• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Gammeldags makronsnitter med hindbær - nem opskrift

billede med makronsnitter
Lækre makronsnitter med marmelade og makronmasse, og de smager altså himmelsk godt. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  28. januar 2024

Del gerne:
3.3k
SHARES
FacebookMessenger3.3kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Gammeldags makronsnitter med hindbær - Nem opskrift
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Tips
  7. Opbevaring og holdbarhed
4.6 fra 70 stemmer
Gå til opskrift

Makronsnitter er en af mine favoritkager, og her er min bedste opskrift på de lækre snitter med marmelade og makron.

Det er nemme og gammeldags snitter med makron, som laves med en sprød bund, marmelade efter eget valg og den lækre makronmasse på toppen.

Jeg plejer at lave snitterne med hindbærmarmelade, men andre marmelader med eks. solbær er også fremragende.

Du får ca. 12 snitter af denne opskrift, men det afhænger selvfølgelig af, hvor store eller små du skærer dem ud.

Se også disse opskrifter:

  • Kærnemælkshorn
  • Hindbærsnitter
  • Æblekage
  • Kringle med makroner
  • Gammeldags æblekage

Opskrift

billede med makronsnitter

Gammeldags makronsnitter med hindbær - Nem opskrift

Her får du den bedste opskrift på nemme makronsnitter, der laves med sprød bund, hindbærmarmelade og lækker makronmasse med marcipan øverst.
Bedømmelse
4.6 fra 70 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 12 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Bund til makronsnitter

  • 225 g hvedemel
  • 125 g smør - skal være koldt
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g rørsukker - eller alm. sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 æggeblommer

Fyld

  • 150 g flormelis
  • 125 g marcipan - rives groft
  • 2 æggehvider
  • 175 g hindbærmarmelade

Fremgangsmåde

  • Tænd og forvarm din ovn på 175 grader over- og undervarme (ikke varmluft).
  • Kom 225 gram hvedemel i en skål sammen med 125 gram smør (koldt smør) i tern, 1 teske bagepulver, 100 gram rørsukker og 1 teske vaniljesukker. Smuldr smør godt ud i blandingen.
  • Tilsæt 2 æggeblommer og vend dejen sammen. Den er stadig tør og smuldrende, og det skal den være.
  • Et fad eller en bradepande på ca. 20 gange 25 centimeter beklædes med et stykke bagepapir.
  • Fordel dejen i fadet og tryk den let til som en bund til dine makronsnitter. Bages i ca. 15 minutter.
  • Tag sø bunden ud og lad den køle en smule af mens du laver makronmasse. Skru ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
  • Her kommes 150 gram flormelis, 125 gram marcipan (revet) og 2 æggehvider i en skål, og det piskes godt sammen med en elpisker til en luftig makronmasse.
  • Fordel 175 gram hindbærmarmelade ovenpå den forbagte bund, og og derefter fordeles makronmassen ovenpå marmeladen. Det gør du ved med en ske, at sætte toppe af makronmasse på marmelade - du skal ikke forsøge at smøre det ud over marmeladen. Det bliver ikke godt.
  • Bag dine makronsnitter færdige i ovnen, hvor de skal have ca. 20 minutter mere.
    billede med gammeldags makronsnitter

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
315
% Daglig værdi*
Fedt
 
11
g
17
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
24
mg
8
%
Natrium
 
99
mg
4
%
Kalium
 
63
mg
2
%
Kulhydrater
 
50
g
17
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
32
g
36
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
264
IU
5
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
15
mg
2
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lad fadet med dine makronsnitter køle helt af. Derefter kan de tages over på et skærebræt, og skæres ud i passende stykker.

Tip: Du kan også tilsætte lidt mærk chokolade til makronsnitterne. Her hakkes lidt mørk chokolade, og kommes over marmeladen, inden du topper den med makronmasse.

Opbevaring og holdbarhed

De færdigbagte makronsnitter kan holde sig i op til 5-6 dage i en lufttæt beholder.

Du kan også fryse snitterne ned, og her skal de blot tages op en times tid før brug, hvorefter de er klar til kaffen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. birgit

    april 03, 2024 at 9:34 pm

    rigtig gode

    Svar
  2. Lone Moeslund Hansen

    august 21, 2023 at 3:22 pm

    Jeg bruger en sprøjtepose når jeg kommer makron massen på, det meget nemmere end med en ske og dejskraber😀

    Svar
  3. Mie

    februar 23, 2023 at 2:17 am

    hvorfor kan man ikke printe mange af opskrifterne ud når man trykker på printer linkede ?

    Svar
  4. klix

    oktober 13, 2022 at 9:57 am

    Hej.
    Vil gerne bruge denne dej til hindbærsnitter, skal der så forbages, lægges hindbærmarmelade på og derefter dej , og så bages igen.
    Makronsnitterne er formidable.
    Mvh
    Klix

    Svar
  5. Mette Kristensen

    august 31, 2022 at 9:35 pm

    Underligt at der slet ikke er makroner i makronsnitter 🤔

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 01, 2022 at 6:31 am

      Hej Mette
      Men det er netop en makronmasse, der er øverst i kagen 🙂
      Og den smager fremragende.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Marianne

    august 30, 2022 at 8:00 pm

    Hej. Kan man bruge andet end smør i opskriften, da smør efterhånden er meget dyrt?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required