Sådan laver du rullesteg med svesker i en gryde. Rullestegen skal grydesteges i cirka halvanden time, hvorefter skyen laves til en god sovs.
Rullesteg med svesker er en dejlig ret, hvor kødet bliver mørt og samtidig får du lækker sovs.
Du kan enten købe en færdig rullesteg hos slagteren eller i supermarkedet - eller selv rulle et flæskestykke sammen med svesker, salt og peber.
Det er faktisk ikke så svært som det lyder, men det nemmest er selvfølgelig at lade slagteren lave den for dig.
Rullesteg med svesker er en ret fra det gamle danske køkken, men det er en skam at lade den gå i glemmebogen.
For her får du faktisk rimelig billigt kød med masser af smag, og tilberedningen er ganske nem.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til rullesteg med svesker
1 kilo rullesteg med svesker (gerne lidt mere)
En stor klat smør til bruning
4 deciliter vand
1 bouillonterning
8 knuste enebær
1 deciliter fløde
2 teskefulde ribsgele
Maizena udrørt i lidt vand
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Giv rullestegen en omgang salt hele vejen rundt, og lad den hvile fem minutter.
- Smelt en god klat smør i en stor stegegryde ved en halvkraftig varme.
- Brun nu rullestegen grundigt på alle sider, så den får både farve og masser af smag.
- Hæld vand og en bouillonterning ved sammen med knuste enebær, og lad nu rullestegen med svesker småsimre i cirka halvanden time under låg.
- Du skal lige vende den nogle gange undervejs i stegetiden.
- Tag stegen op og pak den ind i sølvpapapir og et viskestykke. Rullestegen må gerne hvile i 20 minutter inden udskæring.
- Kog skyen lidt ind, og kom fløden ved sammen med ribsgele.
- Jævn den med lidt Maizena, der er udrørt i lidt koldt vand.
Servering
Smag sovsen til med salt, friskkværnet peber og gerne 1-2 spiseskefulde gastrik.
Anret rullestegen med kartoffelbåde og bønner med sennepsdressing.
Se også mine opskrifter på:
Porchetta - italiensk rullesteg i ovn
Comments
No Comments