• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Mac and cheese - opskrift på macaroni og ost

mac and cheese
Mac and cheese er en amerikansk pastaret med makaroni og ost, og den er populær hos både børn og voksne. Laves med cheddar ost. hvor pastafadet gratineres i ovnen. Foto: iStock.com/ivandzyuba.

Opdateret:  9. maj 2024 - Udgivet:  26. april 2022

Del gerne:
81
SHARES
FacebookMessenger81PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Mac and cheese, macaroni and cheese eller mac 'n' cheese. Den populære amerikanske pastaret med ost har mange navne. Her er den bedste opskrift.
  2. Opskrift på mac and cheese
  3. Mac and cheese - opskrift på macaroni og ost
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips og servering
  9. Mac and cheese med bacon
4.7 fra 77 stemmer
Gå til opskrift

Mac and cheese, macaroni and cheese eller mac 'n' cheese. Den populære amerikanske pastaret med ost har mange navne. Her er den bedste opskrift.

Mac and cheese er en af de virkelig populære retter, og det skyldes selvfølgelig både smagen, og at den er så utrolig nem at lave.

Der findes som sådan ikke en særlig formel på pasta med ost, for den laves på mange forskellige måder, og det er nemt at prøve sig frem.

Men her er i hvert fald min nemme og gode grundopskrift, som altid er en sikker vinder. Både hos børn og voksne.

Se også disse opskrifter:

  • Makaroni med bagte tomater
  • Spaghetti Frittata
  • Cheddarchips

Opskrift på mac and cheese

mac and cheese

Mac and cheese - opskrift på macaroni og ost

Mac and cheese, macaroni and cheese eller mac 'n' cheese. Den populære amerikanske pastaret med ost har mange navne. Her er den bedste opskrift.
Bedømmelse
4.7 fra 77 stemmer
RetPasta
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 50 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 400 g makaroni
  • 1 håndfuld persille - finthakket
  • 150 g tomater
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk
  • ½ tsk muskatnød - revet
  • 150 g cheddarost - revet
  • rasp

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Makaroni koges i letsaltet vand som anvist på pakken. Og dog. Kog den lige et minuts tid kortere, så pastaen har en smule mere bid end normalt, da den jo også skal tilberedes i ovnen. Omvendt skal makaronien heller ikke være for rå.
  • Hæld den kogte pasta i et dørslag så vandet løber fra.
  • Hak persille fint og kom den ved sammen med halverede, små tomater.
  • Smelt et par spiseskefulde smør i gryden, og pisk derefter et par spiseksefulde hvedemel i.
  • Pisk derefter gradvist mælken i indtil du har en god bechamelsauce, der smages til med salt, peber og reven muskatnød. Mængden af mælk er vejledende, så brug indtil du har den rette konsistens, hvor den hvide sovs hverken er for tynd eller for tyk. Lad den småkoge under omrøring i små fem minutter. Smag til med salt og peber.
  • Rør derefter 100 gram cheddar i sovsen, så du nu har en god ostesovs.
  • Vend den kogte pasta, persille og tomater i sovsen.
  • Smør et ildfast fad med smør og fordel din mac and cheese i fadet.
  • Drys med resten af den revne cheddar og afslut med lidt rasp. Raspen gør din macaroni and cheese mere sprød.
  • Bag pastaretten i ovnen i cirka 20 minutter og så er din pasta med ost klar.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
676
% Daglig værdi*
Fedt
 
24
g
37
%
Mættet fedt
 
13
g
81
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
65
mg
22
%
Natrium
 
373
mg
16
%
Kalium
 
513
mg
15
%
Kulhydrater
 
88
g
29
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
27
g
54
%
Vitamin A
 
1110
IU
22
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Calcium
 
426
mg
43
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips og servering

Lad det være sagt med det samme: Mac 'n' cheese er ikke sund ret når vi kigger på kalorierne. For dem er der en del af.

Og du kan endda gøre det endnu værre ved at udskifte en smule af mælken med fløde, for at opnå en endnu mere cremet ret. Men så stiger kalorieindtaget også.

Omvendt er osteretten heller ikke en ret man spiser hver dag, så det går nok.

Vær opmærksom på, at retten er varm, når den lige kommer ud af ovnen, så lad den gerne lige køle fem minutter, inden du begynder at sætte tænderne i den lækre amerikanske ret.

Du kan sagtens droppe både persille og tomater, og lave en helt simpel og klassisk macaroni med ost. Og vil du spice den op, kan der tilsættes en teskefuld sennep til din bechamelsauce.

Eller prøv at lave maccarone and cheese med chili - det er også en skøn og spicy ret.

Mac and cheese med bacon

Opskriften her er som sådan en grundopskrift på macaroni and cheese, men du kan sagtens tilsætte andre ingredienser til pastaen og cheddar osten.

Prøv eventuelt med 200 gram sprødstegte bacontern, der vendes i pastaen, lige inden den kommes i ovnen.

Eller prøv med skinke, for det passer altså fremragende til retten.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annemarie

    september 15, 2023 at 6:01 pm

    Hvor mange portioner er der i retten

    Svar
  2. Isabella Olsen

    juli 08, 2022 at 6:27 pm

    Jeg ved ikke men jeg kom altså lidt salt og peber i sovsen

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required