Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Mørbrad med couscous, tomater og aubergine - sundt og godt

Mørbrad med couscous, tomater og aubergine - sundt og godt

billede til mørbrad med couscous
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook9PinterestSMSEmailMessenger
9
DELINGER

Nem og lækker opskrift på mørbrad med couscous, tomat og aubergine. En skøn opskrift på stegt svinemørbrad med sundt og anderledes tilbehør.

Mørbrad med couscous er mit bud på at tilberede den klassiske svinemørbrad med nyt og mere spændende tilbehør.

Her marineres mørbraden i en marinade med ras el hanout, som du kan købe i de fleste supermarkeder. Lad den gerne marinere nogle timer, men mindre kan også gøre det.

Dertil lækkert tilbehør med couscous, tomat og aubergine, der smager forrygende til svinekødet. Opskriften er beregnet til fire personer. God fornøjelse.

Se også mine opskrifter på:

  • Kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat
  • Mørbradgryde - klassisk opskrift med svinemørbrad
  • Eksotisk mørbrad

Opskrift på mørbrad med couscous

Mørbrad med couscous, tomater og aubergine - sundt og godt

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Nem og lækker opskrift på mørbrad med couscous, tomat og aubergine. En skøn opskrift på stegt svinemørbrad med sundt og anderledes tilbehør.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Marinade og mørbrad
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 tsk ras el hanout
  • 1 tsk oregano
  • 1 spsk citronskal (revet)
  • 1 fed hvidløg (revet eller presset)
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 svinemørbrad (afpudset)
Couscous med tomat og aubergine
  • 1 lille aubergine (i små tern)
  • 4 fed hvidløg
  • 200 g tomater (små)
  • 200 g couscous
  • 4 dl vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 bundt forårsløg (snittet)
  • 2 tsk ras el hanout (eller som du synes)
  • 1 tsk oregano
  • citronsaft (friskpresset)
  • 1 håndfuld mynte

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Rør olivenolie sammen med ras el hanout, oregano, revet citronskal, hvidløg, salt og friskkværnet peber. Mariner den afpudsede svinemørbrad. Du kan med fordel lade kødet marinere nogle timer for mere smag, men kortere tid er også ok.
    marineret svinemørbrad med ras el hanout
  2. Brun mørbraden grundigt i lidt olie på en varm pande, og læg den derefter i et ildfast fad. Steg den i ovnen ca. 18 minutter ved 180 grader varmluft, så den stadig er lidt rosa.
    mørbrad med ras el hanout brunes af i pande
  3. Kog vand op med en bouillonterning. Kom couscous i en skål og hæld den kogende bouillon over. Rør godt rundt og lad det trække 5 minutter.
    couscous i skål
  4. Svits aubergine og hvidløg hurtigt i panden, hvor du har brunet mørbraden (du skal ikke smide fedtstoffet ud). Kom de små tomater ved, og lad det stege 4-5 minutter ved middel varme.
    tomat og aubergine i pande
  5. Med en gaffel løsnes couscous grundigt, hvorefter den vendes i panden sammen med forårsløg, ras el hanout, oregano, friskpresset citronsaft, salt og peber. Smag godt til.Til sidst vendes mynte i.
    couscous med tomat og aubergine

Næringsindhold

Kalorier553kcalKulhydrater53gProtein40gFedt20gMættet fedt4gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt12gTransfedt0.1gKolesterol98mgNatrium849mgKalium1162mgKostfibre8gSukker6gVitamin A712IUVitamin C18mgCalcium104mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Ved servering anrettes couscous med tomat og aubergine på en tallerken.

Mørbraden skæres i tynde skiver, der lægges øverst. Pynt gerne med lidt frisk mynte. Kan serveres med nybagte naanbrød. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Erik Madsen skriver

    marts 03, 2025 at 10:44 am

    Hvad er ras el hanout

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 03, 2025 at 11:06 am

      Hej Erik
      Det er en lækker krydderiblanding - du kan læse mere om den her: https://madensverden.dk/ras-el-hanout/
      BH Holger

      Svar
  2. Holger Rørby Madsen skriver

    februar 28, 2025 at 8:52 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom meget gerne med din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required