Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Manitoba flutes med eller uden brug af dampovn

Manitoba flutes med eller uden brug af dampovn

billederesultat for manitoba flutes
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
70
SHARES
FacebookMessenger70PinterestEmailSMS

Se her hvordan du bager sprøde manitoba flutes med eller uden brug af dampovn. En rigtig god flutesopskrift fra John Hornbek.

Lækre og sprøde manitoba flutes, der naturligvis er bagt med det meget proteinholdige manitoba hvedemel.

Opskriften giver tre flutes.

Opskrift på manitoba flutes

Manitoba flutes med eller uden brug af dampovn

John Hornbek
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 35 minutter min
Hvile- og hævetid: 55 minutter min
Samlet tid: 1 time t 45 minutter min
Se her hvordan du bager sprøde manitoba flutes med eller uden brug af dampovn. En rigtig god flutesopskrift fra John Hornbek.
Antal: 3 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 275 g Manitoba mel
  • 5 g salt
  • 6 g bageenzymer Optimax bageenzymer, kan udelades
  • 11 g hvedesur kan udelades
  • 6 g tørgær svarende til 25,4 gram frisk gær
  • 6 g rapsolie
  • 165 ml vand
  • Blanding af Blå Birkes og Hvide Birkes til toppen

Fremgangsmåde

  1. Kom alle de tørre ingredienser i røreskålen. Bland det godt sammen.
  2. Tilsæt vand og rapsolie. Røres sammen på maskine på langsom hastighed til dejen er blank og smidig.
  3. Lad dejen hvile i 15 minutter i røreskålen.
  4. Stræk og fold dejen nogle gange.
  5. Form dejen til en kugle og stram den godt op.
  6. Vej tre stykker af på 150 gram. Form hvert enkelt stykke til et flutes.
  7. Sprøjt på toppen med en vandforstøver. Drys en blanding af blå birkes og hvide birkes på dine manitoba flutes.
  8. Giv dem tre lette snit..
  9. Kom dine flutes i din flutes form eller på alm. bageplade.
  10. Sæt nu din flutes form i ovnen, hvor de nu hæver under damp på hæveprogram (35 grader) i 40 minutter. Alternativt hæver du på denne måde: sådan hæver du brød.
  11. Når hæveprogrammet er færdigt hæves temperaturen i ovnen til 200 grader (varmluft) med damp - lad stykkerne blive i ovnen under opvarmningen.
  12. Bages nu ca. 33-35 minutter med damp (incl. tiden hvor temperaturen hæves). Alternativt bager du i 15-17 minutter i opvarmet ovn (200 grader (varmluft), - følg vejledningen for damp i alm. ovn.
  13. Husk at lukke damp ud af ovnen 5-10 minutter før stykkerne er færdigbagt.

Næringsindhold

Kalorier260kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Lad de færdigbagte manitoba flutes køle af på en rist inden de nydes.

Flere brødopskrifter fra John Hornbek:

Skagenslapper - opskrift på hjemmebagte skagenslapper

4.8 fra 11 stemmer
Her får du opskriften på skagenslapper, der er klassisk morgenbrød med bla. solsikkekerner i bunden og blå birkes på toppen.
Gå til opskrift
billederesultat for skagenslapper
Om
John Hornbek

  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tina Eriksen skriver

    december 03, 2023 at 2:15 pm

    Hej
    Hvorfor er det man skal lukke dampen ud af oven før brødene er færdige ??

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 04, 2023 at 6:15 am

      Hej Tina
      For at få brød mere sprødt. Ved at lukke dampen ud tørres skorpen lidt mere til sidst 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required