• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Snacks og søde sager › Mirabellegele - syrlig gele fra sensommerens bær

Mirabellegele - syrlig gele fra sensommerens bær

Mirabellegele
I august bugner træerne af mirabeller. Det er synd at lade dem gå til spilde, og denne gele smager fantastisk langt ind i vinteren. Foto: Karen Seneca, Madensverden.dk.

Opdateret:  25. juni 2023 - Udgivet:  10. august 2021

Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Mirabellegele er en sød og syrlig gele, som vi kan bruge til alle mulige retter fra oksesteg til ostebord. Her er opskriften på en skøn gele.
  2. Opskrift på sensommerens mirabellegele
  3. Mirabellegele - gele af sensommerens bær
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Tips
Gå til opskrift

Mirabellegele er en sød og syrlig gele, som vi kan bruge til alle mulige retter fra oksesteg til ostebord. Her er opskriften på en skøn gele.

Mirabellegele er en luksus at have på lager. Den kan bruges til alt fra hovedretter til desserter og ost, og så kan den også bruges som ekstra smagsgiver til sovsen.

Mange er gode til bruge sommerens bær og frugter, men mirabelle er på en eller anden måde en overset frugt.

De vokser ellers både vildt og i haver og er lige til at plukke i august og september.

Friske er de lidt melede i forhold til blommer, men syltet er de en gevinst i gele, syltetøj og chhutneys.

Opskrift på sensommerens mirabellegele

Mirabellegele

Mirabellegele - gele af sensommerens bær

Mirabellegele er en sød og syrlig gele, som vi kan bruge til alle mulige retter fra oksesteg til ostebord. Her er opskriften på en skøn gele.
Bedømmelse
5 fra 2 stemmer
RetSyltning
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 5 dl
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

  • 0,6 kg mirabelle
  • 500 g sukker
  • vand
  • 0,5 vaniljestang
  • 1 spsk Atamon - el. vodka

Fremgangsmåde

  • Skyl mirabellerne og fjern stilke og blade. Behold stenene i.
  • Hæld dem i en gryde og hæld vand over, så det lige dækker. Sæt gryden over kog. Når vandet koger, skruer du ned, og lader det simre i ti minutter.
  • Tag gryden af varmen og lad indholdet trække et kvarter.
  • Si mirabellemassen ned i en skål, gnid godt med en grydeske, så du får så meget som muligt med ned i skålen.
  • Nu skal saften i gryden igen sammen med et halvt kg. sukker og vaniljestangen. Bring saften i kog og lad den simre i 10 minutter.
  • Vask og skold små patentglas og skyl dem i Atamon. Du kan sagtens lade din Atamon gå fra glas til glas. Du skal bare ryste glassene godt, så du får Atamon over det dele. Har du ikke det, bruger du vodka, som er lige så godt.
  • Luk straks glassene og sæt dem på køl eller i et køkkenskab.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Smag til, før du hælder geleen på glas, for jeg kommer en anelse mindre sukker i end tommelfingerreglen om at bruge samme mængde sukker som bær.

Du kan godt bruge en blanding af modne og lettere umodne mirabeller, da smagen vil bliver mere syrlig og interessant.

Se også nogle af vores andre artikler og sylteopskrifter:

  • Jordbærmarmelade med chiafrø
  • Ribs - fakta, næringsindhold og opskrifter
  • Hjemmelavet rabarberkompot med vanilje
  • Råsyltede jordbær med vaniljeis
  • Hjemmelavet ribsgele - nem opskrift på den bedste gele
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jane

    august 08, 2022 at 7:37 am

    Den her gelé stivner jo ikke … er der glemt en ingrediens i opskriften?

    Svar
  2. Lotte

    september 07, 2021 at 7:08 pm

    Jeg har flydende gelé. Hvad har jeg gjort galt?

    Svar
    • Jane

      august 08, 2022 at 7:37 am

      Min gelé stivner heller ikke.

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required