Her får du den bedste opskrift på rugfler. Hjemmebagte brød med bla. rug og mørkt øl. Rugflerne er gode som morgenbrød eller til madpakken.
Hjemmebagte rugfler er perfekte morgenbrød, og her får du John Hornbeks opskrift på rugflerne.
Du kan både bruge brødene til morgenbordet - men de er også fantastiske i madpakken.
Opskriften giver seks stk., men du kan jo nemt gange op til en større portion.
Opskrift på rugfler
Ingredienser
- 113 g Manitoba mel
- 100 g ølandshvedemel sigtet
- 38 g rugmel
- 24 g fuldkornshvede Power Bake
- 5 g salt
- 15 g rugflager
- 6 g bageenzymer Optimax, kan udelades
- 11 g hvedesur kan udelades
- 6 g tørgær Hvis du vil bruge Alm. Gær - klik her
- 14 g flydende malt
- 6 g rapsolie
- 165 ml øl mørkt, jeg har brugt en 1795 Dark
Sådan gør du
- Alle de tørre ingredienser kommes i røreskål og blandes godt sammen.
- Øl tilsættes sammen med flydende malt og rapsolie. Røres sammen på maskine på langsom hastighed til dejen er blank og smidig.
- Lad dejen hvile i 15 minutter i røreskålen.
- Stræk og fold dejen nogle gange. Rul dejen ud til en lang pølse. Tryk dejen lidt fladere.
- Lad nu dejen hvile tildækket under plast i 15 minutter. Drys et lag mel på toppen.
- Med en dejskraber hakkes seks stykker ud af dejen. Stykkerne skal veje ca. 80 gram/stk. Du kan derfor lave seks rugfler af denne opskrift.
- Stykkerne placeres nu på din bageplade med bagepapir. Eller anvend en hulplade, der gør dine rugfler endnu mere sprøde.
- Nu skal brødstykkerne hæve, og det sker gerne på pladen under plastikkasse i 40 - 45 minutter.
- Bages nu rugflerne i 18 - 22 minutter i opvarmet ovn (200 grader varmluft). Gerne med damp i ovnen. Husk at lukke dampen ud af ovnen 5 - 10 minutter før rugflerne er færdigbagte.
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte rugfler køles af på en rist inden de nydes.
Rugflerne er som sagt gode til både morgenbrød og madpakken.'
Du kan sagtens fryse dem ned.
Se også disse opskrifter:
John Hornbek er særdeles passioneret omkring bagning af brød og kager, og han er en aktiv deltager i mange foraer på Facebook, hvor han deler ud af sin viden. Johns opskrifter kan også findes på hornbek.net.