• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Brød › Manitoba flutes med eller uden brug af dampovn

Manitoba flutes med eller uden brug af dampovn

billederesultat for manitoba flutes
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
70
SHARES
FacebookMessenger70PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 28. august 2020 - Udgivet: 28. august 2020

Se her hvordan du bager sprøde manitoba flutes med eller uden brug af dampovn. En rigtig god flutesopskrift fra John Hornbek.

Lækre og sprøde manitoba flutes, der naturligvis er bagt med det meget proteinholdige manitoba hvedemel.

Opskriften giver tre flutes.

Opskrift på manitoba flutes

billederesultat for manitoba flutes
John Hornbek

Manitoba flutes med eller uden brug af dampovn

5 fra 2 stemmer
Se her hvordan du bager sprøde manitoba flutes med eller uden brug af dampovn. En rigtig god flutesopskrift fra John Hornbek.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Hvile- og hævetid 55 minutter min
Samlet tid 1 time t 45 minutter min
Antal: 3 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 260
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 275 g Manitoba mel
  • 5 g salt
  • 6 g bageenzymer - Optimax bageenzymer, kan udelades
  • 11 g hvedesur - kan udelades
  • 6 g tørgær - svarende til 25,4 gram frisk gær
  • 6 g rapsolie
  • 165 ml vand
  • Blanding af Blå Birkes og Hvide Birkes til toppen

Fremgangsmåde
 

  1. Kom alle de tørre ingredienser i røreskålen. Bland det godt sammen.
  2. Tilsæt vand og rapsolie. Røres sammen på maskine på langsom hastighed til dejen er blank og smidig.
  3. Lad dejen hvile i 15 minutter i røreskålen.
  4. Stræk og fold dejen nogle gange.
  5. Form dejen til en kugle og stram den godt op.
  6. Vej tre stykker af på 150 gram. Form hvert enkelt stykke til et flutes.
  7. Sprøjt på toppen med en vandforstøver. Drys en blanding af blå birkes og hvide birkes på dine manitoba flutes.
  8. Giv dem tre lette snit..
  9. Kom dine flutes i din flutes form eller på alm. bageplade.
  10. Sæt nu din flutes form i ovnen, hvor de nu hæver under damp på hæveprogram (35 grader) i 40 minutter. Alternativt hæver du på denne måde: sådan hæver du brød.
  11. Når hæveprogrammet er færdigt hæves temperaturen i ovnen til 200 grader (varmluft) med damp - lad stykkerne blive i ovnen under opvarmningen.
  12. Bages nu ca. 33-35 minutter med damp (incl. tiden hvor temperaturen hæves). Alternativt bager du i 15-17 minutter i opvarmet ovn (200 grader (varmluft), - følg vejledningen for damp i alm. ovn.
  13. Husk at lukke damp ud af ovnen 5-10 minutter før stykkerne er færdigbagt.

Næringsindhold

Kalorier: 260kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lad de færdigbagte manitoba flutes køle af på en rist inden de nydes.

Flere brødopskrifter fra John Hornbek:

Skagenslapper - opskrift på hjemmebagte skagenslapper

4.8 fra 11 stemmer
Her får du opskriften på skagenslapper, der er klassisk morgenbrød med bla. solsikkekerner i bunden og blå birkes på toppen.
Gå til opskrift
billederesultat for skagenslapper
Om
John Hornbek

  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tina Eriksen

    december 03, 2023 at 2:15 pm

    Hej
    Hvorfor er det man skal lukke dampen ud af oven før brødene er færdige ??

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 04, 2023 at 6:15 am

      Hej Tina
      For at få brød mere sprødt. Ved at lukke dampen ud tørres skorpen lidt mere til sidst 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich
  • Billede med rabarberbrud.
    Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan
  • Rugboller
    Rugboller - skøn opskrift med rugmel og hvidtøl

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af squashfritter.

Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Forsiden lige nu

billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
billederesultat for vegetarisk pastaret
Vegetarisk pastaret med squash og tomater på 15 min.→ Se opskriften
billede til peberfrugt i peberfrugt
Peberfrugt i peberfrugt med kylling og blomkål→ Se opskriften
Billede med figner.
Figner - opskrifter med figen, sæson, og holdbarhed→ Se opskriften
billede med kefirboller
Kefirboller - koldhævede→ Se opskriften
Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
Kyllingelår i fad med tomater og kartofler→ Se opskriften
Ugens madplan uge 34
Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for kalkun nuggets.
Sprøde kalkun nuggets i panko rasp→ Se opskriften
billede med brombærmarmelade
Brombærmarmelade - nem marmelade med brombær→ Se opskriften
Billede med havregryn.
Havregryn - fakta, opskrifter og derfor er havren så sund→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required