Marcipankonfekt kan varieres på et utal af måder. Her er tre forskellige opskrifter på den lækreste konfekt til jul eller andre hyggestunder.
Marcipankonfekt hører julen til, men den er nu også lækker på andre tidspunkter af året.
Og så er hjemmelavede lækkerier altid hyggelige - både at lave, servere og spise. Fordelen er blandt andet, at man kan vælge sine yndlingssmage og slippe kreativiteten løs.
Her får du opskriften på tre forskellige slags: Marcipankonfekt med citron og lime, marcipanhjerter med Grand Marnier-rosiner og lakridsmarcipan med saltkaramel.
Opskrift på marcipankonfekt med citrus-smag
Marcipankonfekt med citron og lime
Ingredienser
- 1 pakke citron/lime marcipan
- 150 g hvid chokolade
- 1 spsk citronskal - fintrevet
- krymmel - el.lign.
Fremgangsmåde
- Rul citron-lime-marcipanen ud, så den er max. en cm. i højden. Skær marcipanen ud i tern eller rektangler. Stil på køl.
- Temper den hvide chokolade: Tag to tredjedele af chokoladen og smelt den over et vandbad lige så langsomt, rør gerne rundt i den imens.
- Når chokoladen er helt smeltet og lækker, tager du skålen af vandbadet og hælder resten af den hvide chokolade i. Rør rundt, indtil al chokoladen er smeltet.
- Chokoladen skal være kølet ned til 29 grader, før du begynder at overtrække dine marcipanstykker. Har du ikke bagetermometer, kan du sjusse dig frem ved at mærke - den skal være køligere end din hud.
- Stik en gaffel eller et spyd i marcipanstykkerne og dyp dem i den smeltede chokolade. Bank gaflen let på skålens kant, så du får overskydende chokolade af.
- Sæt dem på bagepapir og drys med revet citronskal samt eventuelt krymmel. Jeg har brugt grønt drys sammen med den gule citronskal.
Få tilsendt opskriften på mail
Lakridsmarcipan med saltkaramel
Lakrids og karamel er en rigtig god kombination. Den stærke lakridssmag og den søde karamel smelter på tungen.
Og denne marcipankonfekt er supernem at lave:
- Rul lakridsmarcipan ud, så højden er 0,6 mm. Du kan enten købe Odense Marcipans lakridsmarcipan eller ælte lakridspulver i en rulle marcipan.
- Stik marcipanen ud i den ønskede form, sæt på køl.
- Temperer hvide chokoladeknapper med saltkaramel ved at smelte to tredjedele over et vandbad. Når chokoladeknapperne er smeltet, hælder du den sidste tredjedel i og rører godt rundt.
- Dyp marcipanstykkerne i den smeltede chokolade og pynt med for eksempel guldstøv og lakridskrymmel som her.
Marcipanhjerter med Grand Marnier
På en måde er det nemmere at støbe sin konfekt i en form, da man ikke skal stå og dyppe hver enkelt stykke ned i smeltet chokolade.
Her har jeg valgt en kombination af rosiner og Grand Marinier, hvor rosinerne har søbet i Grand Marnier i en times tid, før de hakkes.
Sådan gør du:
- Hak rosinerne efter ønsket størrelse, jeg hakker dem temmelig fint.
- Ælt lidt Grand Marnier og rosinerne ind i en rulle marcipan, og kom blandingen i en pose.
- Temperer mælkechokolade eller mørk chokolade i et vandbad: To tredjedele smeltes over vandbad, derefter tages skålen af vandbadet og den sidste del røres i.
- Hæld chokolade i formen, så den falder ned og dækker alle hullerne.
- Vend nu formen over en skål og hæld chokoladen ud, nu vil hullerne blot have et tyndt chokoladelag. Sæt i fryser i 10 minutter, så chokoladen størkner.
- Tryk marcipanen ned i hullerne i din form, sørg for at fordele den godt i hullerne. Husk, at du skal have chokolade ovenpå, så du skal ikke fylde helt op.
- Tag nu resten af den smeltede chokolade og hæld over formen, så du dækker helt. Skrab overskydende chokolade af med en spartel.
- Lad chokoladen størkne, før du vender formen på hovedet og får din marcipankonfekt ud.
Se også vores samlede oversigt over julekonfekt:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: