• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Lasagnette - nem og lækker opskrift på Knorrs klassiker

Lasagnette - nem og lækker opskrift på Knorrs klassiker

billede med lasagnette
Hjemmelavet lasagnette med pastapenne og en lækker kødsovs. Pasta vendes med kødsovsen, og til sidst hældes den hvide bechamelsovs over, inden lasagnetten bages i cirka 30 minutter i ovnen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  28. februar 2025 - Udgivet:  27. februar 2024

Del gerne:
78
SHARES
FacebookMessenger78PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Lasagnette - nem opskrift på Knorrs klassiker
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Tips
Gå til opskrift

Lasagnette kender de fleste fra Knorrs populære pakker, men retten er faktisk meget nem at lave selv helt fra bunden. Og ikke for at sige noget skidt om Knorrs udgave, for den kan være udemærket, men alt hjemmelavet er som regel bare bedre.

Det gælder også lasagnetten, der altid er et stensikkert hit hos både børn og voksne. Den minder jo naturligvis meget om den populære lasagne, men i stedet for pastaplader, skal du anvende pastaskruer eller pastapenne.

Dermed er den sådan set bare en fætter til den klassiske lasagne, og så er den altså bedst når du laver den helt fra bunden.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, og der skulle være rigeligt til alle.

Se også disse opskrifter:

  • Lasagne med spidskål
  • Kyllingelasagne
  • Spinatlasagne med bacon
  • Vegetar lasagne

Opskrift

billede med lasagnette

Lasagnette - nem opskrift på Knorrs klassiker

Opskrift på lasagnette, der er langt bedre end den velkendte fra Knorr. Lasagnetten laves med kødsovs og bechamelsovs.
Bedømmelse
4.9 fra 39 stemmer
RetPasta
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød - med ca. 10% fedt
  • 1 rødløg - finthakket
  • 3 fed hvidløg - finthakket
  • 2 stængler bladselleri - i små tern
  • 2 gulerødder - afhængig af størrelse, i små tern
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 100 g tomatpasta
  • 2 dl mælk
  • 2 dl hønsebouillon
  • 2 tsk oregano - tørret
  • salt og friskkværnet peber

Bechamelsovs

  • 1,5 spsk smør
  • 1,5 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • muskatnød - revet
  • salt og friskkværnet peber

Pasta og ost

  • 400 g pasta - tørret pasta - pastapenne eller pastaskruer
  • ost - evt. lidt revet ost, kan udelades
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Hakket oksekød svitses i lidt olie på en varm pande, og brun det godt af, da det giver masser af smag.
  • Rødløg og hvidløg hakkes fint og steges med et par minutter.
  • Skær bladselleri og gulerødder i små tern og kom dem ved sammen med hakkede tomater, tomatpasta, mælk og hønsebouillon. Det giver en god bund i den hjemmelavede lasagnette.
  • Lad det simre fem minutter, hvor du også kommer oregano i, og smager kødsovsen til med salt og friskkværnet peber.
  • Så laver du bechamelsovs ved at smelte smør i en kasserolle, og når det er brust af, kommes hvedemel ved. Pisk rundt, og pisk så gradvist mælk i. bechamelsovs skal ikke være for tynd, men selvfølgelig heller ikke for tyk. Så justér eventuelt med mere mælk om nødvendigt.
  • Lad det simre i fem minutter så melsmagen koges væk, og smag så sovsen til med revet muskatnød, salt og friskkværnet peber.
  • Fordel pasta i et ildfast fad, og hæld kødsovsen over. Vend det rundt.
  • Hæld så bechamelsovsen over (eventuelt også lidt ost), og bag din lasagnette i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor den skal have cirka 30 minutter. Måske 35 minutter, så pastaen er helt mør.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
488
% Daglig værdi*
Fedt
 
29
g
45
%
Mættet fedt
 
13
g
81
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
97
mg
32
%
Natrium
 
1337
mg
58
%
Kalium
 
1562
mg
45
%
Kulhydrater
 
33
g
11
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
20
g
22
%
Protein
 
26
g
52
%
Vitamin A
 
6504
IU
130
%
Vitamin C
 
36
mg
44
%
Calcium
 
300
mg
30
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Tips

Anret den færdige lasagnette med friske basilikumsblade, og servér et stykke hjemmebagt ciabattabrød til.

Du kan også servere en god tomatsalat med spinat til.

Rester af lasagnetten kan du sagtens gemme til dagen efter, og så varme op til frokost eller aftensmad.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christina

    marts 13, 2021 at 9:07 am

    Har børn, der eeeeeelsker lasagnette

    Svar
  2. Birgitte

    marts 13, 2021 at 9:06 am

    Skal den være rigtig nem og hurtig, så svits rødløg, penne, kom krydrede dåsetomater i, boullion, salt/peber efter behag og lad det simre lidt. Evt. svitset kød kommes ved. Op i et fad og kom ost over. Den revne ost i poser. Ind i ovnen til osten er gylden.

    Svar
  3. Clara

    marts 13, 2021 at 9:06 am

    Mums - elsker lasagnette

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required