Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Mini othello lagkage

Mini othello lagkage med konditorcreme og marcipan

billederesultat for mini othello lagkage
4.9 fra 17 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3.9k
SHARES
FacebookMessenger3.9kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Mini othello lagkage med konditorcreme og marcipan
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på mini othello lagkage
  • Tips
  • Kommentarer

Mini othello lagkage med konditorcreme og marcipan

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 17 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Mini othello lagkage. Alene ordet får munden til at løbe i vand, og her er opskriften på den klassiske kage. Her lavet i mindre størrelse med en til hver.
Antal: 4
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Kagebund
  • 3 lagekagebunde
Fyld
  • 200 g kagecreme (gerne en hjemmelavet creme)
  • 250 g fløde (2,5 dl, pisket til skum)
  • 4-6 makroner (knuste)
Marcipan
  • 200 g marcipan
  • 100 g flormelis
  • 1 tsk glukosesiruo
Pynt
  • 100 g flormelis
  • 50 g chokolade (kakaoprocent på ca. 50-55)
  • Lidt vand
  • 300 g fløde (piskes til skum)

Fremgangsmåde

  1. Lagkagebunde udstikkes med udstikker i cirka 7 centimeters diameter. Du skal bruge 12 små bunde til kagerne.
  2. Konditorcreme til fyld laves ved gradvist at vende stiftpisket flødeskum i kold kagecreme - brug en dejskraber til det. Vend sammen med forsigtighed, så luftigheden i konditorcremen bevares. Kom den i en sprøjtepose med stjernetyl.
  3. Marcipan brækkes i stykker i en skål, og æltes sammen med flormelis og lidt glukosesirup (kan købes i de fleste supermarkeder).
  4. Pisk fløden til pynt til flødeskum, og kom den i en sprøjtepose med lille stjernetyl.
  5. Så er det tid til at samle din mini othello lagkage - altså alle fire styks. Læg fire bunde ud på et bræt eller lignende.
  6. Byg hver kage op på følgende måde: Bund, konditorcreme, knust makron, bund, konditorcreme, knust makron og en bund øverst.
  7. Rul marcipanen ud, og skær ud i passende størrelse. Du skal lave bånd, der netop når rundt om hver kage - og lige er cirka 1-1,5 centimeter højere i toppen. Se billedet længere oppe. Læg et marcipanbånd om hver kage.
  8. Glasur: Smelt chokolade i en lille gryde, og rør flormelis i sammen med lidt vand til en passende konsistens. Glasuren må ikke være for tyk - men selvfølgelig heller ikke for tynd.
  9. Kom lidt chokoladeglasur på hver mini othello lagkage, og lad det størkne lidt.
  10. Pynt derefter med små stjerner af flødeskum rundt langs kanten på indersiden af marcipanen, og så er kagerne klar.

Næringsindhold

Kalorier375kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på mini othello lagkage

Her er min opskrift på mini othello lagkage, der er en nem lillebror til den klassiske othello lagkage.

Umiddelbart er opskriften tænkt som fire kager med en kage til hver person - måske kan du vride fem ud af portionen.

Den almindelige othello lagkage kan laves på forskellige måder, men her har jeg forsøgt at forsimple fremgangsmåden, så du nemt kan lave de skønne kager.

De færdige kager kan godt spises straks - men jeg synes de bedst efter et par timer eller fire i køleskabet. Her når kagerne at sætte sig.

Tips

Som sagt kan sådan en mini othello lagkage godt spises med det samme, men lav den gerne i god tid - og stil den på køl i 2-4 timer.

Så smager den endnu bedre.

Se også disse skønne lagkager:

Jordbærlagkage
Få min opskrift på sommerens bedste jordbærlagkage. En nem lagkage med bunde, jordbær, creme, flødeskum og skøn kakaoglasur på toppen.
Se opskriften her
billede med jordbærlagkage
Rugbrødslagkage
Den bedste opskrift på rugbrødslagkage. En klassisk brødtorte fra Sønderjylland, hvor den er fast gæst på det sønderjyske kaffebord.
Se opskriften her
Rugbrødslagkage - sønderjysk brødtort med rugbrød
Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær
Sukkerbrødskage er den letteste kage at lave. Den er lækker med flødeskum og bær, men du kan også bruge den som lagkagebunde.
Se opskriften her
Sukkerbrødskage med jordbær
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required