Her får du min opskrift på manitoba brød, der er et lækkert og luftigt italiensk madbrød. Det er meget nemt at bage, og skal blot langtidshæves i 6 timer.
Manitoba brød bages selvfølgelig af det gode manitoba hvedemel, og det er meget nemt at lave.
Af denne opskrift får du et stort madbrød, men du kan også vælge af lave to eller tre mindre brød. Så er bagetiden selvfølgelig lidt kortere.
Opskriften giver et stort brød. Se også min populære opskrift på ciabattabrød med store huller.
Opskrift på manitoba brød
Manitoba brød (nemt italiensk madbrød)
Ingredienser
- 400 g vand - koldt
- 5 g gær
- 550 g Manitoba hvedemel
- 12 g salt
Fremgangsmåde
- Koldt vand og gær røres ud i skålen til røremaskinen. Brug en spiseske til det.
- Ælt så 550 gram manitoba hvedemel ind i dejen sammen med salt. Brug dejkrogen.
- Ælt dejen ved en middel hastighed i cirka 12 minutter, så dejen slipper skålen.
- Drys lidt mel ud på køkkenbordet og tag dejen ud på det. Virk dejen op - se eventuelt her hvordan man virker brød op.
- Smør skålen med olivenolie og læg dejen tilbage i skålen
- Beklæd med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad nu dejen hæve i seks timer.
- Virk dejen op igen og form et stort manitoba brød. Drys manitoba mel over brødet, og giv det 5-6 skrå rids med en savtakket kniv.
- Lægges på bageplade med bagepapir eller bages på bagestål.
- Bag dit manitoba brød ved 250 grader varmluft i fem minutter, hvorefter temperaturen skrues ned til 200 grader varmluft og brødet bages færdigt i yderligere 25 minutter. Samlet bagetid er altså 30 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lad det færdigbagte brød køle af på en rist inden du skærer det ud.
Se også mine opskrifter på:
Durumboller - nemme italienske boller med durum mel
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Lea Rasch Adeltoft skriver
Hej Holger
Jeg har førhen brugt en af dine opskrifter på Manitoba brød der ikke skal æltes, den hæver 8-10 timer. Jeg kan ikke finde den mere.
Det link jeg plejer at bruge fører mig til en anden opskrift 😏😔