Nem og lækker opskrift på mørbrad med couscous, tomat og aubergine. En skøn opskrift på stegt svinemørbrad med sundt og anderledes tilbehør.
Mørbrad med couscous er mit bud på at tilberede den klassiske svinemørbrad med nyt og mere spændende tilbehør.
Her marineres mørbraden i en marinade med ras el hanout, som du kan købe i de fleste supermarkeder. Lad den gerne marinere nogle timer, men mindre kan også gøre det.
Dertil lækkert tilbehør med couscous, tomat og aubergine, der smager forrygende til svinekødet. Opskriften er beregnet til fire personer. God fornøjelse.
Se også mine opskrifter på:
- Kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat
- Mørbradgryde - klassisk opskrift med svinemørbrad
- Eksotisk mørbrad
Opskrift på mørbrad med couscous
Mørbrad med couscous, tomater og aubergine - sundt og godt
Ingredienser
Marinade og mørbrad
- 4 spsk olivenolie
- 1 tsk ras el hanout
- 1 tsk oregano
- 1 spsk citronskal - revet
- 1 fed hvidløg - revet eller presset
- salt og friskkværnet peber
- 1 svinemørbrad - afpudset
Couscous med tomat og aubergine
- 1 lille aubergine - i små tern
- 4 fed hvidløg
- 200 g tomater - små
- 200 g couscous
- 4 dl vand
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 1 bundt forårsløg - snittet
- 2 tsk ras el hanout - eller som du synes
- 1 tsk oregano
- citronsaft - friskpresset
- 1 håndfuld mynte
Fremgangsmåde
- Rør olivenolie sammen med ras el hanout, oregano, revet citronskal, hvidløg, salt og friskkværnet peber. Mariner den afpudsede svinemørbrad. Du kan med fordel lade kødet marinere nogle timer for mere smag, men kortere tid er også ok.
- Brun mørbraden grundigt i lidt olie på en varm pande, og læg den derefter i et ildfast fad. Steg den i ovnen ca. 18 minutter ved 180 grader varmluft, så den stadig er lidt rosa.
- Kog vand op med en bouillonterning. Kom couscous i en skål og hæld den kogende bouillon over. Rør godt rundt og lad det trække 5 minutter.
- Svits aubergine og hvidløg hurtigt i panden, hvor du har brunet mørbraden (du skal ikke smide fedtstoffet ud). Kom de små tomater ved, og lad det stege 4-5 minutter ved middel varme.
- Med en gaffel løsnes couscous grundigt, hvorefter den vendes i panden sammen med forårsløg, ras el hanout, oregano, friskpresset citronsaft, salt og peber. Smag godt til.Til sidst vendes mynte i.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Ved servering anrettes couscous med tomat og aubergine på en tallerken.
Mørbraden skæres i tynde skiver, der lægges øverst. Pynt gerne med lidt frisk mynte. Kan serveres med nybagte naanbrød. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Erik Madsen
Hvad er ras el hanout
Holger Rørby Madsen
Hej Erik
Det er en lækker krydderiblanding - du kan læse mere om den her: https://madensverden.dk/ras-el-hanout/
BH Holger
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Kom meget gerne med din mening om den her.