• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Langtidsstegte svinekæber i stegeso - perfekt gæstemad

Langtidsstegte svinekæber i stegeso - perfekt gæstemad

billede med langtidsstegte svinekæber på skærebræt
4.8 fra 56 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
370
SHARES
FacebookMessenger370PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 31. oktober 2023 - Udgivet: 15. december 2020

Her er den bedste opskrift på langtidsstegte svinekæber i stegeso. Perfekt gæstemad med lækkert tilbehør. Stegetid: 3 timer ved 150 grader.

Svinekæber er for alvor blevet populære, og her får du opskriften på langtidsstegte svinekæber i stegeso.

Den lange tid i ovnen gør, at svinekæberne bliver så møre, at de næsten falder fra hinanden blot du kigger på dem.

Og en stegeso holder jo på smagen, så du kan roligt glæde dig. Retten er i øvrigt fremragende gæstemad.

Opskriften er beregnet til fire personer, hvor der er to svinekæber til hver.

Se også de populære opskrifter på:

  • Braiserede svinekæber
  • Svinekæber sous vide
  • Svinekæber i portvin

Opskrift på langtidsstegte svinekæber

billede med langtidsstegte svinekæber på skærebræt
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Langtidsstegte svinekæber i stegeso

4.77 fra 56 stemmer
Her er den bedste opskrift på langtidsstegte svinekæber i stegeso. Perfekt gæstemad med lækkert tilbehør. Stegetid: 3 timer ved 150 grader.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 326
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 8 svinekæber - afpudses
  • 2 spsk balsamico
Til tør rub
  • 2 tsk paprika
  • 2 spsk brun farin
  • salt og friskkværnet peber
  • Lidt chili - tørret, kan udelades
Til grønsager i stegeso
  • 1 persillerod
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 1 stængel bladselleri
  • 1 dl hønsefond
  • 1 dl øl - mørkt

Fremgangsmåde
 

  1. Beregn to svinekæber til hver person, da de jo ikke er så store.
  2. Afpuds svinekæberne, smør dem balsamico og brun dem lynhurtigt i smør på en pande. De skal kun lige have stegeskorpe. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  3. Bland alle ingredienserne til den tørre rub sammen, og massér den godt ind i kødet.
  4. Hak persillerod, løg, gulerod og bladselleri i små tern, og læg dem i bunden af stegesoen.
  5. Hæld mørkt øl og hønsefond i, og læg derefter de braiserede svinekæber ovenpå grønsagerne. De må IKKE ligge i væsken, da de så koger i stedet for at blive stegt.
  6. Læg låget på, og stil nu stegesoen ind i ovnen ved 150 grader varmluft.
  7. Her skal svinekæberne nu langtidsstege i 3 timer, hvor det hele passer sig selv.
  8. Tag stegesoen ud af ovnen, og tag forsigtigt svinekæberne op. De er MEGET møre!
  9. Skyen fra stegesoen sigtes over i en gryde, og koges op sammen med lidt fløde og lidt æbleeddike eller gastrik.

Næringsindhold

Kalorier: 326kcalKulhydrater: 22gProtein: 33gFedt: 11gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.1gKolesterol: 101mgNatrium: 674mgKalium: 807mgKostfibre: 3gSukker: 11gVitamin A: 2633IUVitamin C: 13mgCalcium: 38mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Smag til med salt, peber og eventuelt lidt sukker, og server til svinekæberne.

Sovsen kan jævnes med lidt Maizena, der udrøres i en smule koldt vand.

Jeg vil også anbefale at du serverer en fløjsblød kartoffelmos og en lækker spidskålssalat til svinekæberne.

Hvis du i stedet vil lave kartofler eller andet i ovnen til sidst, lader du svinekæberne blive i stegesoen med lukket låg på køkkenbordet.

Her kan de sagtens stå i 45 minutter. Derefter går du så i gang med sovs.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lene Christensen

    september 11, 2024 at 1:15 pm

    Hej Holger, lyder som en lækker ret, men kan man med fordel brune kæberne evt. om formiddagen, og senere stege videre på dem , så de kan være klar til gæsterne om aftenen.
    Mvh
    Lene

    Svar
  2. Lone Stephensen

    februar 25, 2023 at 8:51 pm

    Det er en super opskrift. Den kommer helt klart ind som favorit i min opskriftssamling. Tak for den.
    Jeg fordoblede dog mængden af grøntsager og brugte dem som garniture sammen med kartoffelmos, sovs og spidskålssalat. Jeg synes ikke at grøntsagerne blev kedelige. De havde suget fond, øl og noget fra rubben til sig. Så den ville da være synd at kassere dem.

    Svar
  3. Irene Werenberg

    oktober 01, 2021 at 4:04 pm

    Jeg elsker dine opskrifter, de er velskrevne og forståelig så jeg har prøvet flere og endnu aldrig blevet skuffet og de gæster der har været med til de forskellige retter har rost min madkunst på trods af at jeg overhovedet ikke er nogen nørd i køkkenet og det er helt sikkert takket være dine opskrifter.
    Helt igennem en super hjemmeside så tak for den

    Svar
  4. Henning Gasberg

    marts 13, 2021 at 9:22 pm

    Vi har prøvet denne opskrift i dag. Det har vi virkelig fortrudt. Vi fik 4 stykker kød, som lignede grillkul, og var meget tørre.

    Svar
  5. Jane

    december 12, 2020 at 1:36 pm

    Det lyder rigtig lækkert. Men hvilken stegetid skal vi rette os efter? Øverst står der 3 timer i ovn og i selve opskriften står der fem timer.
    Vi glæder os til at prøve opskriften 🙂
    På forhånd tak og god jul.
    Mvh,
    Jane

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 15, 2020 at 8:45 am

      Hej Jane
      Tak for hjælpen, og så er den rettet til. Det er 3 timer ved 150 grader, så de svinekæberne møre som smør 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Jytte haussmann

    oktober 20, 2018 at 4:02 pm

    Jeg vil lave svinekæber i min stegeso. Jeg har lige et spørgsmål. Efter den lange tid i ovnen, bruger man så grøntsagerne, eller har de gjort deres arbejde. På forhånd tak.mvh Jytte

    Svar
    • Madensverden.dk

      oktober 20, 2018 at 6:38 pm

      Hej Jytte

      Det skal du glæde dig til 🙂

      Jeg plejer at kassere grøntsagerne, som er blevet noget kedelige efter kogning. Og så servere svinekæberne med friske grøntsager 🙂

      Bedste hilsner

      Holger

      Svar
      • Bente Maegaard

        november 20, 2023 at 4:12 pm

        Hej, jeg blendede grønsagerne, så de gav smag og jævning til sovsen. Jeg tilsatte fløde, men ikke andet.
        Bente

Mere inspiration

  • Billede af blomkålslasagne.
    Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)
  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required