Her får du min opskrift på manitoba brød, der er et lækkert og luftigt italiensk madbrød. Det er meget nemt at bage, og skal blot langtidshæves i 6 timer.
Manitoba brød bages selvfølgelig af det gode manitoba hvedemel, og det er meget nemt at lave.
Af denne opskrift får du et stort madbrød, men du kan også vælge af lave to eller tre mindre brød. Så er bagetiden selvfølgelig lidt kortere.
Opskriften giver et stort brød. Se også min populære opskrift på ciabattabrød med store huller.
Opskrift på manitoba brød
Manitoba brød (nemt italiensk madbrød)
Ingredienser
- 400 g vand - koldt
- 5 g gær
- 550 g Manitoba hvedemel
- 12 g salt
Fremgangsmåde
- Koldt vand og gær røres ud i skålen til røremaskinen. Brug en spiseske til det.
- Ælt så 550 gram manitoba hvedemel ind i dejen sammen med salt. Brug dejkrogen.
- Ælt dejen ved en middel hastighed i cirka 12 minutter, så dejen slipper skålen.
- Drys lidt mel ud på køkkenbordet og tag dejen ud på det. Virk dejen op - se eventuelt her hvordan man virker brød op.
- Smør skålen med olivenolie og læg dejen tilbage i skålen
- Beklæd med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad nu dejen hæve i seks timer.
- Virk dejen op igen og form et stort manitoba brød. Drys manitoba mel over brødet, og giv det 5-6 skrå rids med en savtakket kniv.
- Lægges på bageplade med bagepapir eller bages på bagestål.
- Bag dit manitoba brød ved 250 grader varmluft i fem minutter, hvorefter temperaturen skrues ned til 200 grader varmluft og brødet bages færdigt i yderligere 25 minutter. Samlet bagetid er altså 30 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lad det færdigbagte brød køle af på en rist inden du skærer det ud.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Veronika
Dette var et nydelig brød.
Else nielsen
Super dejligt
Sofie
Det er altså et virkelig lækkert brød, som vi også bruger til hjemmelavet bruschetta. Kan klart anbefales og så er det nemt at bage.
Pia Merete Lilja Andersen
Hej
Jeg vil rigtig gerne gemme opskriften, men det kan ikke lade sig gøre med denne opskrift.
Har kigget efter flere gange. Kan Du hjælpe?
Hilsen Pia
Holger Rørby Madsen
Hej Pia
Det kan du tro, og nu er opskriften opdateret så den både kan gemmes og printes 🙂
Alt det bedste
Holger
Jørgen Nielsen
Hvad nu, hvis man ikke er i besiddelse af en røremaskine?
Holger Rørby Madsen
Hej Jørgen
Så kan dejen sagtens æltes i hånden 🙂
God bagelyst
Alt det bedste
Holger
Helena Kristiansen
Kan det laves uden røremaskine? Blot med håndkraft
Holger Rørby Madsen
Hej Helena
Ork ja, det kan det sagtens. Og det giver endda gode armkræfter 🙂
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
ANNETTE
Hvis man ønsker at lave små madbrød/boller i stedet for et stort madbrød, hvor lang tid vil bagetiden så være ?