Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Supper › Minestrone

Minestrone (opskrift på italiensk grøntsagssuppe)

billederesultat for minestrone
4.8 fra 30 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
170
SHARES
FacebookMessenger170PinterestEmailSMS
Indhold
  • Minestrone
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på minestrone suppe
  • Med eller uden pasta
  • Relateret indhold
  • Kommentarer

Minestrone

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 30 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Minestrone er en fyldig grøntsagssuppe fra Italien, og her er mit bud på suppen. Den indeholder bla. gulerødder, hvidløg og bladselleri.
Antal: 4 personer
Ret: Suppe
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g bacon (i tern)
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 3 stængler bladselleri
  • 3 gulerødder
  • 1 bagekartoffel
  • 1 lille squash
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk oregano (tørret )
  • 1 spsk timianblade
  • 1 dåse lima bønner (butter beans)
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt persille

Fremgangsmåde

  1. Kom lidt olie i en gryde og steg baconternene næsten sprøde. Hak løg og hvidløg fint og tilsæt dem. Lad det svitse et par minutter uden at tage for meget farve.
  2. Bladselleri og gulerødder skæres ud i mindre stykker, og kommes ved. Bagekartoflen skrælles, snittes i små tern og kommes i sammen med squash, der halveres og skæres i skiver. Svits det igennem et par minutter.
  3. Tilsæt grøntsagsbouillon, hakkede tomater, oregano og timian, og lad nu suppen koge cirka 45 minutter ved svag varme og under låg.
  4. Hæld væsken fra bønnerne og kom dem i gryden, og nu skal minestronen koges i yderligere 15 minutter.
  5. Smag til med salt og friskkværnet peber, og vend grofthakket persille i den færdige minestrone lige inder servering.

Næringsindhold

Kalorier258kcalKulhydrater44gProtein17gFedt3gMættet fedt1gFlerumættet fedt0.3gEnkelumættet fedt0.1gNatrium1885mgKalium1275mgKostfibre11gSukker10gVitamin A8135IUVitamin C44mgCalcium114mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på minestrone suppe

Minestrone  kommer fra det italienske køkken, og der er som sådan ikke en fast opskrift på den dejlige grøntsagssuppe.

Faktisk laves den i et utal af udgaver, og det afhænger typisk af hvad man lige har i køleskabet eller ved hånden.

Suppen er mættende og nærende, og denne opskrift rækker til fire personer.

Med eller uden pasta

Ofte er der bønner og pasta i en minestrone, men denne version er faktisk uden pasta, for jeg synes suppen er rigelig fyldig i forvejen.

Til gengæld indeholder den de lækre limabønner (butter beans), som kan købes på dåse i de fleste danske supermarkeder.

Minestrone serveres sammen med nybagt ciabattabrød.

Relateret indhold

Verdens bedste tomatsuppe
Opskrift på en nem og fyldig tomatsuppe med masser af smag. Server tomatsuppen med creme fraiche eller sprøde croutoner.
Se opskriften her
Billede af tomatsuppe.
Gazpacho
Den bedste opskrift på gazpacho, der er en nem, spansk tomatsuppe. Suppen serveres kold, og den kan bruges enten som forret eller aftensmad.
Se opskriften her
gazpacho spansk grøntsagssuppe
Blomkålssuppe
Nem og lækker opskrift på blomkålssuppe. En cremet suppe lavet med blomkål og kartofler, og du kan servere den som hovedret eller forret.
Se opskriften her
billede med blomkålssuppe
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sabine skriver

    april 03, 2023 at 8:21 pm

    Så lækker en opskrift, tak! Jeg kunne dog ikke finde lima bønner i mine nærmeste supermarkeder. Det blev erstattet med lød linse pasta, hvilket også varmt kan anbefales.

    Svar
  2. Casper skriver

    januar 02, 2022 at 6:48 pm

    Lige i skabet. Man kunne med fordel give din lidt varme med en lille smule tørret knust chili 😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 03, 2022 at 5:52 am

      Hej Casper
      Mange tak - og dejligt at høre. Med ønsket om et godt nytår
      Holger

      Svar
  3. Ulla skriver

    november 13, 2021 at 6:59 pm

    Super her i november.

    Svar
  4. Anita skriver

    maj 17, 2021 at 8:20 pm

    Kan man droppe bønnerne eller erstatte med pasta eller kødboller?
    Bønner her det lidt svært herhjemme

    Svar
  5. Jørgen Kromann skriver

    oktober 24, 2020 at 1:24 pm

    Hej Holger - har kun godt at sige om din Minestrone, bortset fra, at man (jeg) kan blive lidt forviiet. Ingredienser: 8 dl. grøntsagsboullion, men i opskriften står der hønse ditto. Brugte så halvt af hver med en meget velsmagende suppe som resultat:-)

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 24, 2020 at 1:55 pm

      Hej Jørgen
      Mange tak - det er jeg glad for at høre.
      Det betyder som sådan ikke så meget om du bruger den eller anden bouillon - men jeg har lige rettet ingredienslisten til.
      Atter en gang tak.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af ramen.
    Ramen (nem og lækker opskrift på japansk ramensuppe)
  • Billede af kartoffel porre suppe.
    Cremet kartoffel porre suppe (med eller uden bacon)
  • billede med grøntsagsfond af rester
    Grøntsagsfond af rester - lækkert, billigt og nemt
  • billederesultat for grøn aspargessuppe
    Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required