Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Mexicansk gryderet - birria med oksekød og tortilla

Mexicansk gryderet - birria med oksekød og tortilla

Birria - mexicansk gryderet
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMS

Mexicansk gryderet har fuld fart på smagen. Denne ret hedder birria, og man kan servere den som en gryderet serveret med ris og tortillas.

Men du kan også bruge kødet som fyld i tortillas sammen med en mild ananas-salsa og en god chilisauce.

Birria er ofte kogt på ged, men det er måske ikke lige sagen herhjemme, så jeg bruger gode osso buco, som steges på panden, og derefter simrer i chilisauce i tre timer.

Så vi har altså en opskrift, der skal forberedes tre-fire timer før servering, fordi det er vigtigt, at kødet trækker smag.

Se også disse opskrifter:

  • Mexi Bowl
  • Chili con carne
  • Mexicansk kylling
  • Mørbradgryde

Opskrift

Mexicansk gryderet

Karen SenecaKaren Seneca
4.8 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Simretid: 3 timer t
Samlet tid: 3 timer t 50 minutter min
Mexicansk gryderet med oksekød og en stærk sauce er en rigtig simreret. Serveres med små majstortillas og en frisk ananas-salsa.
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Mexikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g oksekød for eks. osso buco
  • 1 spsk smør
  • salt
Saucen
  • 1 stort rødløg grofthakket
  • ½ rød chilifrugt hakket, eventuelt en hel
  • 1,5 tsk chiliflager
  • 4 fed hvidløg el. 5, hvis det er små fed
  • 1 tsk korianderfrø
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk spidskommen
  • 3 tomater grofthakket
  • 100 g tomatpure
  • 1 spsk hvidvinseddike eller æbleeddike
  • 4 dl oksefond eller oksebouillon
  • 1 kanelstang
  • 2 stk laurbærblade
  • salt og friskkværnet peber
Ananassalsa
  • 100 g ananas i tern, dåse el. frisk
  • ½ agurk i tern
  • ½ rødløg hakket
  • 2 cm rød chili finthakket
  • ½ peberfrugt gul el. rød, små tern
  • frisk koriander
  • 1 lime saften
  • flagesalt

Fremgangsmåde

  1. Begynd med at stege osso buco i smør på panden - skær hak i senerne rundt om kødet, så de ikke løfter sig, når de bliver stegt. Sæt til side.
Chilisaucen
  1. Hak løg, hvidløgsfed og den friske, røde chilipeber. Knus korianderfrø i en morter.
  2. Steg løg og frisk chili på panden tre-fire minutter, tilsæt derefter hvidløg, chiliflager, spidskommen, oregano og korianderfrø. Steges et par minutter.
  3. Tilsæt tre groft hakkede tomater og rør rundt et minuts tid. Tilsæt tomatpure, eddike og fond (el. bouillon).
  4. Tilsæt en kanelstang samt laurbærblade og lidt salt og peber. Lad chilisaucen simre i en halv time.
Birria
  1. Nu skal du tage kanelstang og laurbærblade op ad gryden, blend saucen og kom den tilbage i gryden. Placer dine osso buco i saucen og lad det hele simre i ca. tre timer. Smag til med chilisauce, salt og peber. Hvis saucen ikke dækker kødet, kan du hælde mere vand/bouillon i.
Ananassalsa
  1. Ingredienserne skæres i små tern, de friske blade blandes med grøntsagerne.
  2. Dryp limesaft over salsaen og smag til med flagesalt.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Du kan sagtens bruge andre kødudskæringer, men det er en god ide at bruge kød med ben, som virkelig kan give smag til retten.

En mexicansk gryderet som denne kan tilsættes en dåse sorte bønner, som simrer med de sidste ti minutter.

Server gerne med små majs-tortillas og en ananassalsa.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required