Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Mørksej i ovn - hurtig aftensmad

Mørksej i ovn - hurtig aftensmad

ovnbagt mørksej
4.6 fra 25 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
31
SHARES
FacebookMessenger31PinterestEmailSMS

Mørksej er en fremragende spisefisk, der er hurtig at tilberede i ovnen. Her er opskriften på ovnbagt fisk, som kun skal bage 10 minutter.

Mørksej er en fedtfattig fisk, som har en dejlig smag, og så er den fast i kødet i modsætning til mange andre spisefisk.

Her kan du se, hvor let det er at tilberede mørksejen i ovnen. Det tager 10 minutter, fra du sætter den i ovnen, til du kan servere den.

Nemmere kan det næsten ikke blive. Opskriften er beregnet til fire personer, men du kan jo gange op alt efter, hvor mange I er.

Opskrift på mørksej i ovn

Mørksej i ovn - hurtig aftensmad

Holger Rørby Madsen
4.6 fra 25 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Mørksej er en fremragende spisefisk, der er hurtig at tilberede i ovnen. Her er opskriften på ovnbagt fisk, som kun skal bage 10 minutter.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g mørksejfilet
  • olivenolie eller anden olie
  • salt
  • friskkværnet peber
  • persille friskhakket

Fremgangsmåde

  1. Tjek, at mørksejen er helt fri for ben. Og ellers kan du fjerne eventuelle ben med en pincet. Det er altid rarest at spise benfri fisk.
  2. Skær så fisken ud i store stykker/tern, så du ud af 600 gram mørksejfilet får 16-20 stykker.
  3. Smør et ildfast fad med lidt olivenolie, og læg mørksej-stykkerne i fadet.
  4. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft, og stil fadet ind.
  5. Bag/steg nu mørksejstykkerne i cirka 10 minutter. Fisken er færdig, når den er hvid.
  6. Tag dem ud, krydr eventuelt med lidt friskkværnet peber og friskhakket persille.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Server eventuelt din mørksej med ovnbagte persillekartofler og en salat med spidskål.

Note: Du kan også hvidvinsdampe fisken. Hæld lidt hvidvin i bunden af fadet, og overdæk det med sølvpapir.

Bages 10-12 minutter ved 200 grader varmluft, indtil fisken bliver hvid.

Se flere lækre opskrifter med fisk:

Laksespyd med grøntsager

Mørksej med karrysovs

Mørksej med mos

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nils ebbe skriver

    september 30, 2022 at 1:11 pm

    Tak for mange gode opskrifter

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required