Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Langtidsstegt svinemørbrad i ovn

Langtidsstegt svinemørbrad i ovn

Billede resultat for langtidsstegt svinemørbrad
4.7 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
343
SHARES
FacebookMessenger343PinterestEmailSMS

Her er den bedste opskrift på langtidsstegt svinemørbrad i ovn, der steges ved lav varme. Det sikrer en mør mørbrad, der ikke bliver tør.

Dette er min opskrift på langtidsstegt svinemørbrad, hvor kødet altid er super mørt.

Det her er simpelthen en opskrift, der ikke kan slå fejl. Uanset hvor øvet du er i et køkken.

Opskrift på langtidsstegt svinemørbrad

Langtidsstegt svinemørbrad i ovn

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 10 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 6 timer t
Samlet tid: 6 timer t 30 minutter min
Her er den bedste opskrift på langtidsstegt svinemørbrad i ovn, der steges ved lav varme. Det sikrer en mør mørbrad, der ikke bliver tør.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • flagesalt
  • 2 spsk olie
  • 1 persillerod
  • 1 gulerod
  • 1 løg
  • 2,5 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 2 laurbærblade
  • 4 kviste timian
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Svinemørbraden afpudses for fedt og sølvsene, og det kan du eventuelt også få slagteren til.
  2. Salt mørbraden på alle sider og lad den hvile i 10 minutter.
  3. Varm en stegepande op ved høj varme, og når panden er stegende hed kommes lidt olie på, hvorefter svinemørbraden brunes grundigt hele vejen rundt. Den skal have en lækker stegeskorpe, men bruningen skal altså ske ved høj varme i kort tid. Læg mørbraden til side.
  4. Persillerod, gulerod og løg hakkes groft og svitses af i lidt mere olie på den varme pande.
  5. Kom vand og bouillonterning ved, og lad det lige koge op.
  6. Hæld indholdet fra panden i et ildfast fad, og læg svinemørbraden ovenpå. Som du kan se på billedet.
  7. Timiankviste og laurbærblade lægges ved, og fadet lukkes tæt med et stykke sølvpapir.
  8. Stil fadet med mørbraden i en forvarmet ovn ved 65 °C varmluft, og her skal den nu hygge sig i seks timer. Den skal bare passe sig selv, så det er ret nemt.
  9. Tag fadet ud af ovnen, og læg den langtidsstegte svinemørbrad på et skærebræt. Den skal hvile 10 minutter inden udskæring.
  10. Skyen kan sigtes og jævnes med lidt Maizena, der udrøres i en smule koldt vand. Det giver en glimrende skysovs.

Næringsindhold

Kalorier234kcalKulhydrater11gProtein32gFedt6gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.1gKolesterol98mgNatrium918mgKalium834mgKostfibre3gSukker4gVitamin A2602IUVitamin C11mgCalcium42mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Seks timer i ovnen

Langtidsstegt svinemørbrad i ovn er din sikre genvej til et super mørt stykke kød.

Mørbraden brunes først grundigt af, hvorefter den langtidssteges ved en lav temperatur i seks timer, hvilket altså er en ægte langtidsstegning.

Den lave temperatur på 65 grader i ovnen sikrer nemlig, at kernetemperaturen i svinemørbraden heller ikke kommer over de 65 grader, hvilket er helt perfekt.

Så får du et stykke kød, der virkelig er mørt og lækkert.

Opskriften er til fire personer.

Tilbehør

Langtidsstegt svinemørbrad kan serveres med disse lækre kartoffelbåde i ovn eller med flødekartofler.

Nydes også med en skøn broccolisalat med granatæblekerner og æble.

Lignende opskrifter

Relaterede opskrifter er svinemørbrad i ovn uden sølvpapir og grillet mørbrad. Se også hvordan du laver mørbrad i fad.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Axel skriver

    juli 19, 2025 at 3:56 pm

    Svar
  2. Lene Frederiksen skriver

    september 11, 2023 at 5:55 pm

    Hej Holer H. M. Jeg kigger tit dine opskrifter, men undrer mig over svinemørbrad i seks timer på 65 grader varmluft, som jo bliver ca. 85 grader almindelig ovn. Jeg bruner også og sætter så i en 65 grader almindelig over- og undervarme indtil kernetemperaturen er 65 grader.....Så kan den stå indtil man skal have dem, når bare temperaturen i ovnen er de 65 grader.....Bare et spørgsmål vedrørende VARMTLUFT...for så formoder jeg DEN SKAL UD efter de seks timer. De bedste hilsener
    LENE FREDERIKSEN

    Svar
  3. Thina Tulstrup Petersen skriver

    november 02, 2022 at 1:33 am

    Hejsa 😊😊
    Kan man ikke lave den i en stegeso ??
    Mvh.
    Thina

    Svar
  4. Tenna Bodenhoff skriver

    oktober 06, 2022 at 11:18 pm

    Kan man mon bruge en oksemørbrad 🤔

    Svar
  5. Julia skriver

    oktober 23, 2020 at 9:05 am

    Hej Lisbeth
    Tak for dine lækre opskrifter.
    Jeg mangler altid en ovn når jeg vil lave langtidsstegt kød og ovnkartofler samtidigt. Har du et forslag til hvordan jeg kan få sprøde lækre kartofler når stegen skal have 6 timer i ovnen ved 65 grader? Kan kartoflerne komme i ovnen i løbet af de seks timer og stadig blive bløde og sprøde selvom der kun er 65 grader i ovnen?

    Mvh Julia

    Svar
  6. Hanne Thorndahl skriver

    oktober 18, 2020 at 11:54 am

    Jeg vil gerne lave din opskrift på langtidsstegt svinemørbrad - men jeg har ikke en varmluftsovn. Hvor mange grader skal jeg sætte min almindelige ovn på?
    ...tak for mange gode opskrifter!
    venligst/hanne

    Svar
  7. Mikkel skriver

    april 25, 2019 at 7:53 pm

    Hej,
    Har lige spist en svinemørbrad som langtidsstegt og har fulgt opskriften til punkt og prikke.
    Absolut faktisk opskrift, det er ikke sidste gang jeg laver det.
    PS. Man kan med fordel bruge en halv grøntsagsbouillon og en teskefuld sukker, afsluttende med noget kulør - den er god.
    Tak for mad 😀

    Hilsen Mikkel

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      april 26, 2019 at 3:20 pm

      Hej Mikkel

      Mange tak - det er jeg glad for at høre 🙂 Jeg elsker også denne opskrift og tak for indspark - det vil jeg da prøve.

      Alt det bedste

      Holger

      Svar
  8. Lisbeth Raluy skriver

    juli 09, 2018 at 11:03 am

    Jeg vil på det varmeste anbefale madensverden, opskrifterne er overskuelige, og resultatet er altid godt. Jeg takker mange gange, da jeg ikke er nogen kok, men følger jeg jeres opskrifter, har resultatet været godt.
    Med venlig hilsen
    Lisbeth

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      juli 09, 2018 at 12:29 pm

      Kære Lisbeth

      Aaaaj, hvor er det sødt af dig at skrive, og mange tak for de rosende ord.

      Det er jo mad og ingredienser kan opføre sig forskelligt, men jeg forsøger at være så præcis som muligt i fremgangsmåde og ingrediensliste. Det skulle gerne give det bedste resultat.

      Atter en gang mange tak - og rigtig god sommer til dig.

      Bedste hilsner

      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required