• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Mini frikadelleburgere

Mini frikadelleburgere

Billede resultat for frikadelleburgere
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
93
SHARES
FacebookMessenger93PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  31. juli 2024 - Udgivet:  6. juni 2023

Mini frikadelleburgere alias frikadellesliders med ovnstegte pommes frites er super god mad både til hverdag og børnefødselsdage.

Hjemmelavede og virkelig lækre mini frikadelleburgere med ovnstegte pommes frites er både til store og små.

Super hyggemad, og de dejlige sliders med små ovnstegte frikadeller er nemme at lave.

Se også de populære opskrifter på:

  • Frikadellesandwich
  • Slagterens frikadeller
  • Frikadeller i airfryer

Opskrift på mini frikadelleburgere

Opskriften giver cirka 20 frikadelleburgere med hjemmebagte brioche burgerboller samt rødløgsrelish.

Billede resultat for frikadelleburgere
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Mini frikadelleburgere

5 fra 2 stemmer
Mini frikadelleburgere alias frikadellesliders med ovnstegte pommes frites er super god mad både til hverdag og børnefødselsdage.
Forb. tid 1 time t 30 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 1 time t 55 minutter min
Antal: 20 stk
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 193
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Frikadeller
  • 400 g hakket svin og kalv
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk løgpulver
  • 1 æg
  • 1 spsk tomatketchup
  • 0,5 dl mælk
  • 3 spsk rasp
  • 50 g salat - blandet
Briocheboller
  • 300 g mælk
  • 50 g gær
  • 450 g hvedemel
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 75 g smør
  • 1 æg - sammenpisket til pensling

Fremgangsmåde
 

Briocheboller
  1. Start med at lave de lette brioche burgerboller i en røremaskine eller med elpisker med dejkroge, og stil dem til hævning.
  2. Kom den lune mælk i skålen og smuldr gæren i. Brug dejkrogen, og rør gæren ud. Kom så hvedemelet i samme tid sammen med et æg, og ælt videre ved lav hastighed.
  3. Så tilsættes salt, sukker og blødt smør, og nu skal dejen æltes ved middel hastighed i cirka 10 minutter. Dejen kan føles lidt tynd, men sådan skal den være.
  4. Tag dejen ud på et meldrysset bord og fold den sammen, inden den kommes i en skål. Overdæk med husholdningsfilm og lad den hæve i 20 minutter.
  5. Tag igen dejen ud og del i 20 lige store stykker. Form burgerbollerne og stil dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg og lidt mælk, hvorefter de drysses med sesamfrø.
  6. Læg en bradepande omvendt ovenpå bagepladen, så burgerbollerne er lukket helt inde. Hæver i 30 minutter. Bag derefter burgerbollerne ved 220 °C over- og undervarme, hvor de skal have cirka 10 minutter. 
Frikadelleburgerne
  1. Kom det hakkede kalve- og svinekød i en skål, og rør det sammen med salt. Derefter røres de øvrige ingredienser i, og farsen røres godt igennem. Stil på køl i 30 minutter.
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir, og form 20 små kødboller af farsen. Stil dem på bagepladen, og tryk dem godt flade til små frikadelleburgere.
  3. Dryp lidt olivenolie over hver frikadelleburger, og bag dem i en forvarmet ovn ved 210 grader i cirka 15 minutter. Tag ud og lad dem køle lidt af. Krydr med lidt friskkværnet peber.
  4. Lav også rødløgsrelish, og i mellemtiden skal du også være ved at have bagt burgerbollerne færdige.
  5. Skyl salaten grundigt, og slyng den tør for vand.
  6. Skær bollerne over, læg lidt salat på underdelen, en stegt frikadelle over, top med rødløgsrelish, og læg den øverste del af burgerbollen på. Stik en tandstikker i som på billedet, så frikadelleburgeren holdes sammen.
  7. Fortsæt på samme måde med de øvrige mini frikadelleburgere.

Næringsindhold

Kalorier: 193kcalKulhydrater: 20gProtein: 8gFedt: 9gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.1gKolesterol: 49mgNatrium: 303mgKalium: 146mgKostfibre: 1gSukker: 2gVitamin A: 246IUVitamin C: 0.3mgCalcium: 37mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Servér de lækre mini frikadelleburgere sammen med lækre, ovnstegte pommes frites. Søg opskriften frem ved at bruge søgefeltet øverst på siden.

Mini frikadelleburgere med ovnstegte pommes frites er lækker aftensmad, og de små burgerboller er nemme at lave. Der er i virkeligheden tale om dejlige sliders. Foto: Madensverden.dk.
Frikadellesliders med pommes frites er lækker aftensmad, og de små burgerboller er nemme at lave. Foto: Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nataliya Jakobsen

    juli 22, 2024 at 4:04 pm

    🙂

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required