• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Viden om mad

Må man genopvarme mad med spinat og persille?

billede til artikel om at genopvarme mad med spinat og persille
Er det egentlig korrekt, at man ikke må genopvarme mad med spinat og persille? Myterne kører stadig rundt, men svaret er, at du faktisk slet ikke skal være så nervøs for at spise opvarmet mad, der indeholder persille eller spinat. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  29. november 2023 - Udgivet:  27. april 2023

Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Kan man genopvarme mad med spinat og persille uden at blive syg, og hvordan gør man det? Her får du svaret på opvarming af persille og spinat.
  2. Myter om opvarmning af mad med persille
  3. Jordbakterier i persille og spinat
  4. Hurtigt på køl
  5. Skyl persille og spinat grundigt
  6. Temperatur
  7. Særligt om børn og spinat

Kan man genopvarme mad med spinat og persille uden at blive syg, og hvordan gør man det? Her får du svaret på opvarming af persille og spinat.

Mange er fortsat i tvivl om hvorvidt man må genopvarme mad med spinat og persille, og tvivlen skyldes frygten for at blive syg af maden.

Myter om opvarmning af mad med persille

I rigtig mange år har man fået tudet ørerne fulde af, at det altså var strengt forbudt at genopvarme både spinat og persille, når det først havde været tilberedt én gang.

Og mange har da sikkert også til deres store ærgrelse, endt med at smide en halv gryde ud af en lækker gang persillesovs eller stuvet spinat.

Men er det nu i grunden så farligt?

Og må du stadig ikke genopvarme hverken spinat eller persille, når det først har været tilberedt én gang?

Det vil vi prøve at gøre dig lidt klogere på med denne artikel.

Jordbakterier i persille og spinat

Ligesom andre urter og grøntsager indeholder både spinat og persille jordbakterier, da de begge gror tæt ved jorden, og jordbakterierne kan derfor ikke undgås.

Jordbakterierne kan omdanne nitraten i grøntsagerne til nitrit, som er det stof der kan gøre dig syg, men...

Dette sker kun, hvis den tilberedte mad ikke køles ned forholdsvis hurtigt.

Hurtigt på køl

I dag har vi alle et køleskab, og der er derfor ikke grund til bekymring, da vi har rig mulighed for at få kølet den tilberedte mad ned hurtigt.

Udviklingen af bakterierne er derfor minimale, og der er derfor heller ikke grund til bekymring, hverken hvad angår genopvarmningen af spinat eller persille, oplyser DTU.

Skyl persille og spinat grundigt

Inden tilberedning af både spinat og persille, sørg da altid for først at skylle det godt, så du allerede der får fjernet størstedelen af de jordbakterier der findes på dem.

Efter tilberedningen, sørger du for at få den varme ret med enten persille eller spinat på køl hurtigst muligt, så den er kølet ned inden for max. tre timer.

Temperatur

Når retten skal genopvarmes, så varm den godt, og gerne til mindst 75 grader.

På denne enkle måde kan spinat og persille sagtens spises dagen efter også, og uden nogen grund til bekymring.

Særligt om børn og spinat

Vigtig viden: Børn i spædbørn og småbørnsalderen bør ikke få spinat, da spinat indeholder større mængder af nitrat!

Se mere indhold:

  • Den bedste måde at genopvarme andesteg på
  • Tørrede bønner - sådan undgår du at blive syg af dem
  • 10 opskrifter med spinat
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jonna Tisné-Versailles

    marts 19, 2023 at 12:31 pm

    Jeg serverer retter med hakket persille ved siden af som tilbehør, ellers koger jeg hele stilke med retten som bouquet garni.

    Svar
  2. Anita

    februar 20, 2020 at 7:46 pm

    Hej Holger, hvis man tager noget frossen spinat og bruger det i en eller anden ret, hos mig er det en spinatlagkage, jeg vil gerne bruge frossen spinat,da jeg allerede har det i fryseren, jeg vil lave mine lagkagebunde og vil så gerne fryse dem ned til senere brug, de skal så bare optøes når jeg skal bruge dem, ved du om der kan ske noget ved det, jeg tænker selvfølgelig på nitrit og vil da nødigt gøre mine gæster syge 🙂 jeg kan ikke finde noget om det på nettet så håber du kan hjælpe mig. Venlig hilsen Anita Wedel

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her