• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Rugfler - sådan bages de populære brødstykker

Rugfler - sådan bages de populære brødstykker

billederesultat for rugfler
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
19
SHARES
FacebookMessenger19PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 23. november 2020 - Udgivet: 23. november 2020

Her får du den bedste opskrift på rugfler. Hjemmebagte brød med bla. rug og mørkt øl. Rugflerne er gode som morgenbrød eller til madpakken.

Hjemmebagte rugfler er perfekte morgenbrød, og her får du John Hornbeks opskrift på rugflerne.

Du kan både bruge brødene til morgenbordet - men de er også fantastiske i madpakken.

Opskriften giver seks stk., men du kan jo nemt gange op til en større portion.

Opskrift på rugfler

billederesultat for rugfler
John Hornbek

Rugfler - sådan bages de populære brødstykker

4.80 fra 5 stemmer
Her får du den bedste opskrift på rugfler. Hjemmebagte brød med bla. rug og mørkt øl. Rugflerne er gode som morgenbrød eller til madpakken.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet hævetid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 50 minutter min
Antal: 6 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 113 g Manitoba mel
  • 100 g ølandshvedemel - sigtet
  • 38 g rugmel
  • 24 g fuldkornshvede - Power Bake
  • 5 g salt
  • 15 g rugflager
  • 6 g bageenzymer - Optimax, kan udelades
  • 11 g hvedesur - kan udelades
  • 6 g tørgær - Hvis du vil bruge Alm. Gær - klik her
  • 14 g flydende malt
  • 6 g rapsolie
  • 165 ml øl - mørkt, jeg har brugt en 1795 Dark

Fremgangsmåde
 

  1. Alle de tørre ingredienser kommes i røreskål og blandes godt sammen.
  2. Øl tilsættes sammen med flydende malt og rapsolie. Røres sammen på maskine på langsom hastighed til dejen er blank og smidig.
  3. Lad dejen hvile i 15 minutter i røreskålen.
  4. Stræk og fold dejen nogle gange. Rul dejen ud til en lang pølse. Tryk dejen lidt fladere.
  5. Lad nu dejen hvile tildækket under plast i 15 minutter. Drys et lag mel på toppen.
  6. Med en dejskraber hakkes seks stykker ud af dejen. Stykkerne skal veje ca. 80 gram/stk. Du kan derfor lave seks rugfler af denne opskrift.
  7. Stykkerne placeres nu på din bageplade med bagepapir. Eller anvend en hulplade, der gør dine rugfler endnu mere sprøde.
  8. Nu skal brødstykkerne hæve, og det sker gerne på pladen under plastikkasse i 40 - 45 minutter.
  9. Bages nu rugflerne i 18 - 22 minutter i opvarmet ovn (200 grader varmluft). Gerne med damp i ovnen. Husk at lukke dampen ud af ovnen 5 - 10 minutter før rugflerne er færdigbagte.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte rugfler køles af på en rist inden de nydes.

Rugflerne er som sagt gode til både morgenbrød og madpakken.'

Du kan sagtens fryse dem ned.

Se også disse opskrifter:

Manitoba flutes med eller uden brug af dampovn

5 fra 2 stemmer
Se her hvordan du bager sprøde manitoba flutes med eller uden brug af dampovn. En rigtig god flutesopskrift fra John Hornbek.
Gå til opskrift
billederesultat for manitoba flutes

Skagenslapper - opskrift på hjemmebagte skagenslapper

4.8 fra 11 stemmer
Her får du opskriften på skagenslapper, der er klassisk morgenbrød med bla. solsikkekerner i bunden og blå birkes på toppen.
Gå til opskrift
billederesultat for skagenslapper
Om
John Hornbek

  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required