Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Brød › Manitoba brød (nemt italiensk madbrød)

Manitoba brød (nemt italiensk madbrød)

manitoba brød
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
615
SHARES
FacebookMessenger615PinterestEmailSMS
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 13. august 2023

Her får du min opskrift på manitoba brød, der er et lækkert og luftigt italiensk madbrød. Det er meget nemt at bage, og skal blot langtidshæves i 6 timer.

Manitoba brød bages selvfølgelig af det gode manitoba hvedemel, og det er meget nemt at lave.

Af denne opskrift får du et stort madbrød, men du kan også vælge af lave to eller tre mindre brød. Så er bagetiden selvfølgelig lidt kortere.

Opskriften giver et stort brød. Se også min populære opskrift på ciabattabrød med store huller.

Opskrift på manitoba brød

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Manitoba brød (nemt italiensk madbrød)

5 fra 3 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Hævetid 6 timer t
Samlet tid 6 timer t 45 minutter min
Antal: 1 brød
Ret: Brød
Køkken: Italiensk
Kalorier: 2007
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 400 g vand - koldt
  • 5 g gær
  • 550 g Manitoba hvedemel
  • 12 g salt
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Koldt vand og gær røres ud i skålen til røremaskinen. Brug en spiseske til det.
  2. Ælt så 550 gram manitoba hvedemel ind i dejen sammen med salt. Brug dejkrogen.
  3. Ælt dejen ved en middel hastighed i cirka 12 minutter, så dejen slipper skålen.
  4. Drys lidt mel ud på køkkenbordet og tag dejen ud på det. Virk dejen op - se eventuelt her hvordan man virker brød op.
  5. Smør skålen med olivenolie og læg dejen tilbage i skålen
  6. Beklæd med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad nu dejen hæve i seks timer.
  7. Virk dejen op igen og form et stort manitoba brød. Drys manitoba mel over brødet, og giv det 5-6 skrå rids med en savtakket kniv.
  8. Lægges på bageplade med bagepapir eller bages på bagestål.
  9. Bag dit manitoba brød ved 250 grader varmluft i fem minutter, hvorefter temperaturen skrues ned til 200 grader varmluft og brødet bages færdigt i yderligere 25 minutter. Samlet bagetid er altså 30 minutter.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 2007kcalKulhydrater: 421gProtein: 57gFedt: 5gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 1gNatrium: 4683mgKalium: 620mgKostfibre: 15gSukker: 1gCalcium: 98mgJern: 26mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Lad det færdigbagte brød køle af på en rist inden du skærer det ud.

Se også mine opskrifter på:

Hjemmebagt italiensk focaccia

Store og luftige pitabrød

Durumboller - nemme italienske boller med durum mel

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lea Rasch Adeltoft skriver

    maj 14, 2025 at 9:47 pm

    Hej Holger

    Jeg har førhen brugt en af dine opskrifter på Manitoba brød der ikke skal æltes, den hæver 8-10 timer. Jeg kan ikke finde den mere.
    Det link jeg plejer at bruge fører mig til en anden opskrift 😏😔

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required