Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Langtidsstegte svinekæber

Langtidsstegte svinekæber i stegeso (perfekt gæstemad)

billede med langtidsstegte svinekæber på skærebræt
4.8 fra 56 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
370
SHARES
FacebookMessenger370PinterestEmailSMS
Indhold
  • Langtidsstegte svinekæber i stegeso
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på langtidsstegte svinekæber
  • Tips
  • Kommentarer

Langtidsstegte svinekæber i stegeso

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 56 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 3 timer t
Samlet tid: 3 timer t 15 minutter min
Her er den bedste opskrift på langtidsstegte svinekæber i stegeso. Perfekt gæstemad med lækkert tilbehør. Stegetid: 3 timer ved 150 grader.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 8 svinekæber afpudses
  • 2 spsk balsamico
Til tør rub
  • 2 tsk paprika
  • 2 spsk brun farin
  • salt og friskkværnet peber
  • Lidt chili tørret, kan udelades
Til grønsager i stegeso
  • 1 persillerod
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 1 stængel bladselleri
  • 1 dl hønsefond
  • 1 dl øl mørkt

Fremgangsmåde

  1. Beregn to svinekæber til hver person, da de jo ikke er så store.
  2. Afpuds svinekæberne, smør dem balsamico og brun dem lynhurtigt i smør på en pande. De skal kun lige have stegeskorpe. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  3. Bland alle ingredienserne til den tørre rub sammen, og massér den godt ind i kødet.
  4. Hak persillerod, løg, gulerod og bladselleri i små tern, og læg dem i bunden af stegesoen.
  5. Hæld mørkt øl og hønsefond i, og læg derefter de braiserede svinekæber ovenpå grønsagerne. De må IKKE ligge i væsken, da de så koger i stedet for at blive stegt.
  6. Læg låget på, og stil nu stegesoen ind i ovnen ved 150 grader varmluft.
  7. Her skal svinekæberne nu langtidsstege i 3 timer, hvor det hele passer sig selv.
  8. Tag stegesoen ud af ovnen, og tag forsigtigt svinekæberne op. De er MEGET møre!
  9. Skyen fra stegesoen sigtes over i en gryde, og koges op sammen med lidt fløde og lidt æbleeddike eller gastrik.

Næringsindhold

Kalorier326kcalKulhydrater22gProtein33gFedt11gMættet fedt4gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.1gKolesterol101mgNatrium674mgKalium807mgKostfibre3gSukker11gVitamin A2633IUVitamin C13mgCalcium38mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på langtidsstegte svinekæber

Svinekæber er for alvor blevet populære, og her får du opskriften på langtidsstegte svinekæber i stegeso.

Den lange tid i ovnen gør, at svinekæberne bliver så møre, at de næsten falder fra hinanden blot du kigger på dem.

Og en stegeso holder jo på smagen, så du kan roligt glæde dig. Retten er i øvrigt fremragende gæstemad.

Opskriften er beregnet til fire personer, hvor der er to svinekæber til hver.

Se også de populære opskrifter på:

  • Braiserede svinekæber
  • Svinekæber sous vide
  • Svinekæber i portvin

Tips

Smag til med salt, peber og eventuelt lidt sukker, og server til svinekæberne.

Sovsen kan jævnes med lidt Maizena, der udrøres i en smule koldt vand.

Jeg vil også anbefale at du serverer en fløjsblød kartoffelmos og en lækker spidskålssalat til svinekæberne.

Hvis du i stedet vil lave kartofler eller andet i ovnen til sidst, lader du svinekæberne blive i stegesoen med lukket låg på køkkenbordet.

Her kan de sagtens stå i 45 minutter. Derefter går du så i gang med sovs.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lene Christensen skriver

    september 11, 2024 at 1:15 pm

    Hej Holger, lyder som en lækker ret, men kan man med fordel brune kæberne evt. om formiddagen, og senere stege videre på dem , så de kan være klar til gæsterne om aftenen.
    Mvh
    Lene

    Svar
  2. Lone Stephensen skriver

    februar 25, 2023 at 8:51 pm

    Det er en super opskrift. Den kommer helt klart ind som favorit i min opskriftssamling. Tak for den.
    Jeg fordoblede dog mængden af grøntsager og brugte dem som garniture sammen med kartoffelmos, sovs og spidskålssalat. Jeg synes ikke at grøntsagerne blev kedelige. De havde suget fond, øl og noget fra rubben til sig. Så den ville da være synd at kassere dem.

    Svar
  3. Irene Werenberg skriver

    oktober 01, 2021 at 4:04 pm

    Jeg elsker dine opskrifter, de er velskrevne og forståelig så jeg har prøvet flere og endnu aldrig blevet skuffet og de gæster der har været med til de forskellige retter har rost min madkunst på trods af at jeg overhovedet ikke er nogen nørd i køkkenet og det er helt sikkert takket være dine opskrifter.
    Helt igennem en super hjemmeside så tak for den

    Svar
  4. Henning Gasberg skriver

    marts 13, 2021 at 9:22 pm

    Vi har prøvet denne opskrift i dag. Det har vi virkelig fortrudt. Vi fik 4 stykker kød, som lignede grillkul, og var meget tørre.

    Svar
  5. Jane skriver

    december 12, 2020 at 1:36 pm

    Det lyder rigtig lækkert. Men hvilken stegetid skal vi rette os efter? Øverst står der 3 timer i ovn og i selve opskriften står der fem timer.
    Vi glæder os til at prøve opskriften 🙂
    På forhånd tak og god jul.
    Mvh,
    Jane

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 15, 2020 at 8:45 am

      Hej Jane
      Tak for hjælpen, og så er den rettet til. Det er 3 timer ved 150 grader, så de svinekæberne møre som smør 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Jytte haussmann skriver

    oktober 20, 2018 at 4:02 pm

    Jeg vil lave svinekæber i min stegeso. Jeg har lige et spørgsmål. Efter den lange tid i ovnen, bruger man så grøntsagerne, eller har de gjort deres arbejde. På forhånd tak.mvh Jytte

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      oktober 20, 2018 at 6:38 pm

      Hej Jytte

      Det skal du glæde dig til 🙂

      Jeg plejer at kassere grøntsagerne, som er blevet noget kedelige efter kogning. Og så servere svinekæberne med friske grøntsager 🙂

      Bedste hilsner

      Holger

      Svar
      • Bente Maegaard skriver

        november 20, 2023 at 4:12 pm

        Hej, jeg blendede grønsagerne, så de gav smag og jævning til sovsen. Jeg tilsatte fløde, men ikke andet.
        Bente

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required