Mai Tai er en populær drink, der blandt andet laves med rom og Cointreau. Men faktisk findes der flere bud på både den rigtige opskrift og oprindelse.
Mai Tai har gennem årtier været en populær drink på barer verden over, men det er faktisk lidt uklart præcist hvor den stammer fra.
Det er ikke unormalt når vi taler drinks, for der er ofte flere personer, der gerne vil tage æren for dem.
Mai Tai hævdes blandt andet at stamme fra Victor J. Bergeron, som hævdede at have opfundet drinken på sin restaurant i Oakland i Californien.
Restauranten hed Trader Vic's, og Victor J. Bergeron fortalte gerne, at det skete i 1944.
Om det er korrekt vides ikke, for andre kilder siger, at Mai Tai er opfundet tidligere, og at den muligvis i virkeligheden blev opfundet på Tahiti eller andre tropiske steder. Vi ved det ikke, og finder nok aldrig ud af det.
Forvirringen kan måske også skyldes, at drinken også laves på forskellige måder. Der er faktisk ikke en bestemt opskrift på den, men grundlæggende laves den med rom. Nogle steder laves den både med hvid rom og mørk rom, og mens nogen bruger Amaretto til den, så anvender andre Cointreau.
Der er også versioner af den populære cocktail med juice, altså en appelsin- eller ananasjuice, og sådan kan man blive ved.
Her er dog min version, som jeg synes den skal laves. Og som jeg foretrækker den, og i øvrigt har fået den flere steder i verden.
Opskriften er pr. person.
Opskrift på Mai Tai
Ingredienser
- 4 centiliter rom - gerne en mørk rom
- 2 centiliter Cointreau
- 1 teske sukkersirup
- 1 teske mandelsirup
- 0,5 lime
- Is
Sådan gør du
- Mørk rom kommes i en shaker sammen med Cointreau. Der kan tilsættes lidt mere rom, hvis dette ønskes.
- Kom også sukkersirup, mandelsirup og saften af en halv lime i.
- Knust is tilsættes, og drinken rystes grundigt.
- Hæld Mai Tai i flotte glas og servér straks. Pynt gerne med lime.
Næringsindhold
Noter
Mai Tai kan også laves med lidt tilsat juice, eks. en ananasjuice. Men det er op til dig.
Se også mine opskrifter på:

Comments
No Comments