Opskrift på 1980er-klassikeren maskeret blomkål. Blomkålen koges og maskeres med bla. rejer, æg og dressing. God forret eller aftensmad.
Maskeret blomkål gik især sin sikre sejrsgang tilbage i 1980erne, men den er stadig en populær gæst i de danske køkkener.
Blomkålsretten kan gå som en god forret, men serveret med et stykke brød til, kan den også anvendes som en nem ret til aftensmad.
Maskeret blomkål er fantastisk sommermad, men retten kan bestemt nydes året rundt. Og så er den altså meget nem at lave.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på gammeldags maskeret blomkål
Maskeret blomkål med æg og rejer
Ingredienser
- 1 blomkål
- rejer
- 2 tomater
- 2 æg
- creme fraiche
- 1 spsk mayonnaise
- salt
- friskkværnet peber
- karry
- sukker
Fremgangsmåde
- Blomkål koges til de er møre, men stadig gerne med lidt bid i - sådan foretrækker jeg det i hvert fald. Afkøles helt.
- Æg koges hårdkogte, så de er til at skære ud.
- Creme fraiche røres sammen med lidt mayonnaise (bare lige for at runde smagen lidt), salt, friskkværnet peber og lidt karry. Jeg tilsatte også lidt sukker, fordi jeg synes det var for syrligt.
- Tomater og æg skæres i både.
- Blomkål lægges på et fad og pyntes med lidt af dressingen, æg, tomater, rejer og evt. lidt grønt - jeg brugte dild.
- Resten af dressingen serveres til - der kan evt. også serveres lidt flere rejer til hvis man synes.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Til maskeret blomkål serveres lunt og godt brød. Evt. et hjemmebagt ciabattabrød.
Bemærk: Du skal anvende en stor blomkål eller to små til fire personer.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Vinni Svane
Jeg bruger jeres opskrifter måske ikke dagligt,, men ofte og jeg er endnu ikke blevet skuffet,, bruger opskrifterne som inspiration, , jeg har selvfølgelig tilsmagt efter egne smagsløg,, et solidt redskab som jeg ligeledes har introduceret for vores teenagere, når de skal lave lasagne/ frikadeller eller boller I carry,, og de finder nemt ud af at lave deres favoritter her på blokken. Mange tak til jer begge.
Holger Rørby Madsen
Hej Vinni
Mange tak - det er virkelig dejligt at høre - og du har den helt rigtige indfang til det. Opskrifterne kan typisk bruges som de står, men smag og behag er jo forskellig, så det er altid godt at smage lidt til 🙂
Alt det bedste til jer - og fortsat glædelig jul
Holger
Ole Mortensen
ok waw,
Marianne
Serverede det til julefrokost🎄
Lizzie
DET ER LÆNGE SIDEN JEG HAR LAVET DET, MEN EN HERLIG RET OG SÅ MED ET GLAS ISKOLD HVIDVIN TIL. 😁😁😁😁😁
Anne-Vibeke
Vores families favoritret🤗
Janni
Har jeg lavet mange gange..
Bente
Det laver jeg stadigvæk med hollandaise
Sauce. Mums
Kim
Ja god sommer mad , og så kold hvidvin til 👍