Se, hvordan du laver en saftig melonsorbet med eller uden ismaskine. Den bedste sorbet is med vandmelon, der er lækker og frisk i smagen.
Melonsorbet er jo indbegrebet af en god sommer-is, og her er opskriften på melonsorbet med vandmelon.
Det giver en dejlig og forfriskende sorbet is, som du både kan lave med eller uden ismaskine.
Opskriften er beregnet til seks personer, men kan selvfølgelig ganges op.
Se også nogle af mine andre opskrifter:
Opskrift på frisk melonsorbet is
Melonsorbet - den bedste is med vandmelon
Ingredienser
- 00 g vand
- 200 g sukker
- ½ vandmelon - kernefri eller kernefattig
- 30 g glukosesirup
- 2 citroner
- 1,5 pasteuriseret æggehvide - 1 bæger
Fremgangsmåde
- Kog vand og sukker op til en sirup, og lad siruppen koge et par minutter. Lad den derefter køle af.
- Skær vandmelonen ud i grove stykker og fjern skrællen. Kommes i en skål og stavblendes. Du kan også køre vandmelonstykkerne i en almindelig blender.
- Sigt den blendede vandmelonjuice, så eventuelle kerner kasseres. Du skal bruge cirka 450 gram vandmelonjuice til denne portion melonsorbet.
- Kom melonjuice og sirup i en ismaskine sammen med saften af to citroner og glukosesirup. Køres på ismaskinen i cirka 45 minutter, afhængig af hvor god din ismaskine er.
- Når melonsorbeten begynder at blive en smule fast tilsættes æggehvider. De skal ikke piskes, men blot røres med i isen.
- Når melon-isen er færdig, stilles den i fryseren til den skal bruges.
Få tilsendt opskriften på mail
Guide til sorbet uden ismaskine
Stil din melonsorbet direkte på frost, hvor den skal indfryses i omkring tre timer for at blive helt perfekt.
Men dit arbejde slutter ikke her. For du skal løbende røre i sorbeten, så den ikke krystalliserer for meget.
Og når den er ved at fryse ind og bliver meget grødet i konsistensen, skal du tilsætte æggehviden.Rør den ind i isen, og frys videre. Herefter skal du fortsat med mellemrum lige røre din melonsorbet igennem.
Lige før sorbeten bliver hård, kommer du den eventuelt i portionsglas, som du igen stiller i fryseren. Så er desserten klar når du er.
Anret din melonsorbet med friskskåret vandmelon. En rigtig sommerdessert.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Ditte Gervig Larsen
Hvis man ik har en ismaskine hvornår skal æggehviden så tilsættes 🤔
Mvh
Ditte
Stefan
Der står at man skal bruge 00 gram vand, så jeg tror noget er forsvundet 🙂
Hvor meget vand skal der bruges?
Og den vandmelon jeg lige har købt vejer 13,5 kg, så når der bare står en halv vandmelon, hvor stor er den vandmelon så?
(Jeg kan godt se det skal give 450g saft, men hvor meget melon skal der ca. bruges til at give den mængde saft?)
Vh. Stefan
Rikke Lind
Der står man skal bruge 30 g. glucosesirup, men det er ikke beskrevet hvornår det skal tilsættes.
Holger Rørby Madsen
Hej Rikke
Tak for det - og sorry - nu er det tilføjet. Den var simpelthen smuttet for mig. Du tilsætter glukosesirup når du kører isen.
De bedste hilsner
Holger
Thomas
Kære Holger
Fin opskrift på Melonsorbet-is
Hvor meget vand skal man bruge ?
Mvh
Thomas