Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Forretter › Maskeret blomkål

Maskeret blomkål (med rejer og æg - nem opskrift)

maskeret blomkål
4.7 fra 47 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
352
SHARES
FacebookMessenger352PinterestEmailSMS
Indhold
  • Maskeret blomkål med æg og rejer
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på maskeret blomkål
  • Noter
  • Kommentarer

Maskeret blomkål med æg og rejer

newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden
4.7 fra 47 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Opskrift på 1980er-klassikeren maskeret blomkål. Blomkålen koges og maskeres med bla. rejer, æg og dressing. God forret eller aftensmad.
Antal: 4 personer
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • rejer
  • 2 tomater
  • 2 æg
  • creme fraiche
  • 1 spsk mayonnaise
  • salt
  • friskkværnet peber
  • karry
  • sukker

Fremgangsmåde

  1. Blomkål koges til de er møre, men stadig gerne med lidt bid i - sådan foretrækker jeg det i hvert fald. Afkøles helt.
  2. Æg koges hårdkogte, så de er til at skære ud.
  3. Creme fraiche røres sammen med lidt mayonnaise (bare lige for at runde smagen lidt), salt, friskkværnet peber og lidt karry. Jeg tilsatte også lidt sukker, fordi jeg synes det var for syrligt.
  4. Tomater og æg skæres i både.
  5. Blomkål lægges på et fad og pyntes med lidt af dressingen, æg, tomater, rejer og evt. lidt grønt - jeg brugte dild.
  6. Resten af dressingen serveres til - der kan evt. også serveres lidt flere rejer til hvis man synes.

Næringsindhold

Kalorier132kcalKulhydrater10gProtein10gFedt7gMættet fedt2gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.02gKolesterol115mgNatrium247mgKalium570mgKostfibre3gSukker5gVitamin A429IUVitamin C74mgCalcium63mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på maskeret blomkål

Maskeret blomkål gik især sin sikre sejrsgang tilbage i 1980erne, men den er stadig en populær gæst i de danske køkkener.

Blomkålsretten kan gå som en god forret, men serveret med et stykke brød til, kan den også anvendes som en nem ret til aftensmad.

Maskeret blomkål er fantastisk sommermad, men retten kan bestemt nydes året rundt. Og så er den altså meget nem at lave.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Farseret blomkål
  • Hasselback blomkål
  • 80er mad
  • Cremet blomkålssuppe

Noter

Til maskeret blomkål serveres lunt og godt brød. Evt. et hjemmebagt ciabattabrød.

Bemærk: Du skal anvende en stor blomkål eller to små til fire personer.

Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vinni Svane skriver

    december 25, 2024 at 11:08 am

    Jeg bruger jeres opskrifter måske ikke dagligt,, men ofte og jeg er endnu ikke blevet skuffet,, bruger opskrifterne som inspiration, , jeg har selvfølgelig tilsmagt efter egne smagsløg,, et solidt redskab som jeg ligeledes har introduceret for vores teenagere, når de skal lave lasagne/ frikadeller eller boller I carry,, og de finder nemt ud af at lave deres favoritter her på blokken. Mange tak til jer begge.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 25, 2024 at 4:32 pm

      Hej Vinni
      Mange tak - det er virkelig dejligt at høre - og du har den helt rigtige indfang til det. Opskrifterne kan typisk bruges som de står, men smag og behag er jo forskellig, så det er altid godt at smage lidt til 🙂
      Alt det bedste til jer - og fortsat glædelig jul
      Holger

      Svar
  2. Ole Mortensen skriver

    september 15, 2024 at 7:16 pm

    ok waw,

    Svar
  3. Marianne skriver

    marts 13, 2021 at 7:22 am

    Serverede det til julefrokost🎄

    Svar
  4. Lizzie skriver

    marts 13, 2021 at 7:22 am

    DET ER LÆNGE SIDEN JEG HAR LAVET DET, MEN EN HERLIG RET OG SÅ MED ET GLAS ISKOLD HVIDVIN TIL. 😁😁😁😁😁

    Svar
  5. Anne-Vibeke skriver

    marts 13, 2021 at 7:21 am

    Vores families favoritret🤗

    Svar
  6. Janni skriver

    marts 13, 2021 at 7:21 am

    Har jeg lavet mange gange..

    Svar
  7. Bente skriver

    marts 13, 2021 at 7:21 am

    Det laver jeg stadigvæk med hollandaise
    Sauce. Mums

    Svar
  8. Kim skriver

    marts 13, 2021 at 7:21 am

    Ja god sommer mad , og så kold hvidvin til 👍

    Svar

Mere inspiration

  • Billede med asparges i butterdej.
    Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker
  • billede til hvide asparges med brunet smør
    Hvide asparges med brunet smør (en lækker forret)
  • Nytårsforret med skinke osv
    Nytårsforret - 10 bud på lækre forretter
  • kartoffelbund med røget laks og asparges
    Kartoffelbund med røget laks og asparges

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required