Grønne bønner med sennepsdressing er en nem og hurtig salat. Bønnesalaten bliver pikant og lækker, og den vendes med friskhakket purløg.
Opskriften på grønne bønner med sennepsdressing er beregnet som tilbehør til fire personer. Det er en lækker bønnesalat.
Ingredienser til bønner med sennepsdressing
200 gram grønne bønner (eventuelt fra frost)
Dressing af
3 spiseskefulde olivenolie
1 spiseskefulde sennep
3-4 spiseskefulde friskhakket purløg
Lidt salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Sæt en gryde med lidt vand over. Der skal ikke være for meget vand i gryden, da bønnerne blot skal dampes let.
- Kom en teskefuld salt i vandet, og kom bønnerne i når vandet bulderkoger.
- Lad bønnerne koge tre minutter, hvorefter du straks kommer masser af koldt vand i gryden, så kogningen standes.
- Efter et par minutter hælder du vandet fra.
- Bland olivenolie, sennep og friskhakket purløg i en lille skål, og krydr med en smule salt og friskkværnet peber.
- Rør sennepsdressingen godt ud.
- Dryp den over bønnerne, og vend dem rundt, så smagen fordeles godt.
- Lad bønnesalaten trække fem minutter inden servering.
De grønne bønner med sennepsfressing kan serveres til en oksefilet eller en culotte.
Note: Bønnesalaten kan laves af både friske og frosne bønner. Men kog ikke bønnerne så længe at de smatter ud.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: