Her får du en opskrift på lasagne med kylling og spinat. Lasagnen er både nem at lave og let i konsistensen. Den bedste kyllingelasagne.
Lasagne med kylling og spinat er en lækker udgave af den klassiske lasagne.
Den traditionelle italienske lasagne laves med hakket oksekød, og den er da også glimrende.
Men denne opskrift er noget mere let i smag og konsistens, og så er det jo sundt med masser af spinat.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også disse opskrifter:
Nem vegetar lasagne - den sunde grøntsagslasagne
Opskrift med lasagne og kylling
Lasagne med kylling og spinat - den bedste opskrift
Ingredienser
- 1 løg - finthakket
- 3 fed hvidløg - finthakket
- 400 g hakket kylling
- 3 stængler bladselleri - snittet i små tern
- 0,5 squash - i små tern
- 2 tsk oregano
- 400 g spinat - frisk og skyllet
- 500 g pastaplader - friske eller tørrede
Bechamelsauce
- 3 spsk smør
- 3 spsk hvedemel
- 6 dl mælk
- Lidt muskatnød - reven
- 1 tsk sukker
- Lidt citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kom smør til bechamelsauce i en gryde og lad det smelte. Pisk derefter hvedemel i. Du skal bruge tre spiseskefulde af hver.
- Pisk derefter gradvist mælken i, og du skal bruge ca. seks deciliter. Tilsæt mælk indtil du har en passende konsistens på din bechamelsauce. Smag den til med reven muskatnød, lidt sukker, citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Lad den hvide sauce simre mens du laver resten. Tænd også ovnen på 200 grader varmluft.
- På en varm pande kommes lidt olivenolie, hvorefter løg og hvidløg sauteres uden at tage farve.
- Kom derefter det hakkede kyllingekød ved, og steg det godt igennem. Del det hakkede kød grundigt ud.
- Kom så bladselleri ved sammen med squash og oregano, og lad det stege ca. fem minutter. Det er fyldet til din lasagne med kylling.
- I en gryde koges en smule vand op, hvorefter den friske spinat tilsættes. Lad lige netop spinat falde sammen og tag den til side.
- Find et lasagnefad frem. Størrelse er ca. 20 gange 25 centimeter. Smør med lidt olivenolie.
- Du skal bygge din lasagne med kylling og spinat op med fire lag pasta, hvor du fordeles fyld, spinat og bechamelsauce ligeligt. Start med et lag fyld, lidt spinat og bechamel. Derefter et lag pastaplader, og så fortsætter du ellers med fyld, spinat, bechamelsauce, pastaplader og så videre. Husk at slutte af med pastaplader og bechamelsauce!
- Bag nu din kyllingelasagne med spinat i ca. 30 minutter ved 200 grader varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige lasagne med kylling og spinat er nu klar til servering.
Du kan med fordel lade den stå og hvile i 10 minutter inden den skæres ud i passende stykker.
Rester gemmes på køl til dagen efter, hvor den lækre kyllingelasagne næsten smager endnu bedre.
Nyd lasagnen med en lækker tomatsalat til, som du laver af blandet salat med tomatskiver, balsamico, olivenolie og ristede pinjekerner.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jonas
Hej, når der står Pr. Portion, hvor meget er det så? Portioner er vel subjektivt, så er lidt lost. Håber i lige kan regne den ud for mig, tusinde tak. 😀
Vh Jonas
Pernille Pedersen
Hej
Til kyllingelasagnen, kan man erstatte bladselleri med noget andet
Jolanda
Jeg bruger peberfrugt for jeg bryder mig heller ikke om bladselleri.
Vibeke Stegelmann
Jeg brugte alm. selleri i små tern - fordi jeg havde et stk. på lager.
Og så brugte jeg kyllingbryst i stedet for fars - det blev virkelig lækkert!
Holger Rørby Madsen
Hej Vibeke
Rigtig god ide med de små selleritern - de giver altid god smag. Hvis man kan lide selleri - og jeg elsker det.
Alt det bedste
Holger