Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Mexi bowl med krydret oksekød og avocado

Mexi bowl med krydret oksekød og avocado

Mexi Bowl fedtfattig
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
20
SHARES
FacebookMessenger20PinterestEmailSMS

Mexi bowl er navnet på en ret, som mætter samtidig med, at den er fedtfattig. Her er krydret oksekød, avocado og en masse andre grøntsager.

Mexi Bowl er en superlækker måde at få en masse sunde grøntsager på. Samtidig er der både krydrede oksekødsstrimler og en hytteost-guacamole i retten.

Jeg lægger ofte en bund af fuldkornsris eller quinoa, og placerer så grøntsagerne rundt om risene med kødet på toppen.

Du kan bruge lige præcis de grøntsager, du vil, men her er det typisk mexicanske som bønner, tomater og majs.

Afhængigt af, hvor fedtfattig du ønsker retten, kan du tage et lille stykke cheddar cheese og skære i tern.

Opskrift på Mexi Bowl

Mexi bowl med oksekød

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Mexi bowl er navnet på en ret, som mætter samtidig med, at den er fedtfattig. Her er krydret oksekød, avocado og en masse andre grøntsager.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Mexikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Oksekødsstrimler
  • 150 g oksefilet (el. andet oksekød i strimler)
  • 0,5 rød peberfrugt (strimler)
  • olivenolie (til stegning)
  • 0,5 tsk spidskommen
  • 1 tsk røget paprika (el. almindelig stærk paprika)
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5 lime (saften)
  • salt og friskkværnet peber
Mexi Bowl
  • 1 dl quinoa
  • 3 dl vand
  • 1 stk avocado (halvdelen i skiver, resten til guacamole)
  • 3 spsk hytteost (til guacamole)
  • 0,5 fed hvidløg
  • chiliflager (efter behov)
  • lime (saft til guacamole)
  • salt og friskkværnet peber (til guacamole)
  • 2 stk tomater (i både)
  • 0,5 rød peberfrugt (i strimler )
  • 1 lille rødløg (tynde ringe)
  • 1 dåse majs (lille)
  • 1 dåse kidneybønner (mængde efter behov)
  • 40 g cheddar cheese (udelades hvis du ikke vil have fedt)

Fremgangsmåde

  1. Begynd med at skære kødet i strimler og steg det hårdt (høj varme) med halvdelen af den røde peberfrugt i strimler. På panden kommer du også paprika, spidskommen, hvidløg, salt og peber, og rører godt rundt. Dryp til sidst med limesaft og vende det hele sammen. Sæt til side.
  2. Kog 1 dl. quinoa i 15 minutter og lad den dryppe af.
  3. Skær grøntsagerne ud: Tomater i både, den anden halvdele af peberfugten i strimler, rødløget i ringe og halvdelen af avocadoen i skiver.
  4. Kom den anden halvdel af avocadoen i en foodprocessor eller lignende og blend den med 2-3 spsk. mager hytteost samt lime, chili, salt og peber.
  5. Hæld vandet fra majs og bønner og lad dem dryppe af.
  6. Nu placerer du grønt, kød, hytteostguacamole og eventuelt ostetern i en skål eller et fad. Begynd med at lave en midte af quinoa eller fuldkornsris (dette kan udelades) og placer herefter grøntsagerne, som du vil.
  7. Top mexi bowl med syltede jalapenos, hvis du kan lide dem, eller drys friske korianderblade over retten. Server eventuelt med salsa. Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier428kcalKulhydrater41gProtein22gFedt21gMættet fedt7gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt10gKolesterol37mgNatrium1307mgKalium1003mgKostfibre12gSukker4gVitamin A1880IUVitamin C55mgCalcium134mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Server med limebåde, en stærk salsa og syltede jalepenos, så skal din Mexi Bowl nok vække lykke.

Her er brugt oksekødsstrimler, fordi de både er magre og giver et godt modspil til grøntsagerne.

Du kan sagtens bruge andre kødtyper - eller slet ingen som her i denne sushibowl med tun. Kun fantasien sætter grænser.

Mexicanske opskrifter

  • billederesultat for chili sin carne
    Chili sin carne (klassisk tex-mex opskrift uden kød)
  • Chipotle-salat
    Chipotle-salat med kyllingebryst
  • Quesadillas
    Quesadillas - mexicanske tortillas med fyld
  • Tacosuppe
    Tacosuppe - mexicansk suppe med nachos
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lise skriver

    august 28, 2024 at 5:36 pm

    En meget lækket sag også for øjnene

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required