• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Medister i ovn med kartofler og sovs

Medister i ovn med kartofler og sovs

billederesultat for medister i ovn med kartofler og sovs
Medister i ovn, der laves i et ildfast fad. Medisterpølsen lægges rå ovenpå kartofler og løg, og steges i ovnen i cirka 35 minutter. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  18. april 2024 - Udgivet:  17. maj 2022

Del gerne:
8.9k
SHARES
FacebookMessenger8.9kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Den lækre opskrift på medister i ovn, der er medisterpølse, som steges i ovnen i et fad sammen med kartofler og en god sovs.
  2. Opskrift på medister i ovn
  3. Medister i ovn
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Den lækre opskrift på medister i ovn, der er medisterpølse, som steges i ovnen i et fad sammen med kartofler og en god sovs.

Medister i ovn er en nem måde at tilberede medisterpølse på, hvor du ikke behøver at koge eller pandestege medisteren først.

Medisterpølsen prikkes og pensles med smør, og så er det ellers bare at stege den i ovnen.

Eventuelle rester er perfekte som pålæg dagen derpå.

Opskriften er til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Medister i fad med spidskål og kartofler
  • Stegt medister
  • Flødekartofler med medister i svøb
  • Medister i airfryer

Opskrift på medister i ovn

billederesultat for medister i ovn med kartofler og sovs

Medister i ovn

Den lækre opskrift på medister i ovn, der er medisterpølse, som steges i ovnen i et fad sammen med kartofler og en god sovs.
Bedømmelse
4.7 fra 71 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 35 minutter minutter
Samlet tid: 50 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 800 g medister
  • 25 g smør
  • 600 g kartofler
  • 2 rødløg
  • 2,5 dl bouillon - 3 deciliter vand og 1 terning
  • 2,5 dl fløde
  • 2 tsk timian - tørret. eller nogle kviste frisk timian
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Kartofler vaskes, tørres og skæres i mundrette stykker. I denne opskrift har jeg anvendt små kartofler, der blot er delt i kvarte, men du kan sagtens bruge større kartofler. Men husk at skære dem i mindre stykker, så de når at blive møre under stegetiden sammen med din medister i ovn.
  • Pil rødløg, hak dem groft, og fordel løg og kartoffelstykker i et ildfast fad. Hæld bouillon og fløde ved, og kom også timian, salt og peber ved.
  • Medisteren lægges over, men hold lidt plads om den hele vejen rundt. På billedet er der lagt to stykker medister på hver 400 gram, men brug den mængde du synes. Stegetiden er den samme.
  • Smelt smør i mikrobølgeovn eller gryde. Prik huller i medisteren og pensl den med smeltet smør.
  • Stil den i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og steg den nu i 35 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
922
% Daglig værdi*
Fedt
 
70
g
108
%
Mættet fedt
 
33
g
206
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
26
g
Kolesterol
 
228
mg
76
%
Natrium
 
763
mg
33
%
Kalium
 
1353
mg
39
%
Kulhydrater
 
33
g
11
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
39
g
78
%
Vitamin A
 
1141
IU
23
%
Vitamin C
 
37
mg
45
%
Calcium
 
106
mg
11
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Medister i ovn serveres med kartoflerne, den gode sovs og en lækker spidskålssalat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jørgen Finn Rasmussen

    november 23, 2023 at 3:13 pm

    Hej Holger Rørby Madsen jeg er lige blevet 83 år på Aborg skole Bystævnevej 10 LL Lundager 5610 Assens. Jeg har brugt lang tid uden resultat på at lære hvordan jeg stiller min MICRO OVN , når jeg skal tørstege min Medister til meister med brød lige som pøse med brød lige som ved pølsevogmem. jeg får kun hjælp til ovnstegning.Jeg har undervist i folkeskolen i 45 år heraf 30 år på Skelvejskolen i Assens kan du hjælpe? Jørgen Rasmussen jeg håber på en mail sendt til mig på min Mail adresse TAK Jørgen Rasmussen. Der er ingen hjælp på min PC!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Svar
  2. Patricia

    oktober 02, 2023 at 10:53 am

    Hej Holger. Tak for alle dine gode opskrifter, som jeg har stor glæde af! Som nybagt mor og kommende uden den store erfaring med sovs blandt andet, har du reddet mig flere gange!
    I forhold til denne opskrift, skriver du “den gode sovs” - er det bouillon, fløde mm., du bruger som sovs? Eller gør det nærmere kartoflerne til en slags flødekartofler?
    Vh Patricia

    Svar
  3. Henriette

    december 22, 2022 at 7:38 pm

    Medister i ovn smager fuldstændig fantastisk! Tusind tak for opskriften!!

    Svar
  4. Grethe Larsen

    november 13, 2022 at 4:29 pm

    Jeg læser altid dine opskrifter med stor interesse, men jeg synes du bruger meget fløde.
    Det smager jo godt, men feder også, kan man erstatte med mælk eller andet.....

    Svar
  5. Bo

    oktober 31, 2018 at 4:38 pm

    WoW Erik Andersen. Grammatik-nazi?
    Maa vaere traelst at gaa i for smaa sko!

    Det er en super laekker opskrift. Har allerede anbefalet den videre!

    Svar
  6. Erik Andersen

    august 17, 2018 at 6:15 pm

    Det hedder ikke "en lækker opskrift". Men en opskrift på lækker mad.!!!!!!!!! En opskrift er IKKE lækker

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required