• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Kager › Mini othello lagkage med konditorcreme og marcipan

Mini othello lagkage med konditorcreme og marcipan

billederesultat for mini othello lagkage
4.9 fra 17 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3.9k
SHARES
FacebookMessenger3.9kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2023 - Udgivet: 10. juli 2020

Mini othello lagkage. Alene ordet får munden til at løbe i vand, og her er opskriften på den klassiske kage. Her lavet i mindre størrelse med en til hver.

Her er min opskrift på mini othello lagkage, der er en nem lillebror til den klassiske othello lagkage.

Umiddelbart er opskriften tænkt som fire kager med en kage til hver person - måske kan du vride fem ud af portionen.

Den almindelige othello lagkage kan laves på forskellige måder, men her har jeg forsøgt at forsimple fremgangsmåden, så du nemt kan lave de skønne kager.

De færdige kager kan godt spises straks - men jeg synes de bedst efter et par timer eller fire i køleskabet. Her når kagerne at sætte sig.

Opskrift på mini othello lagkage

billederesultat for mini othello lagkage
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Mini othello lagkage med konditorcreme og marcipan

4.89 fra 17 stemmer
Mini othello lagkage. Alene ordet får munden til at løbe i vand, og her er opskriften på den klassiske kage. Her lavet i mindre størrelse med en til hver.
Forb. tid 45 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 375
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Kagebund
  • 3 lagekagebunde
Fyld
  • 200 g kagecreme - gerne en hjemmelavet creme
  • 250 g fløde - 2,5 dl, pisket til skum
  • 4-6 makroner - knuste
Marcipan
  • 200 g marcipan
  • 100 g flormelis
  • 1 tsk glukosesiruo
Pynt
  • 100 g flormelis
  • 50 g chokolade - kakaoprocent på ca. 50-55
  • Lidt vand
  • 300 g fløde - piskes til skum

Fremgangsmåde
 

  1. Lagkagebunde udstikkes med udstikker i cirka 7 centimeters diameter. Du skal bruge 12 små bunde til kagerne.
  2. Konditorcreme til fyld laves ved gradvist at vende stiftpisket flødeskum i kold kagecreme - brug en dejskraber til det. Vend sammen med forsigtighed, så luftigheden i konditorcremen bevares. Kom den i en sprøjtepose med stjernetyl.
  3. Marcipan brækkes i stykker i en skål, og æltes sammen med flormelis og lidt glukosesirup (kan købes i de fleste supermarkeder).
  4. Pisk fløden til pynt til flødeskum, og kom den i en sprøjtepose med lille stjernetyl.
  5. Så er det tid til at samle din mini othello lagkage - altså alle fire styks. Læg fire bunde ud på et bræt eller lignende.
  6. Byg hver kage op på følgende måde: Bund, konditorcreme, knust makron, bund, konditorcreme, knust makron og en bund øverst.
  7. Rul marcipanen ud, og skær ud i passende størrelse. Du skal lave bånd, der netop når rundt om hver kage - og lige er cirka 1-1,5 centimeter højere i toppen. Se billedet længere oppe. Læg et marcipanbånd om hver kage.
  8. Glasur: Smelt chokolade i en lille gryde, og rør flormelis i sammen med lidt vand til en passende konsistens. Glasuren må ikke være for tyk - men selvfølgelig heller ikke for tynd.
  9. Kom lidt chokoladeglasur på hver mini othello lagkage, og lad det størkne lidt.
  10. Pynt derefter med små stjerner af flødeskum rundt langs kanten på indersiden af marcipanen, og så er kagerne klar.

Næringsindhold

Kalorier: 375kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Som sagt kan sådan en mini othello lagkage godt spises med det samme, men lav den gerne i god tid - og stil den på køl i 2-4 timer.

Så smager den endnu bedre.

Se også disse skønne lagkager:

Jordbærlagkage

4.6 fra 30 stemmer
Få min opskrift på sommerens bedste jordbærlagkage. En nem lagkage med bunde, jordbær, creme, flødeskum og skøn kakaoglasur på toppen.
Gå til opskrift
billede med jordbærlagkage

Rugbrødslagkage - Opskrift på sønderjysk brødtort med rugbrød

4.9 fra 59 stemmer
Den bedste opskrift på rugbrødslagkage. En klassisk brødtorte fra Sønderjylland, hvor den er fast gæst på det sønderjyske kaffebord.
Gå til opskrift
Rugbrødslagkage - sønderjysk brødtort med rugbrød

Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær

4.7 fra 6 stemmer
Sukkerbrødskage er den letteste kage at lave. Den er lækker med flødeskum og bær, men du kan også bruge den som lagkagebunde.
Gå til opskrift
Sukkerbrødskage med jordbær
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer
  • Billede med mørk chokoladekage.
    Mørk chokoladekage
  • billede til italiensk chokoladekage
    Italiensk chokoladekage med rigtig chokolade

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required