• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Supper › Minestrone - opskrift på italiensk grøntsagssuppe

Minestrone - opskrift på italiensk grøntsagssuppe

billederesultat for minestrone
4.8 fra 30 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
168
SHARES
FacebookMessenger168PinterestEmailSMSSubscribe

Minestrone er en fyldig grøntsagssuppe fra Italien, og her er mit bud på suppen. Den indeholder bla. gulerødder, hvidløg og bladselleri.

Minestrone  kommer fra det italienske køkken, og der er som sådan ikke en fast opskrift på den dejlige grøntsagssuppe.

Faktisk laves den i et utal af udgaver, og det afhænger typisk af hvad man lige har i køleskabet eller ved hånden.

Suppen er mættende og nærende, og denne opskrift rækker til fire personer.

Opskrift på minestrone suppe

billederesultat for minestrone
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Minestrone

4.77 fra 30 stemmer
Minestrone er en fyldig grøntsagssuppe fra Italien, og her er mit bud på suppen. Den indeholder bla. gulerødder, hvidløg og bladselleri.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Suppe
Køkken: Italiensk
Kalorier: 258
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 150 g bacon - i tern
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 3 stængler bladselleri
  • 3 gulerødder
  • 1 bagekartoffel
  • 1 lille squash
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk oregano - tørret
  • 1 spsk timianblade
  • 1 dåse lima bønner - butter beans
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt persille

Fremgangsmåde
 

  1. Kom lidt olie i en gryde og steg baconternene næsten sprøde. Hak løg og hvidløg fint og tilsæt dem. Lad det svitse et par minutter uden at tage for meget farve.
  2. Bladselleri og gulerødder skæres ud i mindre stykker, og kommes ved. Bagekartoflen skrælles, snittes i små tern og kommes i sammen med squash, der halveres og skæres i skiver. Svits det igennem et par minutter.
  3. Tilsæt grøntsagsbouillon, hakkede tomater, oregano og timian, og lad nu suppen koge cirka 45 minutter ved svag varme og under låg.
  4. Hæld væsken fra bønnerne og kom dem i gryden, og nu skal minestronen koges i yderligere 15 minutter.
  5. Smag til med salt og friskkværnet peber, og vend grofthakket persille i den færdige minestrone lige inder servering.

Næringsindhold

Kalorier: 258kcalKulhydrater: 44gProtein: 17gFedt: 3gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 0.1gNatrium: 1885mgKalium: 1275mgKostfibre: 11gSukker: 10gVitamin A: 8135IUVitamin C: 44mgCalcium: 114mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Med eller uden pasta

Ofte er der bønner og pasta i en minestrone, men denne version er faktisk uden pasta, for jeg synes suppen er rigelig fyldig i forvejen.

Til gengæld indeholder den de lækre limabønner (butter beans), som kan købes på dåse i de fleste danske supermarkeder.

Minestrone serveres sammen med nybagt ciabattabrød.

Relateret indhold

Verdens bedste tomatsuppe

4.7 fra 136 stemmer
Få opskriften på en nem og fyldig tomatsuppe med masser af smag. Server med creme fraiche eller sprøde croutoner.
Gå til opskrift
billede med tomatsuppe

Gazpacho

4.8 fra 37 stemmer
Den bedste opskrift på gazpacho, der er en nem, spansk tomatsuppe. Suppen serveres kold, og den kan bruges enten som forret eller aftensmad.
Gå til opskrift
gazpacho spansk grøntsagssuppe

Blomkålssuppe

4.7 fra 76 stemmer
Nem og lækker opskrift på blomkålssuppe. En cremet suppe lavet med blomkål og kartofler, og du kan servere den som hovedret eller forret.
Gå til opskrift
billede med blomkålssuppe
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sabine

    april 03, 2023 at 8:21 pm

    Så lækker en opskrift, tak! Jeg kunne dog ikke finde lima bønner i mine nærmeste supermarkeder. Det blev erstattet med lød linse pasta, hvilket også varmt kan anbefales.

    Svar
  2. Casper

    januar 02, 2022 at 6:48 pm

    Lige i skabet. Man kunne med fordel give din lidt varme med en lille smule tørret knust chili 😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 03, 2022 at 5:52 am

      Hej Casper
      Mange tak - og dejligt at høre. Med ønsket om et godt nytår
      Holger

      Svar
  3. Ulla

    november 13, 2021 at 6:59 pm

    Super her i november.

    Svar
  4. Anita

    maj 17, 2021 at 8:20 pm

    Kan man droppe bønnerne eller erstatte med pasta eller kødboller?
    Bønner her det lidt svært herhjemme

    Svar
  5. Jørgen Kromann

    oktober 24, 2020 at 1:24 pm

    Hej Holger - har kun godt at sige om din Minestrone, bortset fra, at man (jeg) kan blive lidt forviiet. Ingredienser: 8 dl. grøntsagsboullion, men i opskriften står der hønse ditto. Brugte så halvt af hver med en meget velsmagende suppe som resultat:-)

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 24, 2020 at 1:55 pm

      Hej Jørgen
      Mange tak - det er jeg glad for at høre.
      Det betyder som sådan ikke så meget om du bruger den eller anden bouillon - men jeg har lige rettet ingredienslisten til.
      Atter en gang tak.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Forsiden lige nu

Billede af sød kartoffelgryde.
Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler→ Se opskriften
Torsk - sunde retter
10 gode bud på sunde retter→ Se opskriften
spaghetti med gulerødder
Spaghetti med gulerødder - nem kødfri pastaret→ Se opskriften
Hjemmebagte knækbrød
Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner→ Se opskriften
Billede med asparges.
Asparges - fakta og de bedste opskrifter→ Se opskriften
Billede af wokret med stangbønner.
Wokret med stangbønner og kylling→ Se opskriften
Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
billede med rabarbercrumble
Rabarbercrumble med friske eller frosne rabarber→ Se opskriften
kyllingebryst med frossen spinat
Kyllingebryst med frossen spinat→ Se opskriften
Friterede hyldeblomster
Friterede hyldeblomster - en dejlig junidessert→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required