Indhold
Langtidsstegt svinebryst med øl og æblemost
Ingredienser
- 1,3 kg ribbensteg (svinebryst uden ben)
- salt og friskkværnet peber
- 2,5 dl øl (mørkt)
- 2,5 dl æblemost
- 3 fed hvidløg
- 4 laurbærblade
- 10 enebær
- 4 kviste timian
Fremgangsmåde
- Fjern sværen på 1,3 kg ribbensteg (svinebryst) eller bed slagteren om at gøre det. Rids derefter oversiden i ruder. Så ser et stykke langtidsstegt svinebryst bedst ud efter tilberedning.
- Krydr kødet hele vejen rundt med salt og friskkværnet peber, og massér det godt ind i kødet.
- Smør et ildfast fad med lidt olie og læg svinebrystet ned i fadet.
- Hæld 2,5 dl øl og 2,5 dl æblemost rundt om kødet. Mas 3 fed hvidløg med håndroden og læg dem i fadet sammen med 4 laurbærblade, 10 enebær og 4 kviste timian.
- Øs noget af væsken op over svinebrystet, og stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 150 grader over- og undervarme. Altså ikke varmluft.
- Nu skal det langtidsstegte svinebryst have to timer og 30 minutter i ovnen, og undervejs skal du øse lidt sky op på kødet. Gerne en gang hver halve time.
- Tag svinebrystet ud af ovnen, og lad det hvile 20 minutter utildækket på et skærebræt før det skæres ud i grove stykker.
- Skyen sigtes i en lille gryde, hvorefter den koges op og jævnes en smule med lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand. Lav ikke skyen for tyk, men jævn den lidt. Serveres til.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på langtidsstegt svinebryst
Langtidsstegt svinebryst er en super nem og ret billig ret, der også er godt som gæstemad.
Svinebryst, der laves af et stykke ribbensteg, steges i lang tid i ovnen sammen med æblemost og øl, og det får du alts et pragtfuldt stykke kød ud af.
Her har jeg lavet det med et stykke ribbensteg med ben, men du kan også med fordel lave det uden ben i kødet.
Du skal dog skære sværen fra, og derefter ridse kødet.
Husk undervejs at øse sky op over kødet, da det giver en nærmest karamel-agtig stegeskorpe med masser af smag.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Se flere opskrifter:
- Langtidsstegt ribbensteg i ovn
- Stegt flæsk i ovn (langtidsstegt og sprødt ovnstegt flæsk)
- Langtidsstegt flanksteak med bagte peberfrugter
Tips
Til langtidsstegt svinebryst serveres kartofler og spidskålssalat med sennepsdressing.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Kirsten F. Eriksen skriver
Kan man bruge kam uden spæk eller nakkekam til denne ret???
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Kirsten
Det kan du sådan set godt, men det er vigtigt, at kødet har en god fedtmarmorering, så det ikke bliver tørt. Her er alm. kamsteg ikke så godt, mens en nakkekam er bedre.
Alt det bedste
Holger