• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Mexicansk gryderet - birria med oksekød og tortilla

Mexicansk gryderet - birria med oksekød og tortilla

Birria - mexicansk gryderet
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  24. januar 2022 - Udgivet:  24. januar 2022

Mexicansk gryderet har fuld fart på smagen. Denne ret hedder birria, og man kan servere den som en gryderet serveret med ris og tortillas.

Men du kan også bruge kødet som fyld i tortillas sammen med en mild ananas-salsa og en god chilisauce.

Birria er ofte kogt på ged, men det er måske ikke lige sagen herhjemme, så jeg bruger gode osso buco, som steges på panden, og derefter simrer i chilisauce i tre timer.

Så vi har altså en opskrift, der skal forberedes tre-fire timer før servering, fordi det er vigtigt, at kødet trækker smag.

Se også disse opskrifter:

  • Mexi Bowl
  • Chili con carne
  • Mexicansk kylling
  • Mørbradgryde

Opskrift

Birria - mexicansk gryderet
Karen SenecaKaren Seneca

Mexicansk gryderet

4.75 fra 4 stemmer
Mexicansk gryderet med oksekød og en stærk sauce er en rigtig simreret. Serveres med små majstortillas og en frisk ananas-salsa.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Simretid 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 50 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Mexikansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g oksekød - for eks. osso buco
  • 1 spsk smør
  • salt
Saucen
  • 1 stort rødløg - grofthakket
  • ½ rød chilifrugt - hakket, eventuelt en hel
  • 1,5 tsk chiliflager
  • 4 fed hvidløg - el. 5, hvis det er små fed
  • 1 tsk korianderfrø
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk spidskommen
  • 3 tomater - grofthakket
  • 100 g tomatpure
  • 1 spsk hvidvinseddike - eller æbleeddike
  • 4 dl oksefond - eller oksebouillon
  • 1 kanelstang
  • 2 stk laurbærblade
  • salt og friskkværnet peber
Ananassalsa
  • 100 g ananas - i tern, dåse el. frisk
  • ½ agurk - i tern
  • ½ rødløg - hakket
  • 2 cm rød chili - finthakket
  • ½ peberfrugt - gul el. rød, små tern
  • frisk koriander
  • 1 lime - saften
  • flagesalt

Fremgangsmåde
 

  1. Begynd med at stege osso buco i smør på panden - skær hak i senerne rundt om kødet, så de ikke løfter sig, når de bliver stegt. Sæt til side.
Chilisaucen
  1. Hak løg, hvidløgsfed og den friske, røde chilipeber. Knus korianderfrø i en morter.
  2. Steg løg og frisk chili på panden tre-fire minutter, tilsæt derefter hvidløg, chiliflager, spidskommen, oregano og korianderfrø. Steges et par minutter.
  3. Tilsæt tre groft hakkede tomater og rør rundt et minuts tid. Tilsæt tomatpure, eddike og fond (el. bouillon).
  4. Tilsæt en kanelstang samt laurbærblade og lidt salt og peber. Lad chilisaucen simre i en halv time.
Birria
  1. Nu skal du tage kanelstang og laurbærblade op ad gryden, blend saucen og kom den tilbage i gryden. Placer dine osso buco i saucen og lad det hele simre i ca. tre timer. Smag til med chilisauce, salt og peber. Hvis saucen ikke dækker kødet, kan du hælde mere vand/bouillon i.
Ananassalsa
  1. Ingredienserne skæres i små tern, de friske blade blandes med grøntsagerne.
  2. Dryp limesaft over salsaen og smag til med flagesalt.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan sagtens bruge andre kødudskæringer, men det er en god ide at bruge kød med ben, som virkelig kan give smag til retten.

En mexicansk gryderet som denne kan tilsættes en dåse sorte bønner, som simrer med de sidste ti minutter.

Server gerne med små majs-tortillas og en ananassalsa.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required