Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Manitoba brød (nemt italiensk madbrød)

Manitoba brød (nemt italiensk madbrød)

manitoba brød
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
619
SHARES
FacebookMessenger619PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på manitoba brød, der er et lækkert og luftigt italiensk madbrød. Det er meget nemt at bage, og skal blot langtidshæves i 6 timer.

Manitoba brød bages selvfølgelig af det gode manitoba hvedemel, og det er meget nemt at lave.

Af denne opskrift får du et stort madbrød, men du kan også vælge af lave to eller tre mindre brød. Så er bagetiden selvfølgelig lidt kortere.

Opskriften giver et stort brød. Se også min populære opskrift på ciabattabrød med store huller.

Opskrift på manitoba brød

Manitoba brød (nemt italiensk madbrød)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Hævetid: 6 timer t
Samlet tid: 6 timer t 45 minutter min
Her får du min opskrift på manitoba brød, der er et lækkert og luftigt italiensk madbrød. Det er meget nemt at bage, og skal blot langtidshæves i 6 timer.
Antal: 1 brød
Ret: Brød
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g vand koldt
  • 5 g gær
  • 550 g Manitoba hvedemel
  • 12 g salt

Fremgangsmåde

  1. Koldt vand og gær røres ud i skålen til røremaskinen. Brug en spiseske til det.
  2. Ælt så 550 gram manitoba hvedemel ind i dejen sammen med salt. Brug dejkrogen.
  3. Ælt dejen ved en middel hastighed i cirka 12 minutter, så dejen slipper skålen.
  4. Drys lidt mel ud på køkkenbordet og tag dejen ud på det. Virk dejen op - se eventuelt her hvordan man virker brød op.
  5. Smør skålen med olivenolie og læg dejen tilbage i skålen
  6. Beklæd med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad nu dejen hæve i seks timer.
  7. Virk dejen op igen og form et stort manitoba brød. Drys manitoba mel over brødet, og giv det 5-6 skrå rids med en savtakket kniv.
  8. Lægges på bageplade med bagepapir eller bages på bagestål.
  9. Bag dit manitoba brød ved 250 grader varmluft i fem minutter, hvorefter temperaturen skrues ned til 200 grader varmluft og brødet bages færdigt i yderligere 25 minutter. Samlet bagetid er altså 30 minutter.

Næringsindhold

Kalorier2007kcalKulhydrater421gProtein57gFedt5gMættet fedt1gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt1gNatrium4683mgKalium620mgKostfibre15gSukker1gCalcium98mgJern26mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Lad det færdigbagte brød køle af på en rist inden du skærer det ud.

Se også mine opskrifter på:

Hjemmebagt italiensk focaccia

Store og luftige pitabrød

Durumboller - nemme italienske boller med durum mel

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lea Rasch Adeltoft skriver

    maj 14, 2025 at 9:47 pm

    Hej Holger

    Jeg har førhen brugt en af dine opskrifter på Manitoba brød der ikke skal æltes, den hæver 8-10 timer. Jeg kan ikke finde den mere.
    Det link jeg plejer at bruge fører mig til en anden opskrift 😏😔

    Svar
  2. Veronika skriver

    december 06, 2024 at 11:28 am

    Dette var et nydelig brød.

    Svar
  3. Else nielsen skriver

    august 16, 2024 at 10:55 am

    Super dejligt

    Svar
  4. Sofie skriver

    maj 14, 2024 at 9:32 am

    Det er altså et virkelig lækkert brød, som vi også bruger til hjemmelavet bruschetta. Kan klart anbefales og så er det nemt at bage.

    Svar
  5. Pia Merete Lilja Andersen skriver

    maj 14, 2024 at 9:09 am

    Hej
    Jeg vil rigtig gerne gemme opskriften, men det kan ikke lade sig gøre med denne opskrift.
    Har kigget efter flere gange. Kan Du hjælpe?
    Hilsen Pia

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 14, 2024 at 9:32 am

      Hej Pia
      Det kan du tro, og nu er opskriften opdateret så den både kan gemmes og printes 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Jørgen Nielsen skriver

    september 21, 2022 at 3:05 pm

    Hvad nu, hvis man ikke er i besiddelse af en røremaskine?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 21, 2022 at 6:28 pm

      Hej Jørgen
      Så kan dejen sagtens æltes i hånden 🙂
      God bagelyst
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Helena Kristiansen skriver

    februar 07, 2022 at 1:06 pm

    Kan det laves uden røremaskine? Blot med håndkraft

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 07, 2022 at 1:53 pm

      Hej Helena
      Ork ja, det kan det sagtens. Og det giver endda gode armkræfter 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. ANNETTE skriver

    oktober 24, 2020 at 9:24 pm

    Hvis man ønsker at lave små madbrød/boller i stedet for et stort madbrød, hvor lang tid vil bagetiden så være ?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required