt mørksej er hurtig mad. Fisken skæres ud i store stykker, og bages 10 minutter i ovnen. Foto: Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Fisk

Oversigt over indhold

  1. Mørksej er en fremragende spisefisk, der er hurtig at tilberede i ovnen. Her er opskriften på ovnbagt fisk, som kun skal bage 10 minutter.
  2. Opskrift på mørksej i ovn
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Tip
4.66 fra 23 stemmer
Gå til opskrift

Mørksej er en fremragende spisefisk, der er hurtig at tilberede i ovnen. Her er opskriften på ovnbagt fisk, som kun skal bage 10 minutter.

Mørksej er en fedtfattig fisk, som har en dejlig smag, og så er den fast i kødet i modsætning til mange andre spisefisk.

Her kan du se, hvor let det er at tilberede mørksejen i ovnen. Det tager 10 minutter, fra du sætter den i ovnen, til du kan servere den.

Nemmere kan det næsten ikke blive. Opskriften er beregnet til fire personer, men du kan jo gange op alt efter, hvor mange I er.

Opskrift på mørksej i ovn

4.7 fra 23 stemmer
RetFisk
KøkkenDansk
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 15 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 600 gram mørksejfilet
  • olivenolie - eller anden olie
  • salt
  • peber
  • persille - friskhakket
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Tjek, at mørksejen er helt fri for ben. Og ellers kan du fjerne eventuelle ben med en pincet. Det er altid rarest at spise benfri fisk.
  • Skær så fisken ud i store stykker/tern, så du ud af 600 gram mørksejfilet får 16-20 stykker.
  • Smør et ildfast fad med lidt olivenolie, og læg mørksej-stykkerne i fadet.
  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft, og stil fadet ind.
  • Bag/steg nu mørksejstykkerne i cirka 10 minutter. Fisken er færdig, når den er hvid.
  • Tag dem ud, krydr eventuelt med lidt friskkværnet peber og friskhakket persille.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Tip

Server eventuelt din mørksej med ovnbagte persillekartofler og en salat med spidskål.

Note: Du kan også hvidvinsdampe fisken. Hæld lidt hvidvin i bunden af fadet, og overdæk det med sølvpapir.

Bages 10-12 minutter ved 200 grader varmluft, indtil fisken bliver hvid.

Se flere lækre opskrifter med fisk:

Laksespyd med grøntsager

Mørksej med karrysovs

Mørksej med mos

Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 119
  • 24
  • 24
  • 13
  • 6
  • 19
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Nils ebbe

    september 30, 2022 at 1:11 pm

    Tak for mange gode opskrifter

    Svar

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Rosenkålssuppe med mørksej
Ovnbagt kuller (fisk i ovn) »

Populært indhold lige nu

guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift til bradepande

kartoffelsuppe

Kartoffelsuppe - nem opskrift på suppe med kartofler

billede med laber larve drink opskrift

Laber larve drink - sådan mixes den populære klassiker

billederesultat for bananbrød

Bananbrød - nem opskrift på lækkert brød med banan

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.7 fra 23 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetFisk
KøkkenDansk
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 15 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!