Mexi bowl er navnet på en ret, som mætter samtidig med, at den er fedtfattig. Her er krydret oksekød, avocado og en masse andre grøntsager.
Mexi Bowl er en superlækker måde at få en masse sunde grøntsager på. Samtidig er der både krydrede oksekødsstrimler og en hytteost-guacamole i retten.
Jeg lægger ofte en bund af fuldkornsris eller quinoa, og placerer så grøntsagerne rundt om risene med kødet på toppen.
Du kan bruge lige præcis de grøntsager, du vil, men her er det typisk mexicanske som bønner, tomater og majs.
Afhængigt af, hvor fedtfattig du ønsker retten, kan du tage et lille stykke cheddar cheese og skære i tern.
Opskrift på Mexi Bowl
Mexi bowl med oksekød
Ingredienser
Oksekødsstrimler
- 150 g oksefilet - el. andet oksekød i strimler
- 0,5 rød peberfrugt - strimler
- olivenolie - til stegning
- 0,5 tsk spidskommen
- 1 tsk røget paprika - el. almindelig stærk paprika
- 1 fed hvidløg
- 0,5 lime - saften
- salt og friskkværnet peber
Mexi Bowl
- 1 dl quinoa
- 3 dl vand
- 1 stk avocado - halvdelen i skiver, resten til guacamole
- 3 spsk hytteost - til guacamole
- 0,5 fed hvidløg
- chiliflager - efter behov
- lime - saft til guacamole
- salt og friskkværnet peber - til guacamole
- 2 stk tomater - i både
- 0,5 rød peberfrugt - i strimler
- 1 lille rødløg - tynde ringe
- 1 dåse majs - lille
- 1 dåse kidneybønner - mængde efter behov
- 40 g cheddar cheese - udelades hvis du ikke vil have fedt
Fremgangsmåde
- Begynd med at skære kødet i strimler og steg det hårdt (høj varme) med halvdelen af den røde peberfrugt i strimler. På panden kommer du også paprika, spidskommen, hvidløg, salt og peber, og rører godt rundt. Dryp til sidst med limesaft og vende det hele sammen. Sæt til side.
- Kog 1 dl. quinoa i 15 minutter og lad den dryppe af.
- Skær grøntsagerne ud: Tomater i både, den anden halvdele af peberfugten i strimler, rødløget i ringe og halvdelen af avocadoen i skiver.
- Kom den anden halvdel af avocadoen i en foodprocessor eller lignende og blend den med 2-3 spsk. mager hytteost samt lime, chili, salt og peber.
- Hæld vandet fra majs og bønner og lad dem dryppe af.
- Nu placerer du grønt, kød, hytteostguacamole og eventuelt ostetern i en skål eller et fad. Begynd med at lave en midte af quinoa eller fuldkornsris (dette kan udelades) og placer herefter grøntsagerne, som du vil.
- Top mexi bowl med syltede jalapenos, hvis du kan lide dem, eller drys friske korianderblade over retten. Server eventuelt med salsa. Velbekomme.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tip
Server med limebåde, en stærk salsa og syltede jalepenos, så skal din Mexi Bowl nok vække lykke.
Her er brugt oksekødsstrimler, fordi de både er magre og giver et godt modspil til grøntsagerne.
Du kan sagtens bruge andre kødtyper - eller slet ingen som her i denne sushibowl med tun. Kun fantasien sætter grænser.
Mexicanske opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lise
En meget lækket sag også for øjnene