• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Forretter › Maskeret blomkål (med rejer og æg - nem opskrift)

Maskeret blomkål (med rejer og æg - nem opskrift)

maskeret blomkål
4.7 fra 47 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
349
SHARES
FacebookMessenger349PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 16. maj 2024 - Udgivet: 9. april 2023
Oversigt over indhold
  • Opskrift på 1980er-klassikeren maskeret blomkål. Blomkålen koges og maskeres med bla. rejer, æg og dressing. God forret eller aftensmad.
  • Opskrift på maskeret blomkål
  • Maskeret blomkål med æg og rejer
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Noter
  • Kommentarer

Opskrift på 1980er-klassikeren maskeret blomkål. Blomkålen koges og maskeres med bla. rejer, æg og dressing. God forret eller aftensmad.

Maskeret blomkål gik især sin sikre sejrsgang tilbage i 1980erne, men den er stadig en populær gæst i de danske køkkener.

Blomkålsretten kan gå som en god forret, men serveret med et stykke brød til, kan den også anvendes som en nem ret til aftensmad.

Maskeret blomkål er fantastisk sommermad, men retten kan bestemt nydes året rundt. Og så er den altså meget nem at lave.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Farseret blomkål
  • Hasselback blomkål
  • 80er mad
  • Cremet blomkålssuppe

Opskrift på maskeret blomkål

maskeret blomkål
newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden

Maskeret blomkål med æg og rejer

4.69 fra 47 stemmer
Opskrift på 1980er-klassikeren maskeret blomkål. Blomkålen koges og maskeres med bla. rejer, æg og dressing. God forret eller aftensmad.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Kalorier: 132
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • rejer
  • 2 tomater
  • 2 æg
  • creme fraiche
  • 1 spsk mayonnaise
  • salt
  • friskkværnet peber
  • karry
  • sukker

Fremgangsmåde
 

  1. Blomkål koges til de er møre, men stadig gerne med lidt bid i - sådan foretrækker jeg det i hvert fald. Afkøles helt.
  2. Æg koges hårdkogte, så de er til at skære ud.
  3. Creme fraiche røres sammen med lidt mayonnaise (bare lige for at runde smagen lidt), salt, friskkværnet peber og lidt karry. Jeg tilsatte også lidt sukker, fordi jeg synes det var for syrligt.
  4. Tomater og æg skæres i både.
  5. Blomkål lægges på et fad og pyntes med lidt af dressingen, æg, tomater, rejer og evt. lidt grønt - jeg brugte dild.
  6. Resten af dressingen serveres til - der kan evt. også serveres lidt flere rejer til hvis man synes.

Næringsindhold

Kalorier: 132kcalKulhydrater: 10gProtein: 10gFedt: 7gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.02gKolesterol: 115mgNatrium: 247mgKalium: 570mgKostfibre: 3gSukker: 5gVitamin A: 429IUVitamin C: 74mgCalcium: 63mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Til maskeret blomkål serveres lunt og godt brød. Evt. et hjemmebagt ciabattabrød.

Bemærk: Du skal anvende en stor blomkål eller to små til fire personer.

Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vinni Svane

    december 25, 2024 at 11:08 am

    Jeg bruger jeres opskrifter måske ikke dagligt,, men ofte og jeg er endnu ikke blevet skuffet,, bruger opskrifterne som inspiration, , jeg har selvfølgelig tilsmagt efter egne smagsløg,, et solidt redskab som jeg ligeledes har introduceret for vores teenagere, når de skal lave lasagne/ frikadeller eller boller I carry,, og de finder nemt ud af at lave deres favoritter her på blokken. Mange tak til jer begge.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 25, 2024 at 4:32 pm

      Hej Vinni
      Mange tak - det er virkelig dejligt at høre - og du har den helt rigtige indfang til det. Opskrifterne kan typisk bruges som de står, men smag og behag er jo forskellig, så det er altid godt at smage lidt til 🙂
      Alt det bedste til jer - og fortsat glædelig jul
      Holger

      Svar
  2. Ole Mortensen

    september 15, 2024 at 7:16 pm

    ok waw,

    Svar
  3. Marianne

    marts 13, 2021 at 7:22 am

    Serverede det til julefrokost🎄

    Svar
  4. Lizzie

    marts 13, 2021 at 7:22 am

    DET ER LÆNGE SIDEN JEG HAR LAVET DET, MEN EN HERLIG RET OG SÅ MED ET GLAS ISKOLD HVIDVIN TIL. 😁😁😁😁😁

    Svar
  5. Anne-Vibeke

    marts 13, 2021 at 7:21 am

    Vores families favoritret🤗

    Svar
  6. Janni

    marts 13, 2021 at 7:21 am

    Har jeg lavet mange gange..

    Svar
  7. Bente

    marts 13, 2021 at 7:21 am

    Det laver jeg stadigvæk med hollandaise
    Sauce. Mums

    Svar
  8. Kim

    marts 13, 2021 at 7:21 am

    Ja god sommer mad , og så kold hvidvin til 👍

    Svar

Mere inspiration

  • Billede med asparges i butterdej.
    Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker
  • billede til hvide asparges med brunet smør
    Hvide asparges med brunet smør - en lækker forret
  • Nytårsforret med skinke osv
    Nytårsforret - 10 bud på lækre forretter
  • kartoffelbund med røget laks og asparges
    Kartoffelbund med røget laks og asparges

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Forsiden lige nu

mad i fad opskrifter
Mad i fad (lækre retter du kan lave i fad i ovn)→ Se opskriften
Billede af blommemuffins
Blommemuffins (lækre muffins med blommer)→ Se opskriften
Billede med havregrynsbrød.
Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)→ Se opskriften
billederesultat for pastasalat med bønner
Pastasalat med bønner, kylling og basilikumsolie→ Se opskriften
Grønkålssalat med feta
Grønkålssalat med feta og granatæble→ Se opskriften
Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål (en populær fiskeret)→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner (nem opskrift på saltcitroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required