Mini othello lagkage. Alene ordet får munden til at løbe i vand, og her er opskriften på den klassiske kage. Her lavet i mindre størrelse med en til hver.
Her er min opskrift på mini othello lagkage, der er en nem lillebror til den klassiske othello lagkage.
Umiddelbart er opskriften tænkt som fire kager med en kage til hver person - måske kan du vride fem ud af portionen.
Den almindelige othello lagkage kan laves på forskellige måder, men her har jeg forsøgt at forsimple fremgangsmåden, så du nemt kan lave de skønne kager.
De færdige kager kan godt spises straks - men jeg synes de bedst efter et par timer eller fire i køleskabet. Her når kagerne at sætte sig.
Opskrift på mini othello lagkage
Mini othello lagkage med konditorcreme og marcipan
Ingredienser
Kagebund
- 3 lagekagebunde
Fyld
- 200 g kagecreme - gerne en hjemmelavet creme
- 250 g fløde - 2,5 dl, pisket til skum
- 4-6 makroner - knuste
Marcipan
- 200 g marcipan
- 100 g flormelis
- 1 tsk glukosesiruo
Pynt
- 100 g flormelis
- 50 g chokolade - kakaoprocent på ca. 50-55
- Lidt vand
- 300 g fløde - piskes til skum
Fremgangsmåde
- Lagkagebunde udstikkes med udstikker i cirka 7 centimeters diameter. Du skal bruge 12 små bunde til kagerne.
- Konditorcreme til fyld laves ved gradvist at vende stiftpisket flødeskum i kold kagecreme - brug en dejskraber til det. Vend sammen med forsigtighed, så luftigheden i konditorcremen bevares. Kom den i en sprøjtepose med stjernetyl.
- Marcipan brækkes i stykker i en skål, og æltes sammen med flormelis og lidt glukosesirup (kan købes i de fleste supermarkeder).
- Pisk fløden til pynt til flødeskum, og kom den i en sprøjtepose med lille stjernetyl.
- Så er det tid til at samle din mini othello lagkage - altså alle fire styks. Læg fire bunde ud på et bræt eller lignende.
- Byg hver kage op på følgende måde: Bund, konditorcreme, knust makron, bund, konditorcreme, knust makron og en bund øverst.
- Rul marcipanen ud, og skær ud i passende størrelse. Du skal lave bånd, der netop når rundt om hver kage - og lige er cirka 1-1,5 centimeter højere i toppen. Se billedet længere oppe. Læg et marcipanbånd om hver kage.
- Glasur: Smelt chokolade i en lille gryde, og rør flormelis i sammen med lidt vand til en passende konsistens. Glasuren må ikke være for tyk - men selvfølgelig heller ikke for tynd.
- Kom lidt chokoladeglasur på hver mini othello lagkage, og lad det størkne lidt.
- Pynt derefter med små stjerner af flødeskum rundt langs kanten på indersiden af marcipanen, og så er kagerne klar.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Som sagt kan sådan en mini othello lagkage godt spises med det samme, men lav den gerne i god tid - og stil den på køl i 2-4 timer.
Så smager den endnu bedre.
Se også disse skønne lagkager:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: