• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Marengsbomber

Marengsbomber

marengsbomber aberøv
Marengsbomer er også kendt som aberøv, og det er en lækker marengskage, der fyldes med flødeskum med hakket chokolade. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  13. maj 2022 - Udgivet:  13. maj 2022

Del gerne:
605
SHARES
FacebookMessenger605PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du en opskrift på marengsbomber med flødeskum og chokolade, og kagen kendes også som aberøv. En lækker kage, der er nem at lave selv.
  2. Opskrift på marengsbomber - aberøv
  3. Marengsbomber - sprøde og lækre
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Note
Gå til opskrift

Her får du en opskrift på marengsbomber med flødeskum og chokolade, og kagen kendes også som aberøv. En lækker kage, der er nem at lave selv.

Marengsbomber eller aberøv. Kær kage kan have forskellige navne, og det har denne kendte klassiker også.

Jeg husker den fra min barndom i det vestjyske, hvor den var fast gæst i vinduerne hos mange bagere.

Siden er den lækre marengskage desværre faldet mere ud af sortimentet mange steder, men den er bestemt stadig værd at nyde til kaffen.

Jeg kender den som marengsbombe - eller aberøv. Sidstnævnte navn formentlig på grund af chokoladen på marengsen, men måske er der også andre navne på den.

Opskriften er nem at gå til, og den giver fire kager.

Vild med kager? Så prøv også:

  • Bikuber
  • Kajkage
  • Napoleonskager

Opskrift på marengsbomber - aberøv

marengsbomber aberøv

Marengsbomber - sprøde og lækre

Her får du en opskrift på marengsbomber med flødeskum og chokolade, og kagen kendes også som aberøv. En lækker kage, der er nem at lave selv.
Bedømmelse
4.6 fra 16 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 1 time time
Tilberedning: 1 time time
Samlet tid: 2 timer timer
Antal 4 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Marengs

  • 3 æggehvider
  • 175 g flormelis
  • 1 tsk eddike

Chokolade på marengs

  • 50 g mørk chokolade - smeltes

Flødeskum med chokolade

  • 2 dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk kagecreme - kan undværes
  • 50 g mørk chokolade - hakkes fint
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Tænd din ovn på 100 grader varmluft. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  • Pisk æggehviderne stive i en ren skål, hvorefter flormelis gradvist piskes i til en stiv marengs. Pisk også lidt eddike i. Her i denne artikel kan du læse mere om hvordan du laver den perfekt marengs. Ønskes en mørkere marengs, kan der tilsættes en smule kakaopulver.
  • Kom marengsen i en sprøjtepose med tyl, og sprøjt otte bunde på bagepladen.
    marengs sprøjtes ud på bagepladen, og der skal bruges til hver marengsbombe
  • Bages nu ca. 1 time ved 100 grader varmluft, og køles derefter af.
  • Chokoladen smeltes. Pensl en ende af hvert stykke marengs med lidt chokolade, eller dyp i chokolade. Lad det stivne. Se evt. fotoet.
  • Fløden piskes til en flødeskum sammen med lidt vaniljesukker. Jeg plejer også at vende lidt kagecreme i, men dette kan udelades. Vend hakket chokolade i med forsigtighed, så du ikke slår luften ud af flødeskummet.
    flødecreme med chokolade til aberøv
  • Saml nu to stykker marengs med en stor spiseskefuld flødecreme i midten, og sørg for at chokoladen på marengsstykkerne er ud for hinanden. Stil til side på et pænt fad, og fortsæt på samme med resten, så du i alt får fire marengsbomber - også kaldet aberøv - ud af opskriften.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
518
% Daglig værdi*
Fedt
 
30
g
46
%
Mættet fedt
 
18
g
113
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
57
mg
19
%
Natrium
 
64
mg
3
%
Kalium
 
264
mg
8
%
Kulhydrater
 
58
g
19
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
52
g
58
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
745
IU
15
%
Vitamin C
 
0.3
mg
0
%
Calcium
 
53
mg
5
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Note

De færdige marengsbomber (aberøv) kan nydes straks, eller opbevares på køl.

Holdbarheden er her kun et døgn på grund af fløden, og marengsen kan blive lidt blød.

Så kagerne bedst lige når de er samlet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Stine

    februar 17, 2022 at 3:12 pm

    Kan du fortælle, hvor stor en diameter marengs skal have?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 17, 2022 at 3:45 pm

      Hej Stine
      Det kommer sig ikke så nøje, men jeg plejer at lave dem med en diameter på ca. 9-10 centimeter 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Susanne

    oktober 10, 2021 at 8:52 am

    Opskriften på marengsbombe er ok 😊
    Men du beskriver ikke som billedet viser hvad det er marengsbomben sættes på af “kage” inden de placeres på et fad.
    Som antallet af bagte marengs, er der ikke beregnet hvad “bomben” skal stå på når den samles.
    Hilsen susanne

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required