Mini frikadelleburgere alias frikadellesliders med ovnstegte pommes frites er super god mad både til hverdag og børnefødselsdage.
Hjemmelavede og virkelig lækre mini frikadelleburgere med ovnstegte pommes frites er både til store og små.
Super hyggemad, og de dejlige sliders med små ovnstegte frikadeller er nemme at lave.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på mini frikadelleburgere
Opskriften giver cirka 20 frikadelleburgere med hjemmebagte brioche burgerboller samt rødløgsrelish.
Mini frikadelleburgere
Ingredienser
Frikadeller
- 400 g hakket svin og kalv
- 1 tsk salt
- 2 tsk løgpulver
- 1 æg
- 1 spsk tomatketchup
- 0,5 dl mælk
- 3 spsk rasp
- 50 g salat - blandet
Briocheboller
- 300 g mælk
- 50 g gær
- 450 g hvedemel
- 1 æg
- 1 tsk salt
- 2 tsk sukker
- 75 g smør
- 1 æg - sammenpisket til pensling
Fremgangsmåde
Briocheboller
- Start med at lave de lette brioche burgerboller i en røremaskine eller med elpisker med dejkroge, og stil dem til hævning.
- Kom den lune mælk i skålen og smuldr gæren i. Brug dejkrogen, og rør gæren ud. Kom så hvedemelet i samme tid sammen med et æg, og ælt videre ved lav hastighed.
- Så tilsættes salt, sukker og blødt smør, og nu skal dejen æltes ved middel hastighed i cirka 10 minutter. Dejen kan føles lidt tynd, men sådan skal den være.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og fold den sammen, inden den kommes i en skål. Overdæk med husholdningsfilm og lad den hæve i 20 minutter.
- Tag igen dejen ud og del i 20 lige store stykker. Form burgerbollerne og stil dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg og lidt mælk, hvorefter de drysses med sesamfrø.
- Læg en bradepande omvendt ovenpå bagepladen, så burgerbollerne er lukket helt inde. Hæver i 30 minutter. Bag derefter burgerbollerne ved 220 °C over- og undervarme, hvor de skal have cirka 10 minutter.
Frikadelleburgerne
- Kom det hakkede kalve- og svinekød i en skål, og rør det sammen med salt. Derefter røres de øvrige ingredienser i, og farsen røres godt igennem. Stil på køl i 30 minutter.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og form 20 små kødboller af farsen. Stil dem på bagepladen, og tryk dem godt flade til små frikadelleburgere.
- Dryp lidt olivenolie over hver frikadelleburger, og bag dem i en forvarmet ovn ved 210 grader i cirka 15 minutter. Tag ud og lad dem køle lidt af. Krydr med lidt friskkværnet peber.
- Lav også rødløgsrelish, og i mellemtiden skal du også være ved at have bagt burgerbollerne færdige.
- Skyl salaten grundigt, og slyng den tør for vand.
- Skær bollerne over, læg lidt salat på underdelen, en stegt frikadelle over, top med rødløgsrelish, og læg den øverste del af burgerbollen på. Stik en tandstikker i som på billedet, så frikadelleburgeren holdes sammen.
- Fortsæt på samme måde med de øvrige mini frikadelleburgere.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Servér de lækre mini frikadelleburgere sammen med lækre, ovnstegte pommes frites. Søg opskriften frem ved at bruge søgefeltet øverst på siden.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Nataliya Jakobsen
🙂