• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Drikkevarer › Limoncello

Limoncello

Rejser du i Syditalien finder du deres populære citronlikør Limoncella alle steder. Men du kan faktisk lave den selv, hvis du savner sydens sol. Foto: Charlotte Mithril / madensverden.dk
4.7 fra 14 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
36
SHARES
FacebookMessenger36PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 17. september 2024 - Udgivet: 2. oktober 2020

Savner du smagen af sydens sol, så lav din egen italienske citronlikør Limoncello. Det er ikke svært, og du kan få smagen, som du ønsker den.

Rejser du i Syditalien, kan du ikke komme udenom den meget populære citronlikør Limoncello.  

Den søde og syrlige likør er en fast bestanddel af menuen, og drikkes som en såkaldt digestivo efter maden. Den anses nemlig som værende god for fordøjelsessystemet og drikkes derfor ofte efter et måltid.

Se også de populære opskrifter på:

  • Limoncello Spritz
  • Limoncello margarita cocktail
  • Lemonade
  • Margarita

Opskrift på Limoncello

Rejser du i Syditalien finder du deres populære citronlikør Limoncella alle steder. Men du kan faktisk lave den selv, hvis du savner sydens sol. Foto: Charlotte Mithril / madensverden.dk
charlotte mithrilCharlotte Mithril

Limoncello

4.72 fra 14 stemmer
Savner du smagen af sydens sol, så lav din egen italienske citronlikør Limoncello. Det er ikke svært, og så kan du selv justere smagen, som du ønsker den.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 days d
Samlet tid 20 days d 20 minutter min
Antal: 2 liter
Ret: Drinks
Køkken: Italiensk
Kalorier: 2259
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 8 citroner - økologiske
  • 1 l vodka - smagsneutral
  • 500 g sukker
  • 700 g vand

Fremgangsmåde
 

  1. Skyl og skræl citronerne. Sørg for, at du kun får den gule del af skallen med, så du undgår bitterstofferne i den hvide del af skallen.
  2. Kom citronskallerne i et glas (med låg til) og hæld vodka over. Sørg for at skallerne er helt dækket. Sæt låg på glasset og lad trække et mørkt sted i cirka 10 dage. Duft og smag på den løbende og giv den lidt kortere eller længere tid, afhængig af hvor kraftig du ønsker den.
  3. Si skallerne fra vodkaen, når den ønskede smag er der.
  4. Lav en sirup ved at koge halvdelen af vandet (350 gram) med sukker, indtil sukkeret er opløst. Tag siruppen af varmen og hæld derefter de resterende 350 gram vand i og lad siruppen køle helt af.
  5. Hæld siruppen i din citronalkohol. Smag om den evt. skal justeres med mere sukker.
  6. Hæld på flaske og opbevar på et mørkt og køligt sted.
  7. Sever din Limoncello iskold.

Næringsindhold

Kalorier: 2259kcalKulhydrater: 289gProtein: 5gFedt: 2gMættet fedt: 0.2gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 0.1gNatrium: 34mgKalium: 606mgKostfibre: 12gSukker: 260gVitamin A: 95IUVitamin C: 229mgCalcium: 125mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Smagen af solmodne citroner

Limoncello er traditionelt baseret på solmodne citroner fra det sydlige Italien, hvor særligt regionen Campania, der omfatter Napoli, Amalfikysten mm., er kendt for sin Limoncello.

Her er der rigtig gode forhold for citron-produktion og derfor masser af citronplantager, der producerer store citroner med masser af smag og aroma – perfekte til Limoncello.

Det er dog kun skallen man bruger, resten af citronen bliver brugt til at lave slik, kager og andre desserter.

Sørg derfor for at bruge økologiske citroner med masser af smag og aroma, når du laver din egen citronlikør.

Sådan laves Limoncello

Du skal kun bruge fire ingredienser til at lave Limoncello: Citronskal, sukker, alkohol og vand.

Det er vigtigt, at det kun er den yderste gule del af citronskallen, der bruges. Her sidder der masser af aromastoffer, der giver den velkendte citronsmag og duft.

Den hvide del af citronskallen er meget bitter, og vil bidrage med alt for mange bitterstoffer, hvis den medtages.

Citronskallerne skal først trække i alkohol, så aromastoffer og olier trækkes ud af skallerne. Derefter blandes med en sirup lavet af sukker og vand, og så skal den igen trække og lagre.

Hvor mange dage den skal trække i alkohol og derefter lagres er meget forskellig. Hver familie har sin egen måde at gøre det på, og du vil derfor kunne finde mange forskellige opskrifter.

Det vigtigste er at skabe den helt rigtige balance mellem syrlighed, sødme og bitterhed, så smag dig frem.

Hvilken alkohol skal du bruge?

I Italien trækker citronskallerne i ren alkohol med en meget høj alkoholprocent omkring 95 % vol. Som normal forbruger, er det dog ikke noget, man lige kan få fat i.

Du kan derfor bruge en almindelig vodka. Sørg for, at den er så smagsneutral som mulig, og gerne med så høj en alkoholprocent som mulig.

Alkoholen fortyndes med sirup i den færdige Limoncello, og alkoholprocenten vil typisk ende omkring 25-30 % vol.

Tips og tricks

Limoncello kan bruges som meget andet end en digestivo. Italierne bruger den også i frugtsalat, på is, i desserter og i drinks.

Prøv for eksempel en Limoncello Spritz, som er en mindre bitter udgave af den populære Aperol Spritz.

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required