• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Drinks og cocktails › Mai Tai med rom og Cointreau

Mai Tai med rom og Cointreau

Mai Tai cocktail
4.9 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
53
SHARES
FacebookMessenger53PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 17. januar 2022 - Udgivet: 26. december 2019

Mai Tai er en populær drink, der blandt andet laves med rom og Cointreau. Men faktisk findes der flere bud på både den rigtige opskrift og oprindelse.

Mai Tai har gennem årtier været en populær drink på barer verden over, men det er faktisk lidt uklart præcist hvor den stammer fra.

Det er ikke unormalt når vi taler drinks, for der er ofte flere personer, der gerne vil tage æren for dem.

Mai Tai hævdes blandt andet at stamme fra Victor J. Bergeron, som hævdede at have opfundet drinken på sin restaurant i Oakland i Californien.

Restauranten hed Trader Vic's, og Victor J. Bergeron fortalte gerne, at det skete i 1944.

Om det er korrekt vides ikke, for andre kilder siger, at Mai Tai er opfundet tidligere, og at den muligvis i virkeligheden blev opfundet på Tahiti eller andre tropiske steder. Vi ved det ikke, og finder nok aldrig ud af det.

Forvirringen kan måske også skyldes, at drinken også laves på forskellige måder. Der er faktisk ikke en bestemt opskrift på den, men grundlæggende laves den med rom. Nogle steder laves den både med hvid rom og mørk rom, og mens nogen bruger Amaretto til den, så anvender andre Cointreau.

Der er også versioner af den populære cocktail med juice, altså en appelsin- eller ananasjuice, og sådan kan man blive ved.

Her er dog min version, som jeg synes den skal laves. Og som jeg foretrækker den, og i øvrigt har fået den flere steder i verden.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Mango mojito - lækker opskrift med rom og mango sirup
  • Klassisk daiquiri opskrift med rom og lime
  • Dark 'n' Stormy (opskrift på populær drink med rom)

Opskrift på Mai Tai

Opskriften er pr. person.

Mai Tai cocktail
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Mai Tai med rom og Cointreau

4.86 fra 7 stemmer
Mai Tai er en populær drink, der blandt andet laves med rom og Cointreau. Men faktisk findes der flere bud på både den rigtige opskrift og oprindelse.
Forb. tid 2 minutter min
Samlet tid 2 minutter min
Antal: 1 person
Ret: Drinks
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 196
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 cl rom - gerne en mørk rom
  • 2 cl Cointreau
  • 1 tsk sukkersirup
  • 1 tsk mandelsirup
  • 0,5 lime
  • Is

Fremgangsmåde
 

  1. Mørk rom kommes i en shaker sammen med Cointreau. Der kan tilsættes lidt mere rom, hvis dette ønskes.
  2. Kom også sukkersirup, mandelsirup og saften af en halv lime i.
  3. Knust is tilsættes, og drinken rystes grundigt.
  4. Hæld Mai Tai i flotte glas og servér straks. Pynt gerne med lime.

Næringsindhold

Kalorier: 196kcalKulhydrater: 16gProtein: 0.2gFedt: 0.1gMættet fedt: 0.01gFlerumættet fedt: 0.02gEnkelumættet fedt: 0.01gNatrium: 12mgKalium: 40mgKostfibre: 1gSukker: 13gVitamin A: 17IUVitamin C: 10mgCalcium: 13mgJern: 0.5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Mai Tai kan også laves med lidt tilsat juice, eks. en ananasjuice. Men det er op til dig. Se i øvrigt her hvordan du laver din egen mandelsirup.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required