Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Snacks og søde sager › Marcipankonfekt - 3 forskellige, fine opskrifter

Marcipankonfekt - 3 forskellige, fine opskrifter

Marcipankonfekt
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMS

Marcipankonfekt kan varieres på et utal af måder. Her er tre forskellige opskrifter på den lækreste konfekt til jul eller andre hyggestunder.

Marcipankonfekt hører julen til, men den er nu også lækker på andre tidspunkter af året.

Og så er hjemmelavede lækkerier altid hyggelige - både at lave, servere og spise. Fordelen er blandt andet, at man kan vælge sine yndlingssmage og slippe kreativiteten løs.

Her får du opskriften på tre forskellige slags: Marcipankonfekt med citron og lime, marcipanhjerter med Grand Marnier-rosiner og lakridsmarcipan med saltkaramel.

Opskrift på marcipankonfekt med citrus-smag

Marcipankonfekt med citron og lime

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Marcipankonfekt med citrus-limemarcipan overtrukket med hvid chokolade er nemt at lave - og smagen er skøn.
Antal: 20 stk
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 pakke citron/lime marcipan
  • 150 g hvid chokolade
  • 1 spsk citronskal (fintrevet)
  • krymmel (el.lign.)

Fremgangsmåde

  1. Rul citron-lime-marcipanen ud, så den er max. en cm. i højden. Skær marcipanen ud i tern eller rektangler. Stil på køl.
  2. Temper den hvide chokolade: Tag to tredjedele af chokoladen og smelt den over et vandbad lige så langsomt, rør gerne rundt i den imens.
  3. Når chokoladen er helt smeltet og lækker, tager du skålen af vandbadet og hælder resten af den hvide chokolade i. Rør rundt, indtil al chokoladen er smeltet.
  4. Chokoladen skal være kølet ned til 29 grader, før du begynder at overtrække dine marcipanstykker. Har du ikke bagetermometer, kan du sjusse dig frem ved at mærke - den skal være køligere end din hud.
  5. Stik en gaffel eller et spyd i marcipanstykkerne og dyp dem i den smeltede chokolade. Bank gaflen let på skålens kant, så du får overskydende chokolade af.
  6. Sæt dem på bagepapir og drys med revet citronskal samt eventuelt krymmel. Jeg har brugt grønt drys sammen med den gule citronskal.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Lakridsmarcipan med saltkaramel

Lakridsmarcipan - julekonfekt
Disse stykker er lavet af lakridsmarcipan og saltkaramel-overtræk. Foto: Karen Seneca, Madensverden.dk.

Lakrids og karamel er en rigtig god kombination. Den stærke lakridssmag og den søde karamel smelter på tungen.

Og denne marcipankonfekt er supernem at lave:

  • Rul lakridsmarcipan ud, så højden er 0,6 mm. Du kan enten købe Odense Marcipans lakridsmarcipan eller ælte lakridspulver i en rulle marcipan.
  • Stik marcipanen ud i den ønskede form, sæt på køl.
  • Temperer hvide chokoladeknapper med saltkaramel ved at smelte to tredjedele over et vandbad. Når chokoladeknapperne er smeltet, hælder du den sidste tredjedel i og rører godt rundt.
  • Dyp marcipanstykkerne i den smeltede chokolade og pynt med for eksempel guldstøv og lakridskrymmel som her.

Marcipanhjerter med Grand Marnier

Marcipanhjerter med rosiner - marcipankonfekt
Hjerterne er støbt i en silikoneform. Det får et mere klart udtryk. Foto: Karen Seneca, Madensverden.dk.

På en måde er det nemmere at støbe sin konfekt i en form, da man ikke skal stå og dyppe hver enkelt stykke ned i smeltet chokolade.

Her har jeg valgt en kombination af rosiner og Grand Marinier, hvor rosinerne har søbet i Grand Marnier i en times tid, før de hakkes.

Sådan gør du:

  • Hak rosinerne efter ønsket størrelse, jeg hakker dem temmelig fint.
  • Ælt lidt Grand Marnier og rosinerne ind i en rulle marcipan, og kom blandingen i en pose.
  • Temperer mælkechokolade eller mørk chokolade i et vandbad: To tredjedele smeltes over vandbad, derefter tages skålen af vandbadet og den sidste del røres i.
  • Hæld chokolade i formen, så den falder ned og dækker alle hullerne.
  • Vend nu formen over en skål og hæld chokoladen ud, nu vil hullerne blot have et tyndt chokoladelag. Sæt i fryser i 10 minutter, så chokoladen størkner.
  • Tryk marcipanen ned i hullerne i din form, sørg for at fordele den godt i hullerne. Husk, at du skal have chokolade ovenpå, så du skal ikke fylde helt op.
  • Tag nu resten af den smeltede chokolade og hæld over formen, så du dækker helt. Skrab overskydende chokolade af med en spartel.
  • Lad chokoladen størkne, før du vender formen på hovedet og får din marcipankonfekt ud.

Se også vores samlede oversigt over julekonfekt:

10 opskrifter på dejlig julekonfekt

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter (sådan laver du dem nemt)
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required