Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Mini frikadelleburgere

Mini frikadelleburgere

Billede resultat for frikadelleburgere
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
94
SHARES
FacebookMessenger94PinterestEmailSMS

Mini frikadelleburgere alias frikadellesliders med ovnstegte pommes frites er super god mad både til hverdag og børnefødselsdage.

Hjemmelavede og virkelig lækre mini frikadelleburgere med ovnstegte pommes frites er både til store og små.

Super hyggemad, og de dejlige sliders med små ovnstegte frikadeller er nemme at lave.

Se også de populære opskrifter på:

  • Frikadellesandwich
  • Slagterens frikadeller
  • Frikadeller i airfryer

Opskrift på mini frikadelleburgere

Opskriften giver cirka 20 frikadelleburgere med hjemmebagte brioche burgerboller samt rødløgsrelish.

Mini frikadelleburgere

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 1 time t 30 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 1 time t 55 minutter min
Mini frikadelleburgere alias frikadellesliders med ovnstegte pommes frites er super god mad både til hverdag og børnefødselsdage.
Antal: 20 stk
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Frikadeller
  • 400 g hakket svin og kalv
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk løgpulver
  • 1 æg
  • 1 spsk tomatketchup
  • 0,5 dl mælk
  • 3 spsk rasp
  • 50 g salat blandet
Briocheboller
  • 300 g mælk
  • 50 g gær
  • 450 g hvedemel
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 75 g smør
  • 1 æg sammenpisket til pensling

Fremgangsmåde

Briocheboller
  1. Start med at lave de lette brioche burgerboller i en røremaskine eller med elpisker med dejkroge, og stil dem til hævning.
  2. Kom den lune mælk i skålen og smuldr gæren i. Brug dejkrogen, og rør gæren ud. Kom så hvedemelet i samme tid sammen med et æg, og ælt videre ved lav hastighed.
  3. Så tilsættes salt, sukker og blødt smør, og nu skal dejen æltes ved middel hastighed i cirka 10 minutter. Dejen kan føles lidt tynd, men sådan skal den være.
  4. Tag dejen ud på et meldrysset bord og fold den sammen, inden den kommes i en skål. Overdæk med husholdningsfilm og lad den hæve i 20 minutter.
  5. Tag igen dejen ud og del i 20 lige store stykker. Form burgerbollerne og stil dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg og lidt mælk, hvorefter de drysses med sesamfrø.
  6. Læg en bradepande omvendt ovenpå bagepladen, så burgerbollerne er lukket helt inde. Hæver i 30 minutter. Bag derefter burgerbollerne ved 220 °C over- og undervarme, hvor de skal have cirka 10 minutter. 
Frikadelleburgerne
  1. Kom det hakkede kalve- og svinekød i en skål, og rør det sammen med salt. Derefter røres de øvrige ingredienser i, og farsen røres godt igennem. Stil på køl i 30 minutter.
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir, og form 20 små kødboller af farsen. Stil dem på bagepladen, og tryk dem godt flade til små frikadelleburgere.
  3. Dryp lidt olivenolie over hver frikadelleburger, og bag dem i en forvarmet ovn ved 210 grader i cirka 15 minutter. Tag ud og lad dem køle lidt af. Krydr med lidt friskkværnet peber.
  4. Lav også rødløgsrelish, og i mellemtiden skal du også være ved at have bagt burgerbollerne færdige.
  5. Skyl salaten grundigt, og slyng den tør for vand.
  6. Skær bollerne over, læg lidt salat på underdelen, en stegt frikadelle over, top med rødløgsrelish, og læg den øverste del af burgerbollen på. Stik en tandstikker i som på billedet, så frikadelleburgeren holdes sammen.
  7. Fortsæt på samme måde med de øvrige mini frikadelleburgere.

Næringsindhold

Kalorier193kcalKulhydrater20gProtein8gFedt9gMættet fedt4gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.1gKolesterol49mgNatrium303mgKalium146mgKostfibre1gSukker2gVitamin A246IUVitamin C0.3mgCalcium37mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Servér de lækre mini frikadelleburgere sammen med lækre, ovnstegte pommes frites. Søg opskriften frem ved at bruge søgefeltet øverst på siden.

Mini frikadelleburgere med ovnstegte pommes frites er lækker aftensmad, og de små burgerboller er nemme at lave. Der er i virkeligheden tale om dejlige sliders. Foto: Madensverden.dk.
Frikadellesliders med pommes frites er lækker aftensmad, og de små burgerboller er nemme at lave. Foto: Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nataliya Jakobsen skriver

    juli 22, 2024 at 4:04 pm

    🙂

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)
  • Billede af torsk med pesto.
    Torsk med pesto (hurtig og lækker fiskeret til hele familien)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required