• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Langtidsstegt porchetta - opskrift på italiensk rullesteg

Langtidsstegt porchetta - opskrift på italiensk rullesteg

billederesultat for langtidsstegt porchetta
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
231
SHARES
FacebookMessenger231PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  29. november 2021 - Udgivet:  24. november 2016

Langtidsstegt porchetta er den perfekte måde at stege kødet på. Den italienske rullesteg med krydderurter bliver mør, og stegen meget sprød.

Langtidsstegt porchetta er til dig, der elsker et godt stykke kød med masser af smag.

Den italienske rullesteg er godt krydret, og den smager tydeligt af den mad, som Middelhavet er så kendt for.

Heldigvis er langtidsstegt porchetta nem at lave, og her får du opskriften.

Du kan selvfølgelig også gå til din slagter, og bede ham om at lave den til dig. Du skal bruge ca. 1,5 kilo.

Opskriften på porchetta er beregnet til seks personer.

Opskrift på langtidsstegt porchetta

billederesultat for langtidsstegt porchetta
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Langtidsstegt porchetta - opskrift på italiensk rullesteg

5 fra 1 stemme
Langtidsstegt porchetta er den perfekte måde at stege kødet på. Den italienske rullesteg med krydderurter bliver mør, og stegen meget sprød.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 4 timer t
Hviletid 20 minutter min
Samlet tid 4 timer t 40 minutter min
Antal: 6
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Kalorier: 300
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,5 kg svineslag med svær
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 skive hvidt brød uden skorpe
  • 5 fed hvidløg
  • 3 skalotteløg
  • 1 bundt rosmarin
  • 1 bundt persille
  • 1 bundt oregano
  • 3 laurbærblade - friske
  • 2 tsk citronskal - revet og økologisk

Fremgangsmåde
 

  1. Rids sværen på svineslaget, og vend det om, så kødsiden vender opad. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  2. Hak skalotteløg og hvidløg helt fint, og fordel over.
  3. Hak også også krydderurterne (inklusiv laurbærblade) helt fint og drys dem over kødet.
  4. Brødet blendes og fordeles over kødet sammen med lidt revet citronskal.
  5. Rul svineslaget sammen, men sværen må ikke komme ind i rullen. Den skal altså forblive yderste hele vejen rundt, da den ellers bliver blød og kedelig - og det vil du blive træt af ved bordet senere. Er der for meget svær i den ene side, ja så skærer du det væk.
  6. Snør rullestegen HELT fast med stegesnor, og drys den med lidt salt.
  7. Læg stegen på en rist i en bradepande eller ildfast fad - eller brug en stegekurv som du ser på billedet. Det synes jeg er det nemmeste.
  8. Stil porchettaen ind i en forvarmet ovn ved 100 grader varmluft, og her skal den nu hygge sig i 3,5 timer. Altså tre en halv time. Du kan med fordel vende rullestegen nogle gange undervejs.
  9. Skru derefter varmen op på 230 grader varmluft, og steg nu porchettaen færdig så sværen bliver helt sprød. Her til sidst må du gerne vende den jævnligt, så den bliver sprød hele vejen rundt.
  10. Den samlede stegetid bliver altså op mod fire timer - afhængig af din ovn og størrelsen på stegen.
  11. Tag din porchetta ud af ovnen, og lad den hvile utildækket i 20 minutter inden udskæring.

Næringsindhold

Kalorier: 300kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Langtidsstegt porchetta skæres i tynde skiver og nydes med klassisk, italiensk tilbehør.

Det kan være ovnbagte kartofler med rosmarin og en lækker spinatsalat.

Eller servér den på skiver af hjemmebagt ciabatta.

Se også mine opskrifter på:

Dansk rullestegt med svesker

Klassisk ribbensteg

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Poul

    juni 16, 2024 at 11:54 am

    God opskrift der giver en mør og saftig steg
    Brugte viden sidste halve time på rotesseriet og bagbrænderen på min Weber grill og det gav
    Super sprøde knopser , tilbehør kartofler i både porre løg bouillon og krydderurter i alubakke under porchettaen.
    Så tak for opskriften

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required