Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Mac and cheese - opskrift på macaroni og ost

Mac and cheese - opskrift på macaroni og ost

mac and cheese
4.7 fra 77 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
83
SHARES
FacebookMessenger83PinterestEmailSMS

Mac and cheese, macaroni and cheese eller mac 'n' cheese. Den populære amerikanske pastaret med ost har mange navne. Her er den bedste opskrift.

Mac and cheese er en af de virkelig populære retter, og det skyldes selvfølgelig både smagen, og at den er så utrolig nem at lave.

Der findes som sådan ikke en særlig formel på pasta med ost, for den laves på mange forskellige måder, og det er nemt at prøve sig frem.

Men her er i hvert fald min nemme og gode grundopskrift, som altid er en sikker vinder. Både hos børn og voksne.

Se også disse opskrifter:

  • Makaroni med bagte tomater
  • Spaghetti Frittata
  • Cheddarchips

Opskrift på mac and cheese

Mac and cheese - opskrift på macaroni og ost

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 77 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Mac and cheese, macaroni and cheese eller mac 'n' cheese. Den populære amerikanske pastaret med ost har mange navne. Her er den bedste opskrift.
Antal: 4 personer
Ret: Pasta
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g makaroni
  • 1 håndfuld persille (finthakket )
  • 150 g tomater
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk
  • ½ tsk muskatnød (revet)
  • 150 g cheddarost (revet)
  • rasp

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  2. Makaroni koges i letsaltet vand som anvist på pakken. Og dog. Kog den lige et minuts tid kortere, så pastaen har en smule mere bid end normalt, da den jo også skal tilberedes i ovnen. Omvendt skal makaronien heller ikke være for rå.
  3. Hæld den kogte pasta i et dørslag så vandet løber fra.
  4. Hak persille fint og kom den ved sammen med halverede, små tomater.
  5. Smelt et par spiseskefulde smør i gryden, og pisk derefter et par spiseksefulde hvedemel i.
  6. Pisk derefter gradvist mælken i indtil du har en god bechamelsauce, der smages til med salt, peber og reven muskatnød. Mængden af mælk er vejledende, så brug indtil du har den rette konsistens, hvor den hvide sovs hverken er for tynd eller for tyk. Lad den småkoge under omrøring i små fem minutter. Smag til med salt og peber.
  7. Rør derefter 100 gram cheddar i sovsen, så du nu har en god ostesovs.
  8. Vend den kogte pasta, persille og tomater i sovsen.
  9. Smør et ildfast fad med smør og fordel din mac and cheese i fadet.
  10. Drys med resten af den revne cheddar og afslut med lidt rasp. Raspen gør din macaroni and cheese mere sprød.
  11. Bag pastaretten i ovnen i cirka 20 minutter og så er din pasta med ost klar.

Næringsindhold

Kalorier676kcalKulhydrater88gProtein27gFedt24gMættet fedt13gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.2gKolesterol65mgNatrium373mgKalium513mgKostfibre4gSukker9gVitamin A1110IUVitamin C6mgCalcium426mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips og servering

Lad det være sagt med det samme: Mac 'n' cheese er ikke sund ret når vi kigger på kalorierne. For dem er der en del af.

Og du kan endda gøre det endnu værre ved at udskifte en smule af mælken med fløde, for at opnå en endnu mere cremet ret. Men så stiger kalorieindtaget også.

Omvendt er osteretten heller ikke en ret man spiser hver dag, så det går nok.

Vær opmærksom på, at retten er varm, når den lige kommer ud af ovnen, så lad den gerne lige køle fem minutter, inden du begynder at sætte tænderne i den lækre amerikanske ret.

Du kan sagtens droppe både persille og tomater, og lave en helt simpel og klassisk macaroni med ost. Og vil du spice den op, kan der tilsættes en teskefuld sennep til din bechamelsauce.

Eller prøv at lave maccarone and cheese med chili - det er også en skøn og spicy ret.

Mac and cheese med bacon

Opskriften her er som sådan en grundopskrift på macaroni and cheese, men du kan sagtens tilsætte andre ingredienser til pastaen og cheddar osten.

Prøv eventuelt med 200 gram sprødstegte bacontern, der vendes i pastaen, lige inden den kommes i ovnen.

Eller prøv med skinke, for det passer altså fremragende til retten.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annemarie skriver

    september 15, 2023 at 6:01 pm

    Hvor mange portioner er der i retten

    Svar
  2. Isabella Olsen skriver

    juli 08, 2022 at 6:27 pm

    Jeg ved ikke men jeg kom altså lidt salt og peber i sovsen

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required