Mamas koteletter med masser af tomater er en lækker italiensk opskrift, der selvfølgelig serveres med en god pasta. Retten er nem at lave.
Elsker du italiensk mad, så er mamas koteletter med masser af tomater lige en ret for dig.
Hele retten laves nemt i et fad, og her får du smagen af det klassiske italienske køkken, blandt andet igennem de soltørrede tomater.
Opskriften er beregnet til fire personer, og den serveres med pasta.
Opskrift på mamas koteletter
Ingredienser
- 4 koteletter
- 1 spiseskefuld smør til stegning
- 1 stort rødløg hakkes fint
- 4 fed hvidløg snittes i tynde skiver
- paprika
- basilikum tørret
- timian tørret
- oregano tørret
- 2 deciliter bouillon
- 4 teskefulde soltørrede tomater i olie
- 500 gram tomater små, hele
- 400 gram pasta
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til mamas koteletter starter du med at brune koteletterne i lidt smør på en varm pande. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt rødløg og hvidløg, og det hurtigt svitse med i et halvt minuts tid. Krydr det hele med lidt paprika, basilikum og timian.
- Læg koteletter, løg og hvidløg i et ildfast fad.
- Læg en stor teskefulde soltørrede tomater i olie på hver kotelet. Kom også gerne lidt af olien fra de soltørrede tomater med.
- Hæld to deciliter bouillon i fadet, og fordel de små tomater på og rundt om kødet. Se evt. mere i min video med fremgangsmåde. Drys også lidt salt og tørret oregano over.
- Stil fadet med mamas koteletter ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og giv dem 20 minutter.
- Imens kan du rydde køkkenet og koge pasta.
- Tag fadet med koteletter og tomater ud af ovnen, og pynt evt. med friske blade basilikum.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Mamas koteletter serveres straks sammen med den kogte pasta. Et stykke focaccia passer også perfekt til.
Se flere italienske retter:
Hjemmelavet lasagne - opskrift på en italiensk klassiker
Pasta med kødsovs - nem opskrift med video
Italienske kødboller i ovn med tomatsovs
Comments
No Comments