• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Langtidsstegt svinebryst med øl og æblemost

Langtidsstegt svinebryst med øl og æblemost

billederesultat for langtidsstegt svinebryst
4.7 fra 26 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2k
SHARES
FacebookMessenger2kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  21. juni 2023 - Udgivet:  4. januar 2021

Her får du min bedste opskrift på langtidsstegt svinebryst, der steges i ovnen med øl og æblemost. En lækker og rimelig billig ret.

Langtidsstegt svinebryst er en super nem og ret billig ret, der også er godt som gæstemad.

Svinebryst, der laves af et stykke ribbensteg, steges i lang tid i ovnen sammen med æblemost og øl, og det får du alts et pragtfuldt stykke kød ud af.

Her har jeg lavet det med et stykke ribbensteg med ben, men du kan også med fordel lave det uden ben i kødet.

Du skal dog skære sværen fra, og derefter ridse kødet.

Husk undervejs at øse sky op over kødet, da det giver en nærmest karamel-agtig stegeskorpe med masser af smag.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Opskrift på langtidsstegt svinebryst

billederesultat for langtidsstegt svinebryst
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Langtidsstegt svinebryst med øl og æblemost

4.74 fra 26 stemmer
Her får du min bedste opskrift på langtidsstegt svinebryst, der steges i ovnen med øl og æblemost. En lækker og rimelig billig ret.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 2 timer t 30 minutter min
Hviletid 20 minutter min
Samlet tid 3 timer t
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 175
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,3 kg ribbensteg - svinebryst uden ben
  • salt og friskkværnet peber
  • 2,5 dl øl - mørkt
  • 2,5 dl æblemost
  • 3 fed hvidløg
  • 4 laurbærblade
  • 10 enebær
  • 1 håndfuld timian

Fremgangsmåde
 

  1. Fjern sværen på svinebrystet/ribbenstegen eller bed slagteren om at gøre det. Rids derefter oversiden i ruder. Så ser et stykke langtidsstegt svinebryst bedst ud efter tilberedning.
  2. Krydr kødet hele vejen rundt med salt og friskkværnet peber, og massér det godt ind i kødet.
  3. Smør et ildfast fad med lidt olie og læg svinebrystet ned i fadet.
  4. Hæld mørkt øl og æblemost rundt om kødet. Mas hvidløgsfed med håndroden og læg dem i fadet sammen med laurbærblade, enebær og kviste af timian.
  5. Øs noget af væsken op over svinebrystet, og stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 150 grader over- og undervarme. Altså ikke varmluft.
  6. Nu skal det langtidsstegte svinebryst have to timer og 30 minutter i ovnen, og undervejs skal du øse lidt sky op på kødet. Gerne en gang hver halve time.
  7. Tag svinebrystet ud af ovnen, og lad det hvile 20 minutter utildækket på et skærebræt før det skæres ud i grove stykker.
  8. Skyen sigtes i en lille gryde, hvorefter den koges op og jævnes en smule med lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand. Lav ikke skyen for tyk, men jævn den lidt. Serveres til.

Næringsindhold

Kalorier: 175kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Til langtidsstegt svinebryst serveres kartofler og spidskålssalat med sennepsdressing.

Se også mine opskrifter på:

Langtidsstegt ribbensteg i ovn opskrift

4.8 fra 130 stemmer
Se her hvordan du laver langtidsstegt ribbensteg i ovnen. Ribbenstegen deles i mindre stykker, og steges ved lav varme i tre timer.
Gå til opskrift
Billederesultat for langtidsstegt ribbensteg

Stegt flæsk i ovn - nem opskrift

4.7 fra 368 stemmer
Opskrift på langtidsstegt flæsk i ovn, der smager himmelsk godt. Sprøde og lækre flæskeskiver, der samtidig er meget nemme at lave i ovnen.
Gå til opskrift
langtidsstegt flæsk

Langtidsstegt flanksteak med bagte peberfrugter

5 fra 24 stemmer
Langtidsstegt flanksteak med bagte peberfrugter er en vanvittig velsmagende ret, der egner sig som gæstemad. Det møre kød serveres med pasta.
Gå til opskrift
billederesultat for langtidsstegt flanksteak
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kirsten F. Eriksen

    november 19, 2022 at 4:24 pm

    Kan man bruge kam uden spæk eller nakkekam til denne ret???

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 20, 2022 at 4:10 pm

      Hej Kirsten
      Det kan du sådan set godt, men det er vigtigt, at kødet har en god fedtmarmorering, så det ikke bliver tørt. Her er alm. kamsteg ikke så godt, mens en nakkekam er bedre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required